به گزارش ایرنا؛ به واسطه خدمات ماندگار و هدفمند دولت مردمی و انقلابی سیزدهم؛ پویاییِ توسعه؛ عمران و آبادانی روستاهای ملایر هم اکنون بیشتر از هر زمان دیگری نمود پیدا کرده و شاهد مهاجرت معکوس به روستاها هستیم و این شاخص رشد را بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان یکی از انقلابیترین نهادهای نظام مقدس جمهوری اسلامی، رقم زده است.
انقلاب اسلامی ایران طی بیش از ۴۵ سال گذشته موفقیتهای بزرگی را پشت سر گذاشته و بنیاد مسکن نخستین نهاد سازندگی بود که پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی با فرمان حضرت امام خمینی(ره) در ۲۱ فروردین سال ۱۳۵۸ تشکیل و با توجه به اهمیت مساله مسکن محرومان به فاصله ۱۰ روز پس از استقرار نظام، طی پیام مهمی نسبت به افتتاح حساب ۱۰۰ و تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام شد.
در همان اوایل انقلاب با شروع جنگ تحمیلی و نیاز به بازسازی مناطق جنگی، بنیاد مسکن کار خود را در شهرها و روستاها برای بازسازی مناطق جنگی و توزیع مصالح در دستور کار قرار داد، پس از بازسازی مناطق جنگی و عبور از جنگ تحمیلی، فعالیتهای خود را در حوزه کمک به مناطق سیل و زلزله زده آغاز و توفیقات خوبی در این حوزهها کسب کرد.
در این میان شهرستان ملایر با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر و ۲۰۸ روستای دارای سکنه، دستاوردهای مهمی را در حوزه مقاومسازی مسکن روستایی، اجرا و بازنگری طرح هادی، صدور سند مالکیت، ساخت مسکن شهری و روستایی برای محرومان و اقشار کمدرآمد و طرح نهضت ملی مسکن به برکت انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی به دست آورده که در مقایسه با قبل از انقلاب و به ویژه طی سالهای گذشته بیسابقه است.
شاخص ۷۸ درصدی ساخت مسکن روستایی در ملایر
البته ضربآهنگ توسعه روستاهای شهرستان ملایر اگرچه در راستای اجرای منویات رهبر فرزانه انقلاب و هدفگذاری بنیاد مسکن از سالهای دور آغاز شده، اما طی حدود سه سال اخیر با اجرای هر چه بهتر سیاستهای ابلاغی دولت مردمی سیزدهم در اجرای طرح هادی و بهسازی، مقاومسازی مسکن، جدولگذاری و صدور سند مالکیت، این توسعه شتاب بیشتری گرفت و در سایه حمایتهای دولت، انقلاب عمرانی در روستاهای ملایر به راه افتاده است.
ساخت مسکن روستایی از آن دست افتخارات بنیاد مسکن به عنوان مولود انقلاب است که ملایر با عبور از شاخص کشوری به ۷۸ درصد شاخص ساخت مسکن رسیده و این شهرستان بیش از ۷۰ درصد از مساکن روستایی خود را نوسازی و مقاومسازی کرده است، در حالیکه شاخص مقاومسازی و ساخت مسکن روستایی در کشور ۵۱ درصد و در استان همدان ۶۴ درصد است.
در همین رابطه مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر در گفت و گویی اختصاصی با ایرنا، این شهرستان را در اجرای سیاستها و اهداف بنیاد مسکن پیشتاز دانست و گفت: در شهرستان ملایر ۳۲ هزار و ۱۸۳ خانوار در ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکونی زندگی میکنند و این بدان معنی است که ۶ هزار و ۵۶۷ واحد نیاز داریم تا هر خانوار در یک واحد زندگی کنند.
رتبه نخست ملایر در تعداد معرفی و عقد قرارداد ساخت مسکن روستایی
«محمدمهدی عبدالملکی» افزود: از ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکن روستایی در این شهرستان، تا به امروز ۲۰ هزار و ۵۰ واحد مقاومسازی و نوسازی شده و در نتیجه پنج هزار و ۵۶۶ واحد غیرمقاوم در سطح این شهرستان داریم.
به گفته وی؛ با جمع واحدهای مورد نیاز و واحدهای غیرمقاوم، در مجموع ۱۲ هزار و ۱۳۳ واحد مسکن روستایی باید در سطح این شهرستان احداث، نوسازی و مقاومسازی کنیم و با تحقق این هدف، صد درصد بهسازی، نوسازی و مقاومسازی مسکن روستایی در این شهرستان به اتمام خواهد رسید.
مدیر بنیاد مسکن ملایر خواستار همراهی و مشارکت بیشتر مردم در تحقق صد درصدی مقاومسازی مسکن روستایی شد و بیان کرد: با توجه به نامگذاری شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم»، اهالی روستاها هر چه بیشتر با ما در تولید مسکن مشارکت داشته باشند تا بتوانیم تولید مسکن را در روستاها افزایش دهیم.
مدیر بنیاد مسکن ملایر: از ابتدای سال گذشته با استفاده از طرح ویژه مسکن روستایی، این شهرستان موفق شد از نظر تعداد متقاضیان معرفی به بانک و عقد قرارداد، از رتبه پنجم رتبه نخست استان همدان کسب کند.
عبدالملکی تسهیلات امسال نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر را سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۲۰ ساله و سود پنج درصد عنوان کرد و ادامه داد: از ابتدای سال گذشته با استفاده از طرح ویژه مسکن روستایی، این شهرستان موفق شد از نظر تعداد متقاضیان معرفی به بانک و عقد قرارداد، از رتبه پنجم رتبه نخست استان همدان کسب کند.
وی گفت: از یکهزار و ۵۰۶ فقره سهمیهای که به بنیاد مسکن در بحث طرح ویژه مسکن روستایی ابلاغ شد، موفق شدیم یکهزار و ۳۱۷ فقره را به بانکهای عامل معرفی و از این تعداد یکهزار و ۱۸۰ فقره عقد قرارداد شد و این تعداد مسکن مقاوم و امن ساخته میشود.
مدیر بنیاد مسکن ملایر یادآور شد: پس از اینکه اعتبارات ۱۴۰۲ با تصویبنامه هیات وزیران در تاریخ هشتم آذرماه سال گذشته ابلاغ شد، توانستیم از یکهزار و ۴۹۰ فقره تسهیلاتی ابلاغی، یکهزار و ۱۹۱ فقره را به بانکهای عامل معرفی و تاکنون ۸۵۴ فقره عقد قرارداد صورت گرفت.
آسفالت ۱۳ روستای ملایر؛ تحقق مطالبه ۴۵ ساله
شاید باورش هم سخت باشد که از ابتدای انقلاب تاکنون در ۱۳ روستای شهرستان ملایر هیچگونه عملیات عمرانی انجام نشده، اما شدنی است و امروز در سایه حمایتها و نگاه عدالتمحور دولت سیزدهم، این روستاها از نعمت آسفالت، جدولگذاری و سایر اقدامات عمرانی بهرهمند شدند و مطالبه ۴۵ ساله اهالی این روستاها محقق شد که به طور حتم میتوان این اقدام بینظیر را یکی از دستاوردها و شاهکارهای دولت در شهرستان ملایر به شمار آورد.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر در این باره نیز اظهار کرد: برای نخستین بار در تاریخ شهرستان ملایر، ۱۳ روستا که از ابتدای انقلاب تاکنون هیچ اقدام عمرانی در آن انجام نشده بود؛ عملیات آسفالتریزی با مساحتی بالغ بر ۵۲ هزار مترمربع انجام شد که بیسابقه است و رضایتمندی مردم را به همراه داشت.
عبدالملکی با بیان اینکه سال گذشته ۱۳۴ پروژه عمرانی با ۷۲۰ میلیارد ریال اعتبار در ۷۹ روستای این شهرستان اجرا شد، افزود: در قالب این پروژهها، ۵۲ روستای این شهرستان با اعتباری بالغ بر ۵۶۰ میلیارد ریال در سطح ۲۴۵ هزار مترمربع با تُناژی بالغ بر ۴۰ هزار تُن آسفالت شد.
وی تاکید کرد: این در حالیست که در کل استان همدان حجم آسفالتریزی در روستاها یک میلیون و ۱۰۰ هزار مترمربع بود که از این میزان، ۲۴۵ هزار متربع آن در شهرستان ملایر اجرا شد و بیش از یک چهارم آسفالت روستاها را شامل میشود.
