شاکررضا مریدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۶۴ هزار شرکت فعال در خراسان رضوی طی سال جاری شناسایی شدهاند، به این ترتیب حدود ۲۲ دهم درصد شرکتهای شناسایی شده در استان را شرکتهای فاقد اعتباری مالیاتی یا کاغذی تشکیل میدهند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی، گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال معاملات صوری توسط شرکتهای فاقد اعتبار مالیاتی (کاغذی) در استان شناسایی شده است.
وی، یکی از مهمترین چالشهای نظام مالیاتی کشور شکلگیری شرکتهای فاقد اعتبار است که زیانهای مالی فراوانی را به همراه دارند، افزود: شرکتهای فاقد اعتبار روی کاغذ بوده و هیچ فعالیت اقتصادی واقعی ندارند، اخلال در نظم اقتصادی جامعه ایجاد میکنند و مانع از شفاف شدن وضعیت اقتصادی میشوند، و با فروش فاکتورهای فاقد اعتبار، اجرای نظام مالیات را با اختلال و فعالان اقتصادی را با چالش سرمایه در گردش روبهرو میکنند.
مریدی گفت: شرکتهای فاقد اعتبار پس از ثبتنام در نظام مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام به فعالیت کرده و به انجام فعالیتهای غیرقانونی و زیرزمینی در اقتصاد دامن میزنند، در این راستا بسیاری از شرکتها که تمایل به پنهان کردن فعالیت خرید یا فروش خود دارند، به این شرکتهای فاقد اعتبار مراجعه و اقدام به تهیه فاکتور فاقد اعتبار میکنند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: اهمیت پدیده شرکتهای صوری و فاقد اعتبار به گونهای است که به استناد بند پنج ماده ۲۷۴ قانون مالیاتهای مستقیم، جرم انگاری شده و از طرفی فعالیتهای آن ها بر اساس دستورالعمل صادره سازمان امور مالیاتی کشور، به عنوان یکی از مصادیق فعالیتهای مشکوک به پولشویی تلقی شده است.
نظر شما