۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۲:۴۵
کد خبر: 85451678
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

تیمار و رهاسازی پرنده نادر «غواص گلو سیاه» در دریای خزر +فیلم

نوشهر - ایرنا - رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت : پرنده نادر "غواص گلو سیاه " پس از تیمار در کرانه دریای خزر محدوده ساحلی نوشهر رها سازی شد.

گزارش خبرنگار ایرنا، غواص گلوسیاه یا شیرجه‌ و گلوسیاه (نام علمی: Gavia arctica) پرنده‌ای آبزی ساکن نیمکره شمالی زمین و یکی از گونه‌هایی است. این گونه جانوری یک ماهی‌خوار متخصص است و طعمه‌اش را در زیر آب شکار می‌کند غذایش اغلب ماهی، سخت پوستان و دوزیستان است.

کوروس ربیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این پرنده آنچه گزارش شده ۲ روز گذشته در محدوده ساحلی حوالی روستای "کهنه سرا" بخش مرکزی نوشهر در حین گذر و شیرجه زنی در سطح آب دریای خزر به ظاهر پای این پرنده در مسیر با تورهای صیادی سرگردان برخورد کرده و سرانجام از حرکت باز می ماند و در این تور حبس می شود.

وی توضیح داد : سرانجام در پی اطلاع صیادان مبنی بر آسیب دیدگی این پرنده از ناحیه پا، کارشناسان محیط زیست به منطقه مدنظر عزیمت کرده و این پرنده را از صیادان تحویل گرفتند و در نهایت برای مداوا تحویل دامپزشک مربوط شد.

رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت : جمعی از کارشناسان محیط زیست استان هم برای بررسی روند درمانی و رهاسازی به نوشهر عزیمت کرده و سرانجام پس از معاینه پرنده و نگهداری در باغ پرندگان با برخورداری از همه امکانات در نوشهر از سلامتی اش اطمینان حاصل شد و امروز -یکشنبه این پرنده به دریای خزر برای ادامه زندگی طبیعی باز گردانده شد و مشکلی برای شیرجه زنی و پرواز نداشت.

ربیعی افزود : این پرونده جزو گون های مهاجر گمیاب بوده به طور معمول از آنجایی که به لحاظ شیرجه رو و دارای منقار تیزی بوده به همین خاطر چنین نامی دارد و در اواسط فصل پاییز از نیمکره شمالی به سمت ایران و مناطق مازندران به ویژه غرب کشور و همچنین گیلان برای زمستان گذرانی مهاجرت می کند و به ندرت در فصل بهار در این منطقه می ماند.

طول غواص گلو سیاه ۵۸ تا ۶۷ سانتی‌متر، منقار آن کشیده و قلمی است و پرده آن را افقی نگاه می‌دارد.

تیمار و رهاسازی پرنده نادر «غواص گلو سیاه» در دریای خزر +فیلم

این مسوول ضمن قدردانی از حامیان محیط زیست بابت این موضوع افزود : با توجه به آنکه این گونه ها مهاجر پذیر بوده و در زمستان جابه جا و فصول گرم سال هم برای جوجه آوری نقاط مختلف را بر می گزینند بنابراین نقش حامیان محیط زیست در اطلاع رسانی به موقع در زمان آسیب دیدگی انوع گونه های حیات وحش بسیار مهم است.

آمارهای محیطی زیستی ها و نتایج سرشماری‌ها نیز نشان از رشد و تنوع حیات‌وحش در مازندران دارد، ۳۵۰ گونه پرندگان، ۶۳ گونه پستانداران، ۲۸ گونه مارسمی و نیمه سمی، ۱۷۰ گونه مارمولک و سوسمار و ۹ گونه دوزیستان تنها بخشی از حیات پرتنوع وحش در مازندران است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha