به گزارش ایرنا از معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، حجتالاسلام والمسلمین محمد خانی در نشست اعضای شورای اندیشهورز اوقات فراغت دانشآموزان اظهار داشت: اوقات فراغت را نباید مخصوص تابستان بدانیم. تلاش ما این است که این مهم را در جلسات مختلف مطرح کنیم که مقداری جا افتاده و پیشنویسی هم در این ارتباط ذیل سند تحول تهیه شده است که در هیات دولت تصویب خواهد شد و ناظر بر اوقات فراغت دانشآموزان در تابستان و در طول سال تحصیلی است.
وی به میدانداری گروههای مردمی در زمینه اوقات فراغت دانشآموزان اشاره کرد و گفت: هر کدام از گروههایی که از دستگاههای حاکمیتی مجوز دارند میتوانند در این زمینه شریک آموزش و پرورش باشند.
خانی افزود: شعار آموزش و پرورش در سال گذشته «تربیت بدون توقف» بود و مهمترین ویژگی اوقات فراغت در این زمینه، استفاده از ظرفیت بخشهای مختلف آموزش و پرورش و تشکلهای دانشآموزی بود. سال گذشته یک جریان اردویی در آموزش و پرورش به راه افتاد که یک اتفاق بزرگ بود.
معاون برنامهریزی فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگی، هنری، ادوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش افزود: تلاش برای نمایاندن چهره و فضای مدرسه بهعنوان یک محیط جذاب، هدفگذاری برای پوشش حداکثری دانشآموزان، برنامهریزی برای مشارکت دانشآموزان، توجه به هویت ملی دانشآموزان در برنامههای اوقات فراغت با هدف کشف استعدادها، برگزاری اردوهای یکروزه با هدف ایجاد شور و نشاط، بهکارگیری روحانی مربی آموزشدیده در برنامه فرهنگی تربیتی اوقات فراغت، استفاده از ظرفیت تشکلهای مردمی و گروههای جهادی و توجه به برنامه نخبگانی دانشآموزان از دیگر ویژگیهای ممتاز اوقات فراغت ۱۴۰۳ به شمار میرود.
وی یادآور شد: محور برنامههای اوقات فراغت براساس ساحتهای ششگانه تعلیم و تربیتی شامل زیبایی شناختی و هنری، زیستی و بدنی، علمی و فناورانه، اجتماعی و سیاسی، اقتصادی و حرفهای و اعتقادی، عبادی و اخلاقی برنامهریزی شده است.
تعریف ۱۱ کارویژه برای اوقات فراغت دانشآموزان در سال جاری
معاون برنامهریزی فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگی، هنری، ادوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۱۱ کارویژه برای امسال تعریف شده است، گفت: غیر از مدارس بسیاری از پایگاهها و مجتمعها و کانونها و حتی ظرفیتهای عشایری و مساجد به عنوان موقیعتها و مراکز اوقات فراغت در نظر گرفته شدهاند.
خانی گفت: ۴۶۶ مجتمع و سال ورزشی، ۷۶۰ مرکز دارالقرآن کریم، ۱۱۸۲ کانون فرهنگی و تربیتی، ۹۴۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۷۰۰ مرکز مشاوره و خدمات روان درمانی، ۳۴۶ اردوگاه دانشآموزی، ۲۰ هزار مدرسه، ۴۹۰۴ تشکل دانشآموزان شامل بسیج دانشآموزی، اتحادیه انجمنهای اسلامی، سازمان دانشآموزی و سازمان جمعیت جوانان هلال احمر، ۶۹۹ پژوهشسرای دانشآموزی و ۱۰ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در تابستان امسال میزبان دانشآموزان خواهند بود.
ثبتنام اوقات فراغت در نورینو انجام میشود
وی با تاکید بر اینکه موضوع استفاده از ظرفیتهای اولیای دانشآموزان مورد توجه است، گفت: ثبتنام اوقات فراغت در سامانه نورینو انجام میشود.
به گفته خانی، اردوهای یکروزه دانشآموزی، برنامه عمومی و همگانی ۷*۷، اردوهای راهیان نور غرب، اردوهای راهیان پیشرفت، طرح دانا (شوراهای دانشآموزی)، مسئولیت و سازندگی (اردوی متوسطه اول و دوم سمپاد)، پویش ایران فردا، طرح مزرعه تابستانی من، طرح به وقت خدمت، طرح استعدادیابی ماهرانه، پیادهروی و برپایی موکب اربعین ۱۱ کارویژه برنامهریزیشده امسال برای اوقات فراغت دانشآموزان است.
به گزارش ایرنا، رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش ورزش امروز یکشنبه دوم اردیبهشت در کارگروه ملی نوجوان، مهارتآموزی و اردوهای دانش آموزی را بسترهای مهم انجام کار تربیتی برشمرد و از تدوین آییننامه ملی اوقات فراغت خبر داد.
نظر شما