به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رسانه های فلسطینی، « کاترین کولونا» رئیس گروه مستقل بازرسی خارجی آنروا در یک کنفرانس خبری در مقر سازمان ملل ،افزود: آنروا نقش بی بدیل در منطقه ایفا کرده است و منطقه نمی تواند از آن بی نیاز شود.
این مقام سازمان ملل متحد یادآورشد که آنروا با رعایت اصل بی طرفی در انجام ماموریت های خود، نقش بی بدیل در منطقه ایفا کرده است.
رئیس گروه بازرسی مستقل آنروا که تیمش پس از ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر همدستی کارمندان این نهاد وابسته به سازمان ملل با حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی به دستور «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل برای تحقیقات در مورد ادعای مقامات تل آویو تشکیل شد، اظهار داشت: این گروه، در طول دوره بررسی ۹ هفتهای خود، رویههایی را که در حال حاضر در آنروا وجود دارد برای اطمینان از رعایت بیطرفی و رسیدگی به سوء استفادههای احتمالی تجزیه و تحلیل کرد.
وی افزود: اعضای گروه، بازدیدهای میدانی از مقر و تاسیسات آنروا در امان، قدس و کرانه باختری انجام دادند و با ذینفعان مختلف از جمله مقامات آنروا، کشورهای عضو اهداکننده کمک ها، کشورهای میزبان، مقامات اسرائیل، تشکیلات خودگردان فلسطین، مصر، نهادهای سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی گفت و گو کردند.
کولونا گفت: درک این نکته مهم است که آنروا به طور مداوم در میان درگیری های مکرر، خشونت، عدم پیشرفت سیاسی، شرایط بد اجتماعی و اقتصادی و افزایش گروه های مسلح به انجام ماموریت های خود ادامه می دهد.
وی اظهار داشت: به دلیل وسعت عملیات، چالشهایی که آنروا با آن مواجه میشود با چالشهای دیگر سازمانهای بینالمللی متفاوت است، زیرا بیشتر کارکنان این نهاد از یک سو به صورت محلی استخدام میشوند و از سوی دیگر خدمات آنروا را دریافت میکنند.
رئیس گروه بازرسی مستقل آنروا در خارج افزود: ما ۸ مسئله کلیدی را برای اطمینان از انطباق آنروا با اصول بی طرفی از جمله رابطه با اهداکنندگان مشخص کرده ایم.
وی تاکید کرد که آنروا نسبت به هر نهاد بین المللی یا غیردولتی مشابه دیگری از رویکرد پیشرفته تری برای رعایت اصل بی طرفی پیروی کرده است.
کولونا گفت: باید همکاری و تعامل بیشتری از جمله اطلاعات در مورد بودجه، بین آنروا و طرف های اهدا کننده کمک ها وجود داشته باشد.
وی افزود: از مسئولیت های جامعه بین المللی است که آنروا را در انجام ماموریت هایش کمک و حمایت کند.
پیشتر رژیم اسرائیل در ماه ژانویه ادعایی را مبنی بر احتمال مشارکت ۱۲ کارمند آنروا در حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مطرح کرد که در پی این ادعا بسیاری از کشورهای حامی مالی آنروا حدود ۴۵۰ میلیون دلار کمک های خود به این سازمان را تعلیق یا متوقف کردند.
از آن زمان بسیاری از این کشورها از جمله سوئد، کانادا، ژاپن، اتحادیه اروپا، فرانسه و غیره کمک های مالی را از سر گرفته اند, اما کشورهایی چون آمریکا و انگلیس این کار را نکرده اند. کنگره آمریکا ماه گذشته قانونی را تصویب کرد که از کمک مالی آمریکا به آنروا تا مارس ۲۰۲۵ جلوگیری می کرد.
نظر شما