فعالیت نیروگاه برق نکا تحت الشعاع پسروی آب دریای خزر

ساری- ایرنا- معضل پسروی دریای خزر در سواحل مازندران در صورت بی توجهی به این رخداد مهم به اعتقاد "نورالله ادیبی مدیرتولید برق نیروگاه نکا" به زیرساخت های این نیروگاه در آینده نزدیک آسیب جدی وارد می شود.

به گزارش ایرنا، نیروگاه شهید سلیمی نکا با چهار واحد بخار به ظرفیت هرکدام ۴۴۰ مگاوات، ۲ واحد گازی به ظرفیت هریک ۱۳۷.۶ مگاوات و یک واحد بخارسیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات با تامین بیش از چهار درصد برق کشور نقش موثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.

کارشناسان معتقدند در صورت ادامه پسروی آب دریای خزر فعالیت این نیروگاه بزرگ برق کشور با مشکلاتی همراه خواهد شد چراکه حیات آن به آب دریا وابسته است. طبق آمار، سطح آب دریای خزر طی چهار سال گذشته حدود ۳۸ سانتی متر کاهش داشته است و در اثر کاهش ۱۷۰ سانتیمتری سطح آب خزر از دهه ۷۰ تاکنون بنا بر بررسی های کارشناسی مسوولان مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر این عقب نشینی قابل ملاحظه دریا به افزایش گستره زیادی از عرصه ساحلی در سواحل شمالی به ویژه مازندران منجر شده است.

بر اساس مطالعه صورت گرفته در سال ٢٠١٧ مشخص شد که آب خزر تا سال ٢٠۵٠ پسروی خواهد داشت و این پسروی بنا به گفته کارشناسان به علت تغییر اقلیم است که احتمال افزایش هم دارد در حالی که حدود ۵۰ درصد پسروی دریایی خزر به سرعت تبخیر آب در آن بر می گردد و در صورتی این روند با این سرعت ادامه یابد ٢٠ تا ٢۵ درصد مساحت خزر در بخش شمالی که سواحل روسیه را شامل می شود، کاهش خواهد داشت.

نتایج این مطالعات همچنین شان داده فقط در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ سطح آب دریای خزر با کاهش حدود ۵۰ سانتیمتری مواجه بوده است که این رخداد به عقب نشینی دریا از ۲۰ متر تا ۱۵۰ متر در سواحل مختلف منجر شده است.

مطالعات و اندازه گیری دقیق زمینی که در ایستگاه های شاخص ساحلی دریای خزر انجام گرفته این مساله سبب افزایش قابل توجه محدوده ساحلی در طول بیش از ۸۵۰ کیلومتر سواحل شمالی کشور شد و کارشناسان معتقدند : با تشدید روند کاهشی آب، شاهد پسروی بیشتر دریا و خروج بخش عمده ای از بستر دریا در آینده نه چندان دور باشیم.

فعالیت نیروگاه برق نکا تحت الشعاع پسروی آب دریای خزر

با توجه به این رخداد طبیعی به تاکید کارشناسان ضرورت دارد در گام نخست به اهمیت موضوع حفاظت از حریم و بستر دریا و گام بعدی ضرورت دارد مسوولان دست اندکار نسبت به پیامد های ناشی از این پدیده توجه جدی و برنامه ریزی اصولی و اساسی داشته باشند.

در این پیوند مدیرتولید برق نیروگاه نکا پسروی آب دریای خزر را چالش بزرگ فراروی نیروگاه ذکر کرد.

نورالله ادیبی در نشست با مدیرعامل عامل شرکت توزیع برق مازندران و گلستان پسروی آب دریای خزر را چالش بزرگ فراروی نیروگاه ذکر کرد و گفت: اگر میزان پسروی سرعت نگیرید این واحد از محدودیت تولید خارج می‌شود.

وی با اشاره به تهیه ۱۰ برنامه عملیاتی در نیروگاه نکا، افزود: از این تعداد چهار برنامه در حال انجام است و ۲ واحد و تعمیرات دو واحد بخار انجام و یک واحد نیز برای تعمیرات از امروز از مدار خارج شد.

ادیبی با بیان اینکه برنامه تعمیرات اساسی نیز در میانه راه قرار دارد، اظهار امیدواری کرد که این طرح نیز تا نیمه اردیبهشت به پایان رسد.

وی تأمین لوازم یدکی را یکی از گلوگاه‌های جدی در تعمیرات بیان کرد و گفت: برای تأمین این قطعات نیازمند بودجه و اعتبار بالایی است و هماهنگی‌های لازم با شرکت مادر تخصصی و غیر صورت گرفته است.

فعالیت نیروگاه برق نکا تحت الشعاع پسروی آب دریای خزر

ادیبی افزود: از چهار واحد بخار ۲ واحد کار تعمیرات آن انجام شد و یک واحد آن تأمین اعتبار و تا نیمه اردیبهشت انجام می‌شود و واحد دیگر نیز تا پایان اردیبهشت ماه اورهال می‌شود.

مدیر تولید برق نیروگاه نکا گفت: بزرگترین چالش فراروی این نیروگاه در سال گذشته تأمین آب بود که امسال این مشکل برطرف می‌شود.

او با اشاره به پسروی آب دریا اجرای طرح‌های اساسی را برای حل مشکل فراگیر نیروگاه لازم دانست و افزود: لایروبی کانال آبرسانی از جمله درخواست بود که وزارت نیرو نیز به این مسئله ورود پیدا کرده است و طبق برنامه‌ریزی خوشبین و امیدوار هستیم که چهار واحد نیروگاهی با لایروبی صورت گرفته کانال انتقال آب از محدودیت خارج شوند.

ادیبی با بیان این که سطح آب دریا برای نیروگاه تعیین کننده است، گفت اگر لایروبی نیز انجام شود معیار سطح حفاظت وب‌های ما مسئله مهمی است و شواهد نشان می‌دهد که امسال بتوانیم تا تحت زیادی از محدودیت خارج شویم.

این مقام مسوول، پس روی آب دریا را یکی از نگرانی‌های عمده بیان کرد و گفت: میزان پسروی طی سال‌های اخیر از ۱۰ سانتی‌متر به ۲۵ سانتی‌متر رسیده است و اگر افت سطح آب دریا امسال سرعت نگیرد نیروگاه نکا محدودیت‌های قبلی برای تولید انرژی خارج می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha