«فرشاد کشاورزیان» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این جشنواره برای نخستین بار به مدت یک هفته از ششم تا دوازدهم اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد این شهر برگزار خواهد شد.
وی با قدردانی از حمایتهای فرماندار ویژه ملایر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و پیگیری سایر مسوولان برای اجرای این جشنواره افزود: این جشنواره موجب شناسایی و استفاده از ظرفیتهای موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و معرفی هنرمندان بومی در راستای سیاستهای دولت خدمتگزار میشود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر برگزاری جشنواره موسیقی «شبهای تاک» را در راستای شعار دولت سیزدهم مبنی بر عدالتمحوری دانست و بیان کرد: تمرکززدایی یکی از شاخصههای عدالتمحوری است که بر این اساس برنامهها و رویدادهای ملی و استانی در شهرستانها نیز برگزار شود.
کشاورزیان ادامه داد: این جشنواره شامل پنج بخش اجراهای صحنهای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاههای آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.
وی با بیان اینکه دومین دوره نمایشگاه ساز با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان برپا خواهد شد، بیان کرد: در حال حاضر ۲۵۰ گارگاه سازگری در این شهرستان فعال است که برای بیمه تعداد زیادی از این هنرمندان اقدام کردیم و افرادی که مجوز کارگاه، نمونه آثار و مهر داشته باشند، میتوانند با عضویت در صندوق اعتباری هنر، از خدمات و حمایتهای آن برخوردار شوند.
۱۴ اجرای صحنهای در جشنواره «شبهای تاک»
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر یادآور شد: جشنواره موسیقی «شبهای تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار میشود که یک جشنواره در سطح منطقهای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.
کشاورزیان همچنین به جدول زمانبندی جشنوراه اشاره و بیان کرد: ۶ اردیبهشت آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی کودک برگزار و در روزهای بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاههای آموزشی برگزار میشود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکتکنندگان پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: این کارگاهها با موضوعات پیوند شعر و موسیقی، تاثیر شعر در موسیقی، اصول و مبانی سازسازی، چوب شناسی، فیزیک سوت و وگلاژ ساز، اصول نگهداری از ساز، تحلیل ساختار موسیقی، آسیب شناسی موسیقی ایرانی در چند دهه اخیر، اصول و مبانی گروه نوازی، ریتم شناسی و وزن خوانی، ارتباط هنر با صنعت، گردشگری موسیقی، بررسی سبکها و مکتبهای مختلف آواز و مناسب خوانی برگزار میشود.
وی گفت: اجراهای صحنهای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنهای خواهیم داشت.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار میشود، افزود: برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره با کیفیت و نظم و انضباط خوب، کمیته پنجگانه تشکیل دادیم.
بسترسازی معرفی ملایر به عنوان «پایلوت سازسازی ایران»
کشاورزیان از جمله اهداف و رویکردهای برگزاری جشنواره موسیقی به رشد، اعتلا و اشاعه فرهنگ موسیقی فاخر الهام گرفته از فرهنگ و هنر ناب ایرانی مبتنی بر اصالتهای ملی قومی و منطقهای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور، حفظ، احیا و ترویح و صیانت از موسیقی اصیل ایرانی و گسترش ابعاد مختلف موسیقی در متن زندگی مردم از ترانهها و لالاییهای مادران گرفته تا عزاداریها و جشنها اشاره کرد.
وی شناسایی ظرفیتهای موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و تقویت جریان عمومی موسیقی، ایجاد فرصتی برای بروز استعدادهای هنرمندان موسیقی، شناسایی نخبگان این عرصه، کمک به تولید و شناسایی آثار فاخر موسیقیایی در جامعه و تقویت هوش شنیداری در ارتقای سلیقه شنیداری مردم در جامعه، حمایت و معرفی هنرمندان بومی، سازگران و سازندگان ساز در ملایر و تعامل و معاشرت بیشتر سازندگان و نوازندگان و آشنایی نسل جدید به ویژه کودکان و نوجوانان با انواع سازها و حفظ و ترویج فرهنگ غنی موسیقیایی را از دیگر اهداف برشمرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر خاطرنشان کرد: یکی از اهداف مهم ما در برگزاری جشنواره موسیقی «شبهای تاک»، برندسازی، طراحی سایت و فروش اینترنتی ساز و بسترسازی و معرفی جهان شهر ملایر به عنوان «پایلوت سازسازی ایران» است و پیگیریهای لازم را برای کسب مجوزهای لازم انجام میدهیم.
کشاورزیان از دیگر اهداف این جشنواره درک پیوند شعر و موسیقی ایرانی و آشنایی مخاطبان و هنردوستان با زوایایی مختلف و مغفول شعر و موسیقی ایران، توجه به جنبه پراهمیت آموزش و پرورش و برگزاری کارگاههای آموزشی متنوع با موضوعات جذاب شعر، موسیقی و سازسازی، توجه به ورود و جذب گردشگر به جهان شهر ملایر، معرفی صنایع دستی ملایر و استفاده از ظرفیت فراوان توریسم هنری اشاره کرد.
وی گفت: هدف ما این است با برگزاری جشنواره موسیقی، شادی و نشاط عمومی و فضاسازی و فرهنگسازی در راستای ارتقای سطح مشارکت مردمی در رویدادهای فاخر هنری ایجاد و حس زیبایی طلبی و کاهش جرم، بزه و ناهنجاریهای اجتماعی کاهش یابد.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر از ششم تا دوازدهم اردیبهشت ماه به مدت یک هفته میزبان جشنواره موسیقی «شبهای تاک» است.
نظر شما