فضل الله آذرفر روز یکشنبه در بازدید از مناطق عشایری گچساران در گفت وگو با ایرنا افزود: توزیع پنل های خورشیدی یکی از راهکارهای ارزان تامین برق عشایر و کاهش سوخت های فسیلی است.
وی بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۱۲ هزار نفری عشایر این استان از برق پایدار محروم هستند.
آذرفر تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده امسال با همکاری شرکت توزیع نیروی برق یکهزار و ۲۰۰ پنل خورشیدی بین خانوار های عشایری این استان توزیع خواهد شد.
وی تصریح کرد: خانوارهای عشایری واجد شرایط مناطق ییلاق و قشلاق که برق پایدار ندارند باید در سامانه عشایری ثبت نام و کد دریافت کنند.
آذرفر تاکید کرد: تنها ۱۰ درصد قیمت تمام شده پنل ها توسط عشایر پرداخت و مابقی آن از سوی دولت تأمین اعتبار می شود و سهم آورده هر عشایرتنها ۱۰ میلیون ریال است در حالی برای هر پنل خورشدی ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون اعتبار هزینه خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مناطقی که بیش از ۵۰ خانوار عشایری تمرکز داشته باشند از نیروگاه های متوسطه خورشیدی برای تامین برق آنها استفاده خواهد شد.
وی وزن کم، قابل حمل بودن و نصب آسان را از مهمترین مزایای این پنل ها عنوان کرد و افزود: این مزیت به مصرف کننده کمک می کند تا بدون نیاز به متخصص، به راحتی خود بتواند این سیستم خورشیدی را نصب و از آن استفاده کند.
سالانه ۱۰ هزار متر مربع انواع گبه، جاجیم، قالی، ۴۰۰ تن پشم، ۲۶ هزار تن شیر، ۱۸۰ تن انواع روغن های دامی و ۷۲۰ تن گوشت قرمز توسط عشایر این استان تولید می شود.
۷۰ هزار نفر در قالب بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار از جمعیت ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد عشایر هستند که این میزان جمعیت از ۶ ایل بومی، ۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) شکل گرفته است.
نظر شما