به گزارش ایرنا، اقبال حمیدی روز سهشنبه در حاشیه نشست مشورتی شورای محیط زیست استانها که به صورت وبینار و با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور برگزار شد؛ به خبرنگاران اظهار کرد: توسعه کسب و کارهای مدیریت پسماند، مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و توسعه زیرساخت ها، ایجاد فضای سبز و اجرای پروژههای محیط زیستی از جمله درخواست های ما در این نشست است.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور دستور ویژه ای برای مدیریت پسماند و پیگیری جدی کارگروههای مربوطه صادر کرده است، بیان کرد: امیدواریم با کمک اعضای شوراهای اسلامی شهرها که ناظر بر عملکرد شهرداران هستند، تفکیک از مبداء زباله جزو برنامههای اولویتدار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه جولان سگ های ولگرد به یکی از معضلات شهری تبدیل شده است، ادامه داد: یکی از مهمترین عوامل افزایش جمعیت سگهای ولگرد اجرا نشدن تفکیک از مبداء زباله است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه زبالهگردها به طور کاملا غیر بهداشتی اقدام به تخلیه زباله از سطلهای زباله می کنند، افزود: این مساله افزون براینکه به خوراک رسانههای معاند تبدیل شده عاملی برای انتقال بیماری و افزایش هزینههای بهداشت و درمان است.
حمیدی با اشاره به اینکه کمتر از ۶۰ درصد جایگاههای پسماند در روستاهای استان دارای استاندارد و مورد تایید است، اظهار کرد: از هزار و ۷۰۰ روستای استان ۸۰۰ روستا دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار هستند.
وی بیان کرد: جایگاههای زباله در استان بیشتر به محل تلنبار زباله تبدیل شده است و تا زمانی که مدیریت و ساماندهی این مهم در اولویت برنامه های شهرداران قرار نگیرد این مشکل حل نخواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اعلام اینکه ۳۰ درصد زباله های تولیدی در استان قابلیت بازیافت دارد، گفت: بازیافت زباله باید از منازل آغاز شود که این اقدام مستلزم ایجاد بسترهای لازم است.
حمیدی با اشاره به اینکه کردستان جزو منطقه ۲ محیط زیست کشور (شامل استان های اردبیل، آذربایجان های غربی و شرقی، زنجان و قزوین) است، افزود: مباحث مهم هر استان جمع آوری شده و توسط رئیس منطقه در این نشست امروز بیان می شود.
در این نشست مهمترین مسائل مربوط به محیط زیست مناطق پنج گانه کشور مطرح شد.
نظر شما