موسیقی باید صاحب سازمان شود/ عرصه نشر دست هنرمند نیست 

تهران- ایرنا- آهنگ‌ساز، پژوهش‌گر و مدرس موسیقی گفت: موسیقی هم باید مانند سینما صاحب یک سازمان شود که بر تولید، نشر، تحقیقات، ارائه و عرضه آثار این حوزه اشراف داشته باشد.

محسن نفر در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خود اظهار داشت: جای «سازمان موسیقی» در زمان حاضر خالی است و باید این اتفاق بیفتد تا مجموعه فعالیت‌های پژوهشی، تولیدی، هنر و نشر و انتشار اثر تحت نظارت این سازمان به یک «عدالت نسبی» منجر شود.

وی تاکید کرد: دولت نمی‌تواند ناظر نباشد، اما به نگاه من، سازمانی شبیه سازمان سینمایی به همین منظور و البته گسترده‌تر از آن باید ایجاد شود و بخش خصوصی هم بتواند فعالیت چشم‌گیرتری آن هم با ایجاد زمینه‌های لازم در این زمینه داشته باشد.

مشغول آماده‌سازی آلبوم‌هایم هستم

نفر توضیح داد : مشغول آماده کردن آثارم اعم از آلبوم‌های موسیقی و تک‌نوازی و کارهای پژوهشی هستم که شامل بیش از ۲۰ آلبوم موسیقی و ۵۰ جلد کتاب است.

پژوهش‌گر و مدرس موسیقی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر دو جلد از کتاب‌ها در مرحله چاپ و انتشار است و دو آلبوم موسیقیایی هم امسال منتشر می‌شود که نام یکی از آنها دشت‌های من است و برای آلبوم دیگر هنوز عنوانی نگذاشته‌ام؛ کتاب‌ها هم شامل فرهنگ نوازندگی تار و فرهنگ نوازندگی سه تار است. این کتاب‌ها بیش از ۴۰ جلد است که دو جلد به صورت فرهنگ منتشر می‌شود.

وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ به لطف الهی سال پربارتری خواهد بود گفت: مابقی کتاب‌ها نیز آماده است، اما باید ناشران مقداری همکاری بیشتری کنند. ممکن است انتشار این آثار چند سالی زمان ببرد، اما اگر همت و حمایت صورت گیرد همگی می‌تواند به چاپ برسد.

موسیقی باید صاحب سازمان شود/ عرصه نشر دست هنرمند نیست 

نشر دست هنرمند نیست

نفر گفت: آلبوم‌های دیگر هم تولید شده‌اند، اما عرصه نشر عرصه‌ای است که در دست هنرمند نیست و مراکز و سازمان‌ها و نهادهای مربوطه که کار نشر و انتشار آثار هنری را بر عهده دارند روی یک چرخه منظم کار را انجام نمی‌دهند؛ برخی از اینها به صورت سلیقه‌ای و برخی هم بی‌نظم‌تر و در نهایت بی‌انصاف‌تر عمل می‌کنند.

پژوهش‌گر و مدرس موسیقی تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های مولف همیشه نشر است؛ داستایوفسکی هم بزرگترین دشمن خود را ناشر می‌دانست.

وی به دیدار هنرمندان با رئیس‌جمهوری در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: در آن نشست گفتم که «مظلوم‌ترین و محروم‌ترین هنر، موسیقی است چون به همه بخش‌های اجتماعی و دیگر هنرها خدمات و همکاری می‌رساند و معاونت دارد، اما خود دارای اعتبار و حق شایسته‌اش نیست. به همین سبب راهکاری را پیشنهاد کردم که همانا ایجاد یک سازمان موسیقی است که بر تولید، نشر، تحقیقات، ارائه و عرضه آثار موسیقی اشراف داشته باشد و حقی از هنرمند موسیقی اجحاف نشود.

به گزارش ایرنا، وصل مستان، شمس الضحی، باغ ارغوان، یاد یار، فکر نو، یاس، خاکستری، آبی و سرگردان از جمله آلبوم‌هایی است که از محسن نفر منتشر شده است. این موسیقیدان، کار آهنگ‌سازی فیلم‌هایی چون مرگ دیگری به کارگردانی محمدرضا هنرمند، هودج به کارگردانی مجید مجیدی، معبر به کارگردانی بهزاد بهزادپور، گورکن به کارگردانی محمدرضا هنرمند، بلمی به سوی ساحل به کارگردانی رسول ملاقلی‌پور و موسیقی فیلم روزنه به کارگردانی جمال شورجه را نیز انجام داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha