به گزارش خبرنگار دولت ایرنا، نشست هیأت دولت امروز به دلیل حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی در مراسم گرامیداشت روز ارتش، به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. معاون اول رئیس جمهور در این جلسه با تاکید بر ضرورت رسیدگی هر چه سریعتر به سیل زدگان در مناطق جنوبی کشور تصریح کرد: همه دستگاههای مسئول از جمله وزارتخانههای کشور، نیرو و راه و شهرسازی موظف هستند همه امکانات خود را برای کمک و جبران خسارات وارده به سیل زدگان بسیج کنند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه امسال تاکید کرد: نمایشگاه کتاب یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی است و ضروری است تمام بخشها در برگزاری هر چه بهتر این نمایشگاه همکاری کنند تا زمینه توسعه فرهنگ کتاب خوانی در کشور فراهم شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین به بازدید روز گذشته خود از پارک فناوری پردیس اشاره و تاکید کرد: با تلاشهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدامات و دستاوردهای بزرگی در این پردیس انجام شده و تعداد زیادی از نخبگان جوان که سرمایه کشور هستند با پارکهای علمی همکاری میکنند.
رئیس جمهور هم که در مراسم رژه ارتش حضور داشت با تبریک این روز، اظهار کرد: ارتش در کنار ملت قرار گرفته و برای دفاع از وطن و تمامیت ارضی و ارزش های انقلاب اسلامی اقدام می کند. ارتش ما خود را از سایر ارتش های دنیا ممتاز کرده با ویژگی عقیده و ایمان به خدا و اتکال به قدرت الهی.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: «طوفان الاقصی» و «وعده صادق» هیمنه اسرائیل را فرو ریخت و ثابت کرد قدرت آنها، تار عنکبوتی است.
رئیس جمهور: رژیم صهیونیستی کوچک ترین تعرضی کند، برخورد سهمگین می کنیم
وی افزود: وعده صادق اقدامی محدود و نه فراگیر بود. اگر قرار بود اقدامی گسترده باشد، می دیدند چیزی از رژیم صهیونیستی باقی نمی ماند؛ اگر کوچک ترین تعرضی از سوی رژیم صهیونیستی به خاک ما انجام شود، به برخوردی سهمگین و شدید با آنها منجر خواهد شد.
در حاشیه نشست هیأت دولت نیز اعضای هیأت وزیران به حیاط ساختمان پاستور آمدند و در جمع خبرنگاران حاضر شدند و پاسخگوی سؤالات آنها بودند.
سال گذشته گردشگران خارجی به ایران سرازیر شدند
سید عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نخستین وزیری بود که به میان خبرنگاران آمد و چند خبر مهم داشت؛ نخست اینکه بر خلاف ادعای برخی مبنی بر اخراج ایران از دو تشکل جهانی حوزه میراث فرهنگی شامل ایکوم (شورای بینالمللی موزهها) و ایکوموس (شورای بین المللی محوطه ها و بناهای تاریخی) گفت: این دو نهاد جهانی ماهیت غیردولتی دارند و از سالها قبل به دلیل ماهیت غیردولتی پرداخت حق عضویت آنها از طریق افراد حقیقی صورت میگیرد.
وی تأکید کرد: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان گردشگران خارجی به ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر یعنی بیش از ۵۰.۸ درصد افزایش یافته است.
وزیر گردشگری همچنین درباره آمار سفرهای نوروزی اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار که ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۴ فروردین امسال را در برمیگیرد، برآورد ما این است که ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزار نفر اقامت شب در سفرهای نوروزی ثبت شده است که نسبت به سال گذشته بیش از ۵.۱۹ درصد رشد داشته است.
امسال ۹۰ هزار نفر حاجی می شوند
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم خبرهای خوبی برای اصحاب رسانه و مردم و اهالی فرهنگ و هنر داشت و گفت: در نمایشگاه کتاب امسال سامانه های فروش برخط دیده شده که این امکان را فراهم می کند تا همزمان با تهران همه نقاط کشور شهرها و روستاها در عرض ۱۰ دقیقه میتوانند وارد سامانه شوند و کتاب مورد نظر خود را خرید کنند و کتابها به صورت رایگان در منزل آنها تحویل شود.
اسماعیلی در مورد اعزام زائران ایرانی به حج تمتع گفت: ارز مبادلهای برای زائران حج تمتع تخصیص یافته است، حاجیان ایرانی حدود ۹۰ هزار نفر هستند که از اواخر اردیبهشت ماه اعزام زائران به سرزمین وی آغاز خواهد شد و بدون مشکل و با ارز مبادلهای این اعزامها صورت خواهد گرفت؛ امسال در آنجا دعای گوی همه مردم ایران خواهم بود.
شهرداری و وزارت کشور در خصوص واردات واگن مترو با هم اختلاف نظری ندارند
علیرضا زاکانی شهردار تهران به خبرنگاران حوزه دولت درباره نصب دوربین بر لباس نیروهای شهربان و حریمبان تهران گفت: این موضوع در راستای ساماندهی یک امر کلی است تا دستگاههای مسئول بتوانند در امور مختلف و صیانت از افراد، کنترل بهتری داشته باشند.
وی درباره واردات واگنهای مترو و اختلافاتی که بین شهرداری و وزارت کشور وجود دارد، تصریح کرد: کارفرمای واردات واگنهای مترو، وزارت کشور است، هزار و ۷۱ دستگاه در دو قرارداد برای واردات برنامه ریزی شد. اختلاف نظرها در مورد تایید بسته ورودی از چین بود لذا اختلاف نظر خاصی در این باره وجود ندارد.
تغییر تیم اقتصادی دولت؟ شایعه است
سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت به اتفاقات مثبت در حوزه اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش رشد اقتصادی، کنترل و کاهش حجم نقدینگی محصول تلاش ها و همکاری تیم اقتصادی دولت بود که به طور منسجم انجام شد.
وی یادآورشد: همه این موارد محصول تلاش تیم مشترک و هماهنگ اقتصادی دولت است شاید بعضی ها خیلی دوست ندارند این اتفاق بیفتد و شایعه ایجاد کنند و در واقع قرار نیست تغییری در تیم اقتصادی دولت انجام گیرد.
اپراتورها اگر پولی دارند اول شبکه را توسعه دهند
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم خود را به جمع خبرنگاران حاضر در حیاط دولت رساند و به یک خبر فناورانه این روزهای فضای مجازی در خصوص خرید سهام دیجی کالا از سوی همراه اول واکنش نشان داد و اعلام کرد: سیاست ما در وزارت ارتباطات این است که اولویت اپراتورها توسعه شبکه باشد. اگر اپراتورهای تلفن همراه پولی دارند باید نخست به این بخش (توسعه شبکه) اختصاص دهند.
زارع پور تاکید کرد: امسال مانند سال گذشته مسیر هوشمندسازی دولت را دنبال خواهیم کرد؛ در حال حاضر ۷۰ درصد خدمات دولت از طریق پنجره هوشمند دولت به مردم ارائه میشود.
محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور نیز با اشاره به آخرین وضعیت کشتی توقیف شده رژیمصهیونیستی توسط جمهوری اسلامی ایران، به خبرنگاران گفت: این اقدام یک عملیات تلافیجویانه در برابر اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.
وی یادآورشد: رفتار خصمانه رژیم اشغالگر قدس بستر برخی از اقدامات ما بوده و مسیر خود را طی میکند. ما در این زمینه اقدام حقوقی نداریم.
ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی روابط عخوبی در بخش پادمان و ان پی تی دارند
محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره ادعای رافائل گروسی رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه برنامه هستهای ایران ابهام دارد، به خبرنگاران اظهار داشت: گزارش هایی که آقای گروسی یا مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای حکام یا شورای امنیت سازمان ملل ارائه میدهد، دارای دو بخش است. بخش نخست درباره برجام و بخش دیگر آن به پادمان و ان پی تی مربوط است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در بخش پادمان و ان پی تی، روابط خوبی بین ایران و آژانس برقرار است، یادآور شد: در این بخش نصب دوربینهای آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظارت و دائم آنها در حال انجام است و دانش اطلاعاتی آنها نسبت به عملکرد ما همیشه به روز است.
اسلامی ادامه داد: ۱۲۰ بازرس تائید شده برای مسائل هستهای کشور وجود دارد که برخی در ایران مستقر بوده و برخی در رفت و آمد هستند و بر حسب موضوع و برنامه توافقی به صورت منظم یا سرزده از تاسیسات هستهای کشور بازدید میکنند.
آغاز بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳؛ به زودی در صحن علنی مجلس
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره زمان بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این بخش از لایحه بودجه هم اکنون در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است و با توجه به اینکه سقف درآمدها و هزینههای بودجه در بخش اول مشخص شده علی القاعده تغییرات قابل توجهی در این حوزه نباید داشته باشیم.
معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین در مورد احتمال استیضاح وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: این استیضاح از پیش از این مطرح بوده و گفتوگوهایی با نمایندگان درخواستکننده استیضاح مطرح شده تا به ایرادات و اشکالات پاسخ داده شود و نماینده استیضاح کننده گفتوگوها و مکاتباتی را با وزیر داشته است.
رشد بیش از ۲۰ درصد تولید نفت و گاز در ۱۴۰۲
جواد اوجی وزیر نفت توضیح داد: سال ۱۴۰۲ با سرمایهگذاری خوبی که وزارت نفت در بخشهای بالادستی و پایین دستی انجام داد، بیش از ۲۸ میلیارد دلار پروژه نیمه تمام به اتمام رسید، این سرمایهگذاری موجب رشد در تولید نفت، گاز، فرآوردههای نفتی و پتروشیمی شد. در سال ۱۴۰۲ رشد تولید نفت و گاز به بالای ۲۰ درصد رسید.
وزیر نفت ادامه داد: بر اساس برنامهریزی انجام شده امسال هم با سرمایهگذاری جدید در پروژههای نیمهتمام باقیمانده، جهش خوبی را در رشد تولید خواهیم داشت. تلاش میکنیم با افزایش میزان تولید به بیش از ۲۰ درصد سال گذشته، رکورد بزنیم.
سازمان اداری و استخدامی ردیف استخدامی به نخبگان برای جذب در دولت تخصیص داد
روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در مورد فرآیند جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی توضیحات داد: دولت برای نخبگانی که علاقمند به کار در دستگاههای اجرایی هستند زمینه و زیرساخت لازم را فراهم کرده است. به همین منظور سال گذشته فراخوانها اعلام و ثبتنامها انجام شده و ردیف استخدامی اختصاص پیدا کرده است و منتظریم سازمان اداری استخدامی ۲۵ امتیازی را که برای دوره آمادهسازی شرکت کنندگان مشخص کرده را اعلام کند.
متأسفانه مجلس بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی را ۶ ماه مسکوت گذاشت
علی بهادری جهرمی دبیر و سخنگوی هیأت دولت در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران در مورد ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی گفت: نظارت موثر بر بازار، جلوگیری از افزایش قیمت ها و نظارت پذیر کردن بازار مستلزم تمرکز در حوزه نظارت بر بازار است ما بارها این را مطرح کردیم و نگاه دولت این بوده است.
وی افزود: تجربه نشان داده است که پراکندگی و پخش کردن حوزه نظارتی ذیل وزرات خانههای مختلف موجب افزایش ساختار و ناکارآمدی میشود؛ مثلا بخشی از محصولات لبنی در حوزه دامی است و بخشی دیگری در حوزه بسته بندی، به صنعت مربوط می شود و بخشی هم در صنف به فروش می رسد که باید تفکیکی در این زمینه صورت گیرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت به منظور نظارت موثرتر بر بازار داخلی با طرحی که در دستور کار مجلس بود به صورت کتبی موافقت کرد و هم لایحه برای تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار داخلی تقدیم مجلس کرد و لایحه ای هم برای تشکیل وزرات بازرگانی تقدیم مجلس کرده است، متاسفانه نگاه همکاران ما در مجلس شورای اسلامی این بود که این موضوع اولویت ندارد و به مدت شش ماه این لایحه از دستور کار خارج شده است.
استقبال ۹۰ درصدی دهک های یک تا ۳ از کالابرگ الکترونیکی
سید صولت مرتضوی هم تداوم طرح ویژه کالابرگ الکترونیکی را نیاز به بررسی مجدد دانست و اظهار داشت: امروز این موضوع در دولت مطرح و قرار شد آقای مخبر پیگیری کند و امید است اجرای این طرح با رفع موانع ادامه یابد اما تاکنون تصمیم قطعی برای تداوم آن گرفته نشده است.
وی اضافه کرد: اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی به ویژه دهکهای کم در آمد اول، دوم و سوم با استقبال بیش از ۹۰ درصد همراه شد و در مرحله سوم نیز استقبال از این طرح شتاب بیشتری گرفته و پیش بینی می شود که بالغ بر ۹۵ درصد از این طرح استقبال کنند.
نظر شما