به گزارش ایرنا، دو فیلم از سینمای ایران در جشنوارههای هند و برزیل جایزه دریافت کردند. همچنین یک نمایش ایرانی به جشنواره انیمیشن ورونژ روسیه راه یافت.
«پارادوپینگ»؛ برنده جایزه بهترین فیلم در سائوپائولو برزیل
«پارادوپینگ» به کارگردانی محمدرضا حسنیرنجبر و نویسندگی رضا فهیمی که چندی پیش نیز جایزه بهترین کارگردانی را از جشنواره بین المللی اصفهان کسب کرده بود ، این بار با حضور در جشنواره Cine Minhocão کشور برزیل، با رای هیات داوران موفق به کسب عنوان بهترین فیلم شد.
در این جشنواره که از ۱۳ آوریل الی ۲۱ آوریل در شهر سائوپائولو برزیل برگزار شد بیش از ۳۴۰۰ فیلم از سراسر جهان مورد بررسی قرار گرفت که در پایان به اعلام هیئت داوران « اختلافات مربوط به وجود دوران کودکی در روایت های قدرت، به قلدری، ظلم ناشی از تفاوتهای بدنی، قدرت ورزشی توجه می کند و راهبردهای پسر مظلومی را در دفاع هوشمندانه خود آشکار می کند.» موفق به کسب جایزه بهترین فیلم شد.
محمد رویگر، هادی بمانادی، فاطمه رادمنش، محمدرضاقدس ولی، احمد دهقانرحیمی، احمد سلطانی، امیرعلی زبردست، سیدحمید سجادی، امیرحسین شریف، محمدعرفان صادقی و امیرطاها پور اسماعیلزاده گروه بازیگران این اثر را تشکیل داده اند.
همچنین سایر عوامل فیلم کوتاه داستانی «پارادوپینگ» عبارتند از:
نویسنده و مشاور کارگردان: رضا فهیمی، مدیر فیلمبرداری: حامد بقائیان، تدوین: علیرضا احمدیطیفکانی، طراح صحنه و لباس: الهام خدابندهلو، مدیرصدابرداری: وحید رضویان، طراحی و ترکیب صدا: محمدمهدی جواهریزاده، آهنگساز: بهنیا یوسفی و میلاد اعتماد، مدیر تولید: احمد دهقانرحیمی، بازیگردان: رضا فهیمی، پخش بینالملل: امیر کرمی «فریم فیلم»، دستیار اول فیلمبردار: یوسف صفایی، تصحیح رنگ: مهران جبلی، دستیار کارگردان: آیلین نوشاد، منشی صحنه: میترا قلندری، طراح لوگو و پوستر: متین خیبلی، عکاس: نادر زینلی تهیهکننده: انجمن سینمای جوانان ایران و محمدرضا حسنیرنجبر.
«اقیانوس پشت پنجره» باز هم جایزه گرفت
جایزه بهترین فیلم کودک و نوجوان جشنواره «لاکنو» هند به «اقیانوس پشت پنجره» به کارگردانی بابک نبیزاده از ایران رسید.
این فیلم داستان کودکان بومی و نیازمند جزیره ای زیبا و کوچک را روایت می کند که می خواهند با کارناوالی که تدارک دیده اند، با موسیقی سنتی و رقص و نمایشهای آیینی، جزیره خود را به توریستهای خارجی معرفی کنند و از این طریق درآمدی داشته باشند.
فیلم سینمایی «اقیانوس پشت پنجره» که در بخش مسابقه فستیوال «CMS»، در کشور هندوستان که با فیلمهایی از کشورهای اسپانیا، انگلیس، چین، کانادا، هند، سوییس، پاکستان، آلمان و اندونزی رقابت می کرد، موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم کودک و نوجوان در بخش «سینمای آینده» این جشنواره شد.
در این جشنواره فیلمهایی به رقابت می پردازند که موضوعاتی چون وحدت، یا صلح جهانی را محور اصلی فیلمنامه های خود قرار داده اند؛ آثاری که راهکارهایی برای کودکان و نوجوانان و رسیدن به امنیت و آینده ای مطمئن برای الهام بخشیدن به نسلهای مختلف آنان ارایه می دهند.
فیلمهایی که تنها به بازار فروش و سرگرم کردن کودکان نمیاندیشند و با دیدگاهی جهانی، به ارزشهای اخلاقی و تاثیرگذار بر آینده کودکان و نوجوانان نیز توجه دارند.
هیات موسس و دبیر جشنواره در سال ۲۰۲۴، با شعار «درود بر جهان»، اندیشه و آموزه های اخلاق شناس و حقوقدان بزرگ هند، مهاتما گاندی را سرلوحه اهداف این جشنواره قرار داده اند.
محمد آزادی، حدیثه کرمی، جعفر قاسمی، ایوب رحیمی، مهران مظفری، غلام رنجبر، سید طاهر عزیزپور و بهرام کمیجانی در این فیلم ایفای نقش میکنند.
سایر عوامل این فیلم عبارتاند از: نویسنده و کارگردان: بابک نبی زاده، تهیه کننده: سید جلال چاوشیان، مجری طرح: محمد رضا کریمی صارمی، مدیر فیلمبرداری: حمید مهرافروز، آهنگساز: محمد فرشته نژاد، طراح صحنه و، لباس: مجید علی اسلام، تدوین: کاوه ایمانی، مدیر تولید: مهدی مددکار، پشتیبانی تولید: محمد حبیبی، صدابردار: جعفر علیان، عکس: مصطفی مهدوی. علی اکبر اسماعیلی، صداگذار: مهزیار یزدانی نیا، برنامه ریز: محمد حمیدی، دستیار اول کارگردان: حامد نوبری، منشی صحنه: نرگس مولوی، تصحیح رنگ و نور: علی شهریاری، گریم: داریوش صالحیان. هاشم جوری، پخش بین الملل: فاطمه محسنی و مدیر روابط عمومی: حمید حسین زاده.
جشنواره بین المللی کودکان سینه مونته سوری ( CMS)، از ۱۵ تا ۲۱ آپریل ۲۰۲۴ ( ۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ) در شهر لاکنو هند برگزار گردید.
نمایش «ملودی» در جشنواره انیمیشن «ورونژ»
انیمیشن کوتاه «ملودی» به کارگردانی احمد عربانی، از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و انیمیشن به بخش مسابقه فیلمهای انیمیشن دومین جشنواره بینالمللی فیلم انیمیشن «ورونژ» در روسیه راه یافت.
«ملودی» ماجرای دو کودک خردسال را روایت میکند که در همسایگی یکدیگر زندگی میکنند. یکی از این دو ملودی نام دارد و دیگری پسر بچهای است که روزی هنگام بازی دچار سانحه شده و ویلچیرنشین میشود. پخش «ملودی» بر عهده واحد بینالملل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است.
جشنواره انیمیشن «ورونژ» از ۱۰ تا ۱۳ خردادماه امسال برگزار میشود.
نظر شما