علی اکبر اشرفی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکهزار و ۱۰۰ تن کالا به ارزش ۴۲۰ میلیون دلار طی سال ۱۴۰۲ از گمرک تمرچین و ۴۰۰ میلیون دلار هم سایر گمرکات از این مرز جا به جا شده است.
وی اضافه کرد: در این مدت مصالح ساختمانی، فولاد، مواد شیمیایی، و صنایع غذایی بیشترین موارد صادر شده از گمرک تمرچین بوده است.
مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر بیان کرد: عمده صادرات کالا از سایر گمرکات کشور و از مسیر ترانزیتی تمرچین به مقصد عراق و کشورهای حاشیه مدیترانه بوده است.
اشرفی بیان کرد: این گمرک با رویههای مختلفی چون کارتهای بازرگانی به صورت تجاری، مرزنشینی، پیلهوری و کولهبری با واردات ۳۰۰ هزار تنی کالا نیز نقش چشمگیری در افزایش تجارت در منطقه داشته است.
وی گفت: با توجه به فاصله زمینی بسیار کم با بازار بکر و جویای انواع کالا در اقلیم کردستان عراق از یک طرف و وجود اشتراکات مذهبی و قومی در ۲ کشور، مرز تمرچین پیرانشهر دارای آینده و چشم انداز بسیار خوبی برای توسعه مراودات اقتصادی بین ۲ کشور ایران و عراق است.
به گزارش ایرنا، مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.
نظر شما