به گزارش خبرنگار ایرنا، رشد شهرنشینی و ارزش افزودهای که در حوزه زمین و مسکن وجود دارد، برخی سودجویان را واداشته تا با دستدرازی به طبیعت به طمع خودشان پاسخ دهند و با تصرف اراضی ملی، کوهها و دشتها به پیکر رنجور طبیعت خسارت بزنند. فرمانده انتظامی استان سمنان در اینباره گفت: منابع طبیعی متعلق به تمامی آحاد جامعه است و پلیس با همکاری و مشارکت دستگاههای مسوول و دوستداران طبیعت به افراد سودجو و فرصت طلب اجازه نخواهد داد تا نسبت به تخریب و تصرف اراضی ملی اقدام کنند.
سردار جلیل موقوفهئی با بیان اینکه مجموعه انتظامی استان سمنان در برخورد با سودجویان و متخلفانی که نسبت به تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی اقدام میکنند بدون اغماض برخورد قاطع و پشیمان کنندهای انجام میدهد، افزود: ماموران یگان حفاظت اداره کل راه و شهرسازی استان با همکاری انتظامی شهرستان مهدیشهر در جدیدترین گزارش نسبت به رفع تصرف و قلع و قمع بیش از یکهزار و ۸۵۱ مترمربع از اراضی ملی و دولتی اقدام کردند.
وی ادامه داد: با تلاش و همت و پایش روزانه کارکنان یگان حفاظت اراضی استان سمنان، ۲ مورد تصرف در اراضی ملی و طبیعی در شمال شهرستان مهدیشهر شناسایی و با همراهی پلیس نسبت به رفع تصرف اقدام شد.
به گفته فرمانده انتظامی استان سمنان، کارشناسان ارزش تقریبی زمین رفع تصرف شده در مهدیشهر را ۱۸۷ میلیارد ریال برآورد کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با وجود تصویب قانون مبارزه با زمین خواری از ۷۰ سال پیش تاکنون، اما این قوانین شاید در برههای توانسته سرعت هجوم زمینخواران را کاهش دهد اما موجب توقف آنها و به صفر رسیدن این پدیده شوم نشده است.
روزهای پایانی سال ۱۳۹۳ رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با انتقاد از شیوع پدیده شوم زمین خواری فرمودند: «حالا بحث زمین خواری، یواش یواش شده کوه خواری. بنده گاهی که میروم ارتفاعات شمال تهران را نگاه میکنم، انسان واقعا خیلی متاسف میشود، بارها من در دیدار با مسئولان شهری و مسئولان دولتی و مانند اینها مسائل را در میان گذاشته ام، خب تلاش هم کرده اند، لیکن قاطع باید برخورد کنند، مسئولان باید در مقابل این سوءاستفاده کننده ها، قاطعیت به خرج دهند، عُرضه به خرج دهند».
متصرفان اراضی ملی، کار خود را ابتدا با شخم زدن این زمین ها به بهانه احیای آن آغاز کرده و هر چند مدت درصدی به سمت اراضی ملی پیشروی کرده و کم کم آن را به عنوان اراضی شخصی ثبت و ضبط می کنند و مدعی مالکیت آن می شوند.
همچنین در بیشتر مواقع متصرفان با دیوار کشی و ایجاد حصار در مسیر حرکت گونه های جانوری سد و مانع ایجاد کرده و باعث کوچک شدن زیستگاه حیوانات می شوند و با گذر زمان به جای درختان سر به فلک کشیده و گیاهان رنگارنگ و خوش عطر، بناهای سنگی و ویلاهای خوش رنگ و لعاب در دل جنگل، ارتفاعات و دامنه های کوه سبز می شوند.
نظر شما