رییس سازمان مدیریت بحران: حفظ و حراست از رویشگاه زاگرس در اولویت برنامه‌ها قرار دارد

خرم آباد _ ایرنا _ رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه حفظ و حراست از منابع و خاک کشور همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است، گفت: رویشگاه زاگرس در این میان از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و در اولویت قرار دارد.

به گزارش ایرنا، محمدحسن نامی روز جمعه در نشست ستاد بحران لرستان بیان کرد: یکی از مشکلات کشور واگذار نکردن کار به شرکت‌های خصوصی است.

وی با اشاره به اهمیت موضوع لایروبی رودخانه ها و اینکه باید مسیر آن‌ها اصلاح و لایروبی شود بیان کرد: ۵۹ درصد لایروبی ها منجر به سنگ و ۴۱ درصد گل می‌شود و بیشتر به فکر شن و ماسه هستند.

رییس سازمان مدیریت بحران با اشاره به شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم اظهار کرد داشت: بنا بر فرمایشات معظم له توجه به حفظ خاک و منابع آبی باید در اولویت قرار داشته باشد.

نامی ادامه داد: مسیر آب رودخانه ها باید اصلاح شود، طول رودخانه های کشور ۱۴۴ هزار و ۶۲۰ کیلومتر است که مقدار بالایی از این حجم از مناطق مسکونی شهری و روستایی می گذرد.

وی افزود: یکی از کارهایی که در اولویت قرار دارد، بررسی لایروبی و اصلاح مسیر رودخانه ها است.

رییس سازمان مدیریت بحران با اشاره به وقوع بحران هایی همچون سیل در کشور تاکید کرد: ورود منابع آبی به کشور ممکن است، ولی جایگزین کردن خاک میسر نیست که باید این موضوع مدیران را برای حفظ منابع خاکی حساس کند.

نامی یادآور شد: کوه ها و بلندی های زاگرس و البرز در کشور بسیار ارزشمند است و پوشش گیاهی آنها باید حفظ شود.

وی ادامه داد: شخم زدن به صورت عمودی خاک را از بین می برد و بالای تراز ۲۰۰ باید درخت کاشته شود تا پوشش گیاهی حفظ شود.

رییس سازمان مدیریت بحران گفت: کشورهای پیرامون ما در حال افزودن به فضای سبز هستند و این مهم در کشور ما نیز باید پیگیری شود و در این بخش گزارش هر استان به صورت جداگانه به استحضار مقام معظم رهبری می‌رسد.

نامی افزود: در صورت اصلاح مسیر رودخانه ها در مرز کشورهای همسایه هشت هزار هکتار زمین به کشور بر می‌گردد.

وی ادامه داد: یک هزار و ۶۴۸ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داریم که ۴۰۲.۵ کیلومتر از آن رودخانه است، ولی سهم رانش ما بیشتر است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: باید سعی کنیم از ظرفیت ها و امکانات نیروها به نحوی استفاده کنیم که مردم رضایت مند باشند.

وی افزود: به علت پیچیدگی دستورالعمل ها ممکن است قوانین و مقررات محدودیت ایجاد کند و در این راستا شورای بحران تشکیل شده که می توان مسائل را در این شورا و ستاد ملی بحران مطرح و تصویب کرد.

وی اظهار داشت: مخاطرات طبیعی و عوامل حادثه ساز تاکنون ۴۴ مورد در کشور ما رخ داده است و باید بر پیشگیری این موارد تاکید داشت.

وی ادامه داد: سدسازی در دولت های گذشته انجام شده که فواید و مشکلاتی داشته است.

نامی گفت: باید آمایش سرزمینی لحاظ و از تجمع جمعیت زیاد در یک منطقه پیشگیری و به سمت مطلوب حرکت کرد.

وی با بیان اینکه اکنون پنج سد آب شهر تهران را تامین می کند، افزود: سد معشوره هم تامین آب می کند و هم برای پیشگیری از تخریب لازم است.

رییس سازمان مدیریت بحران بر ضرورت آبخیزداری در کشور تاکید کرد و ادامه داد: انجام آبخیزداری باعث ایجاد ظرفیت می شود.

نامی بر استفاده از ظرفیت لرستان و مردم برای ایجاد طرح ها تاکید کرد ، چراکه دولت در شرایط سخت و ناترازی قرار دارد.

وی عنوان کرد: سال گذشته ۲ میلیارد دلار بنزین وارد شد و امسال باید ۶ میلیارد دلار وارد شود که این عمل ترازی ایجاد کرده است.

رییس سازمان مدیریت بحران افزود: تعامل در سطح استان‌ها باید ایجاد تا تمام دستگاه ها تقویت و با همگرایی کارها انجام شود.

نامی بر جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز تاکید کرد و گفت: حدود ۶۲ تا ۶۴ درصد مساحت کشور روی گسل یا منابع گسل قرار دارد.

وی افزود: اجرای پروژه ها باید دقت و کار کارشناسی انجام و از طرفی تعامل با مردم نیز لحاظ شود.

وی اظهار داشت: در راستای پاک سازی رودخانه ها باید اقدامات لازم انجام و از ریختن زباله و نخاله ها در مسیل ها و رودخانه ها جلوگیری شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha