۳۰ فروردین ۱۴۰۳، ۱۴:۴۴
کد خبر: 85449108
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلاش برای احیای نان کامل سبوس‌دار در کرمان 

۳۰ فروردین ۱۴۰۳، ۱۴:۴۴
کد خبر: 85449108
تلاش برای احیای نان کامل سبوس‌دار در کرمان 

کرمان- ایرنا- همایش ملی گندم و نان به منظور بررسی اهمیت نان کامل یعنی نانی که با سبوس پخته شده و در درمان انواع بیماری‌ها و تقویت سلامتی مردم موثر باشد، امروز (پنجشنبه) در کرمان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، همایش گرامیداشت روز ملی گندم و نان ویژه گردهمایی مادران خانواده امروز در حالی در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار شد که همه چیز رنگ و بوی مشارکت مردمی داشت، انجمن تغذیه سالم استان کرمان با همکاری قرارگاه مردمی نان کامل یک جلسه تمام عیار را ترتیب داده بودند که در آن از ویژگی نان سالم که غذای اصلی ما ایرانی هاست بگویند و به تقویت بعد سلامتی خانواده کمک کنند.

مهمانان برنامه هم مادران، بانوان صاحب نظر و دغدغه مندان عرصه سلامت و بهداشت در استان کرمان بودند که در یک نشست تقریبا سه ساعته از ویژگی های یک نان سالم و تاثیر آن در زندگی افراد گفتند و شنیدند.

البته در این نشست متخصصان طب سنتی بزرگی چون حکیم حسین خیراندیش و علی اصغر زنده دل هم حضور داشتند و در مباحث مختلفی از اهمیت نان سالم در طب اسلامی گفتندـ

سلامت جسم و روح

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان اولین کسی بود که از اینگونه نشست ها قدردانی کرد و در این همایش گفت: انسان ترکیبی از جسم و روح است، نسخه های غربی به دلیل توجه تنها به بعد جسمانی و نبود توجه به بعد روحی وجود آدمی رو به نابودی هستند.

مریم السادات طباطبایی بیان کرد: همانقدر که سلامت روح دارای اهمیت است سلامت جسم هم اهمیت دارد و صد البته سلامت روح در گرو سلامت جسم خواهد بود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان اضافه کرد: سلامت تغذیه و به ویژه نان نقش به‌سزایی در سلامت جسمی ما دارد.

حرکت خوب کرمانی‌ها در استفاده از نان سبوس‌دار

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کرمان نیز در این همایش گفت: ایرانی ها نان را بیشتر از سرانه آن در منطقه مصرف می کنند و حدود ۶۰ درصد قوت روزانه ما را این ماده غذایی تشکیل می دهد.

داریوش ماهری بیان کرد: در کل دنیا نان کامل سبوس دار خیلی خوب و پر طرفدار است و حرکت ها در جهان و البته ایران به سمت نان سبوس دار است البته باید در نظر داشت زیر ساخت ها باید برای این مهم در نانوایی ها فراهم شود.

وی گفت: فرهنگ مصرف نان در کرمان نان تافتون است که سطح سبوس گیری خوبی دارد یعنی تنها ۱۳.۵درصد سبوس گندم در این نان گرفته شده است.

ماهری با اشاره به اینکه نان سفید ۱۰۰ درصد مضر است گفت: نان هایی که در سوپر مارکت ها است نظارت بهداشتی ندارند و پیشنهاد کردیم این نان ها با بسته بندی سیب سلامت تولید و در مغازه‌ها عرضه شود.

کرمان تنها سه نانوایی تولید نان کامل دارد

مسئول کارگروه رسانه ای همایش گرامیداشت روز ملی گندم و نان در کرمان نیز در این همایش افزود: تنها یک کارخانه تولید آرد کامل در استان کرمان داریم که آن هم در رفسنجان واقع شده است.

مرضیه حسینی راد ادامه داد: در کلانشهر کرمان تنها سه نانوایی پخت نان با آرد کامل فعالیت می کنند.

تولید۵۰۰ نوع نان محلی در ایران

حکیم علی اصغر زنده دل متخصص طب سنتی نیز در این همایش افزود: نان غذایی استراتژیک در تمام جهان است.

وی گفت: بیش از ۵۰۰ نوع نان محلی در کشور ایران وجود دارد و ایران کشوری با اقلیم های مختلف است که فرایند اختصاصی به خود در تولید نان دارد.

حکیم حسین خیراندیش پدر طب اسلامی ایران و رییس دانشگاه بین المللی طب سنتی اسلامی ایرانی نیز در این نشست به صورت پرسش و پاسخ به سوالات شرکت کنندگان در مورد انواع بیماری ها و راه‌های درمان آنها پرداخت‌.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha