به گزارش ایرنا از اعلام روز سه شنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، جبرئیل برادری با بیان اینکه استان تهران نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارد، افزود: این سازمان چندین برنامه محوری برای تحقق شعار سال در دست اقدام دارد که باتوجه به اهمیت بازار رسانی و تامین بازار با محوریت تولیدکنندگان به عنوان یکی از ارکان مهم تولید در بخش کشاورزی در دست اجرا است.
وی ادامه داد: ساماندهی سامانه های صدور مجوز کسب و کار یکی از این برنامه هااست که با تشریح فرآیند خدمت و تسهیل در روند صدور مجوزها با هدف رفع موانع تولید، حمایت از تولیدکنندگان صنایع تولیدی بزرگ، کوچک و کسب و کارهای خانگی در دست اقدام است.
این مسئول جلب مشارکت های مردمی برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و تولید با مشارکت مردم را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد و خاطرنشان کرد: از آنجـایی کـه کـل بخش تولیـد شـیرخام، گـوشت قرمز، گـوشت مرغ، تخم مرغ در واحـدهای دامپروری، مرغداری با مالکیت بخش خصوصی انجام می شود؛ در واقع تولید توسط مردم صورت می گیرد.
برادری اضافه کرد: از آنجایی که بخش کشاورزی وابسته به مشارکت مردم و توسعه تولید و اجرای طرحهای جدید نیز با سرمایهگذاری بهره برداران و مشارکت فعال تشکلها میسر است؛ به همین خاطر سیاستهای حمایتی ازجمله بهره وری عوامل تولید، خرید محصولات کشاورزی، بیمه محصولات کشاورزی و پرداخت خسارت به تولیدکنندگان آسیب دیده، اعطای تسهیلات ارزان قیمت و پرداخت یارانه به منظور تأمین نهاده های کشاورزی را در برنامه داریم.
وی افزود: جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در راستای ایجاد و احداث واحدهای پرورش مرغ گوشتی بزرگ مقیاس (مگافارم) به منظور افزایش تولید گوشت مرغ و تأمین امنیت غذایی و تدوین دستورالعمل و اتخاذ تسهیلات لازم برای این واحدها در حال پیگیری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اعلام کرد: هم اکنون ۲ زنجیره تولید شیر، دو زنجیره تولید گوشت قرمز و دو زنجیره در زمینه تولید تخم مرغ و گوشت مرغ در سطح استان تهران فعال هستند که با توسعه مگافارم ها، این زنجیره ها افزایش خواهد یافت.
این مسئول حل مشکلات واحدهای کوچک روستایی و بازنگری در حرایم واحدهای تولیدی را از دیگر برنامه ها اعلام کرد و گفت: تعدادی واحد دامی در خارج از بافت روستا در سالیان گذشته ساخته شدند ولی با توسعه روستاها، رعایت حریم دامپزشکی اهمیت یافته است تاجایی که امکان دریافت پروانه درصورت عدم رعایت این حرایم امکان پذیر نیست؛ بنابراین درتلاشیم تا با پیگیری اصلاح دستورالعمل ها و بازنگری در حرایم بخشی از این مشکلات را حل کنیم.
برادری با اشاره به پیگیری فعال سازی واحدهای پرورشی نیمه فعال و راکد و استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای موجود و به کارگیری پتانسیل واحدهای پرورش طیور جهت رشد تولید ازجمله افزایش تعداد نوبت جوجه ریزی از افزایش ۱۳ هزار تنی محصولات دام و طیور در صورت تامین منابع و رفع برخی موانع و چالش ها خبر داد.
نظر شما