۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۴۱
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85453942
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸۰ درصد آلودگی هوای کردستان مربوط به خودروهای فرسوده است

سنندج-ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: افزون بر ۸۰ درصد آلودگی هوای استان مربوط به خودروهای فرسوده است که می طلبد نهادهای متولی در راستای نوسازی آنها اقدامات اساسی انجام دهند.

به گزارش ایرنا، اقبال حمیدی روز سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته زمین پاک در سنندج برگزار شد، بیشترین آلودگی هوای استان را آلاینده های گازی خواند و افزود: ناوگان حمل و نقل عمومی و بیشتر خودروهایی که در سطح شهرهای استان تردد می کنند، فرسوده شده اند.

وی بیان کرد: صندوق ملی محیط زیست برای جایگزینی وسایل حمل و نقل عمومی تسهیلاتی را در اختیار دارندگان خودروهای فرسوده قرار می دهد و به هر نفر ۲ میلیارد ریال وام با نرخ سود پایین پرداخت می کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: در نامه ای به دفتر شهری و شهرداری های استان، خواستار معرفی متقاضیان دریافت این تسهیلات شده ایم و حال که حدود سه ماه از آن نامه نگاری می گذرد هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم.

حمیدی افزود: کردستان چون یک استان صنعتی نیست مشکل آلودگی صنعتی ندارد ولی به دلیل تردد و واژگونی تانکرهای سوخت، با آلودگی منابع آب، خاک و هوای ناشی از این مساله مواجه است.

وی یادآور شد: از سال ۱۳۸۷ تاکنون ۳۰۰ دستگاه تانکر سوخت در محورهای استان به ویژه مسیر مریوان - سنندج با وجود ممنوعیت تردد، واژگون شده است و همچنان هم شاهد عبور و مرور تانکرها هستیم و امکان واژگونی این خودروها هنوز هم وجوددارد.

رسالت سازمان های صمت و جهاد کشاورزی در کاهش مصرف پلاستیک

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان بیان کرد: براساس آیین نامه کاهش مصرف پلاستیک، سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان ها مکلف شده اند در پنج سال، ۲۰ درصد مواد مصرفی در واحدهای تولیدکننده انواع پلاستیک را با مواد دوستدار طبیعت جایگزین کنند.

حمیدی با اشاره به اینکه سرانه مصرف پلاستیک روزی سه کیسه پلاستیکی با عمر استفاده ۱۰ تا ۱۲ دقیقه است، اضافه کرد: ایران بیستمین کشور تولیدکننده زباله پلاستیکی دنیا است و سالانه میزان مصرف کشور بیش از ۱۰ میلیون پلاستیک است.

وی ادامه داد: براساس آیین نامه مذکور وظایفی هم برای سازمان های جهاد کشاورزی در استان ها مبنی بر ترویج و آموزش نحوه استفاده از لوله های پلاستیکی در بخش کشاورزی به ویژه کشت های گلخانه ای تعریف شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان یادآور شد: شخم زمین در راستای شیب آن باعث افزایش فرسایش خاک و آتش زدن کاه و کلش هم منجر به از بین رفتن میکروارگانیسم های خاک می شود که سازمان جهاد کشاورزی باید مانع از استمرار آن شود.

حمیدی افزود: معدنکاری از دیگر مواردی است منجر به آسیب به زمین می شود و معدنکاران بعد از بهره‌برداری و برداشت مواد معدنی لازم از سینه‌کارها، آنها را بدون بازسازی، رها کرده و همچنین از پرداخت حقوق دولتی به منابع طبیعی امتناع می کنند.

وی حریق را از دیگر آسیب های حوزه محیط زیست در استان خواند و بیان کرد: حریق بیشترین خسارت را برای حیات وحش به دنبال دارد و وقوع هر آتش سوزی می تواند منجر به از بین رفتن تنوع زیستی در مناطق مختلف شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با بیان اینکه کمتر از ۲ درصد روستاهای کردستان مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند، گفت: ورود فاضلاب روستاها به منابع آبی و عدم ساماندهی فضولات دامی در این مناطق از دیگر مواردی است که منجر به آلودگی خاک و آب می شود.

حمیدی با بیان اینکه کردستان کانون داخلی ایجاد گرد و خاک ندارد، بیان کرد: منشاء آلودگی هوای ناشی از گرد و خاک در استان خارجی است و خوشبختانه یکی، ۲ سال اخیر از این لحاظ مشکلی نداشته ایم و شاهد آلودگی زیادی از این طریق نبوده ایم.

۳ تا ۹ اردیبهشت به نام هفته زمین پاک نامگذاری شده و شعار امسال این هفته «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha