جمهوری اسلامی مصمم به دفاع از حاکمیت خویش است و با هیچ قدرتی در این زمینه شوخی ندارد. به نظر من این پیام را هم آمریکاییها و هم صهیونیستها و همه کشورهایی که به نوعی با جمهوری اسلامی خصومت دارند، دریافت کردند
پاسخ به تجاوزگری صهیونیستها در هدف قرار دادن سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق صدها موشک و پهپادی بود که واپسین دقایق روز شنبه و بامداد یکشنبه گذشته اسرائیلیها را با هولناکترین وضعیت مواجه ساخت. تحقق «وعده صادق» و تصمیم برای تنبیه متجاوز در روزهای اخیر کانون توجه رسانهها و تحلیلگران قرار گرفته و میلیونها نفر پیامدهای این رویداد را دنبال میکنند.
در زمینه ویژگیها، اهداف و پیامد حمله جمهوری اسلامی ایران به اهداف صهیونیستی در اراضی اشغالی «مسعود ادریسی » مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در لبنان، کوبا و لهستان گفتوگویی با پژوهشگر ایرنا داشته که شرح آن در ادامه میخوانید:
ایران در دفاع از حاکمیت خود با هیچ قدرتی شوخی ندارد
ادریسی حمله به سفارت ایران را زیرپا گذاشتن موازین بینالمللی از سوی رژیم صهیونیستی دانسته و میگوید: اقدام ایران در حقیقت پاسخی بود به تجاوز دو هفته پیش رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران. اسرائیل با حمله به سفارت ایران، همه موازین بینالمللی را زیر پا گذاشت و طبیعی است که کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته، حق پاسخ دادن را داشته باشد
این اقدام جمهوری اسلامی ایران علاوه بر این که پاسخی قاطع بود، هم به منطقه و هم به دنیا و هم به خود رژیم این پیام را داد که جمهوری اسلامی مصمم به دفاع از حاکمیت خویش است و با هیچ قدرتی در این زمینه شوخی ندارد. به نظر من این پیام را هم آمریکاییها و هم صهیونیستها و هم همه کشورهایی که به نوعی با جمهوری اسلامی خصومت دارند، دریافت کردند.
نتانیاهو خود را روی لبه پرتگاه میبیند
این کارشناس سیاست خارجی معتقد است تل آویو اقدام خاصی برابر حملات اخیر ایران انجام نخواهد داد و بیان میدارد: تصور من این است که احتمالا نتانیاهو خود را روی لبه پرتگاه میبیند و میداند اگر جنگ غزه منجر به آتشبس شود و وضعیت به حالت عادی برگردد، فردای آن روز دیگر نخست وزیر نخواهد ماند. شاید با حرکاتی از این دست بتواند به دوران نخست وزیری خود ادامه دهد. از طرفی فکر میکنم آمریکایی ها که نفوذ بالایی در اسرائیل دارند در شرایط کنونی به دنبال این نیستند که درگیری رژیم صهیونیستی با ایران بیشتر از این شود و قطعا دنبال این هستند که تل آویو را از هر ماجراجویی منصرف کنند.
تصورم این است که اسرائیل اقدام خاصی انجام ندهد، اما ممکن است نیروهای محور مقاومت یا حتی نیروهای جمهوری اسلامی را در سوریه یا در داخل کشور هدف اقدامات تروریستی قرار دهد
در مجموع تصورم این است که اسرائیل اقدام خاصی انجام ندهد، اما ممکن است نیروهای محور مقاومت یا حتی نیروهای جمهوری اسلامی را در سوریه یا در داخل کشور هدف اقدامات تروریستی قرار دهد. از طرفی رژیم صهیونیستی میداند که بروز هر نوع حرکات با پاسخ تندتری از طرف ایران مواجه خواهد بود.
اغلب بازیگران منطقهای و بینالمللی دنبال تشدید تنشها نیستند
ادریسی به رویکردهای بازیگران بینالمللی و منطقهای در تحولات اخیر اشاره کرده و میگوید: جلسه اخیر شورای امنیت نشان داد که بازیگران بین المللی هم به هیچ وجه به دنبال این نیستند که درگیری در منطقه بیشتر شود. در این نشست تعدادی از اعضای شورا در مورد جمهوری اسلامی ایران صحبت کردند و تعدادی هم طبق روال قبلی اقدام جمهوری اسلامی را محکوم کردند، اما همه میدانند که این اقدام پاسخی بوده در مقابل شرارتهای اسرائیل و هیچ بیانیه و قطعنامهای هم تصویب نشد و این نشان میدهد اغلب کشورها هم به دنبال این نیستند که وضعیت منطقه حادتر شود.
تحولات اخیر روحیه مردم ایران و فلسطین را بالا برد
ادریسی در زمینه تاثیر تنبیه متجاوز بر وضعیت محور مقاومت اظهار میدارد: به هر صورت وقتی میبینید مردم منطقه و خود مردم فلسطین حرکات جمهوری اسلامی ایران را جشن میگیرند، پس باید گفت این حرکت توانسته روحیه خوبی را به مردم فلسطین برای مقاومت تزریق کند. من فکر میکنم به هر صورت اسرائیل در جنگ غزه در یک بن بست قرار گرفته و مترصد این است که به نحوی به صورت آبرومندانه از این بن بست خارج شود و این حرکت جمهوری اسلامی میتواند این بنبست را بشکند و شاید طی یکی دو هفته آینده شاهد آتش بس بین مقاومت فلسطین و اسرائیل باشیم.
حرکت نظامی ایران مقابل اسرائیل که خود را قدرت نظامی چهارم جهان میداند تابوشکنی بود؛ اقدامی که نشان از درایت ما است و باعث تقویت امنیت کشور خواهد شد
دیپلمات پیشین کشورمان میافزاید: تحولات اخیر نشان داده ایران توانمندی بالایی دارد و پاسخ بادرایتی داده است. تحولات اخیر نشان داد که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه با امنیت خود شوخی نمیکند. هیچ کشور و هیچ دولتی تا به حال این کار را با اسرائیل نکرده بود و گویی یک تابو شکست زیرا اسرائیل از یک طرف تحت حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی است و از سوی دیگر خود را قدرت چهارم نظامی در دنیا میداند. به هر صورت این اقدام نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران توانمندی بالایی دارد. ما نه نخبه اقتصادی و نه نخبه خاصی از اسرائیل را هدف قرار نداده بودیم، بلکه صرفا پایگاههای نظامی اسرائیل را آن هم در مناطق اشغالی ۱۹۶۷ در جولان اشغالی و صحرای نقب هدف قرار دادیم و این نشان از درایت ما است و این به نظر من باعث تقویت امنیت کشور خواهد شد.
ایران ماهها خویشتندارانه رفتار کرد
مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در خصوص تاثیر تحولات و تنشهای اخیر بر شرایط داخلی میگوید: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش نیست و خیلی خویشتندارانه در این ۶ ماه گذشته رفتار کرد ولی در برخی موارد باید تصمیماتی گرفته شود تا با امنیت ما بازی نشود. تنش در منطقه به نفع جمهوری اسلامی ایران نیست و جمهوری اسلامی خواهان این نیست که در منطقه تنش باشد. خبرهایی منتشر شده که مردم در اسرائیل به فروشگاهها رفتهاند و تا جایی که توانستهاند خرید کردهاند؛ طبیعی است تنش هم به لحاظ روانی و هم به لحاظ اقتصادی خسارتهایی را به همراه خواهد داشت و از این نظر به لحاظ اقتصادی به نفع هیچ کشوری نیست.
نظر شما