شاخص ۹۰ درصدی اجرای طرح هادی در روستاهای ملایر
مدیر بنیاد مسکن ملایر همچنین اجرای ۱۱ هزار مترطول جدولگذاری، ۲۱۰ مترطول کانال سنگی، ۶۵۱ مترمکعب سنگکاری و احداث یک دهانه پل ۹ متری به عرض ۶ متر را از دیگر اقدامات عمرانی در روستاها برشمرد و افزود: این اقدامات برای سال جدید نیز در قالب پروژههای متعددی پیشبینی شده است.
عبدالملکی با بیان اینکه این شهرستان از نظر اجرای طرحهای هادی، نمره قابل قبولی را در کشور و استان دارد، ادامه داد: شاخص اجرای طرح هادی در کشور ۶۲ درصد، در استان همدان ۹۳ درصد و در شهرستان ملایر ۹۰ درصد است.
مدیر بنیاد مسکن ملایر: از ۱۶۳ روستای بالای ۲۰ خانوار این شهرستان، تاکنون اجرای طرح هادی در ۱۴۷ روستا شروع شده و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک جشن اتمام اجرای فاز نخست طرح هادی را برگزار کنیم.
وی یادآور شد: طبق برنامهریزیهای انجام شده برای سالجاری، ۱۰۳ پروژه در ۸۰ روستای این شهرستان مصوب شده که منتظر تخصیص اعتبارات هستیم تا بتوانیم عملیات اجرایی این پروژهها را انجام و به اتمام برسانیم.
به گفته مدیر بنیاد مسکن ملایر؛ از ۱۶۳ روستای بالای ۲۰ خانوار این شهرستان، تاکنون اجرای طرح هادی در ۱۴۷ روستا شروع شده و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک جشن اتمام اجرای فاز نخست طرح هادی را برگزار کنیم.
و اما بازنگری طرح هادی در روستاها یکی از اهداف و برنامههای مهم بنیاد مسکن به شمار میرود و از آنجا که عمر ۱۰ ساله طرح هادی در روستاهای ملایر به پایان رسیده و به گفته مسوولان دستگاههای مرتبط، تداوم تخصیص اعتبار برای تامین عادلانه امکانات و کمک به ماندگاری جوانان در روستاها نیازمند بازنگری در این طرحهای توسعهای است.
عبدالملکی در ادامه به وجود ۲۰۸ روستای سکنه در این شهرستان اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه افق طرح هادی ۱۰ ساله است، در حال حاضر در ۱۴۲ روستا افق طرح هادی به اتمام رسیده و پس از ۱۰ سال باید دوباره بازنگری شود که نیازمند تخصیص اعتبارات مورد نیاز است.
پیشتازی ملایر در نهضت ملی مسکن
وی با بیان اینکه طرح هادی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار و طرح تعیین محدوده در روستاهای زیر ۲۰ خانوار استان همدان انجام شده؛ گفت: در این شهرستان با توجه به تعداد بالای روستاها، افق ۱۰ ساله طرح هادی در ۱۴۲ روستای بالای ۲۰ خانوار به اتمام رسیده و با مساعدت فرماندار ویژه ملایر و نمایندگان مجلس، امسال بازنگری طرح هادی ۱۷ روستا در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته مدیر بنیاد مسکن ملایر در دولت سیزدهم تمامی اتفاقات خوبی که در این شهرستان رخ داده، تاکنون در تاریخ ملایر تکرار نشده و این دستاوردها را نمیتوان انکار کرد، به ویژه نهضت ملی مسکن که در تاریخ جهان شهر ملایر بیسابقه است.
عبدالملکی با بیان اینکه زمین نهضت ملی مسکن در شهرهای جوکار، زنگنه و ازندریان تامین و واگذار شده است، اظهار داشت: در شهرهای سامن و اسلامشهر آقگل نیز کارها در حال اتمام است تا با واگذاری قطعات مشخص شده، مردم بتوانند در سایه حمایت دولت سیزدهم، از مسکن امن بهرهمند شوند.
وی یادآور شد: در شهر ملایر نیز پروژه ۵۰۲ واحدی در زمینی به مساحت سه هکتار در قالب ۱۳ بلوک در حال ساخت است و یک پروژه ۶۰ واحدی نیز در دست اقدام است که پس از اخذ پروانه شروع به کار خواهد کرد.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر با ۲۰۸ روستای دارای سکنه در ۷۵ کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
نظر شما