به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین که شخصیتهایی چون آیات حسین نوری همدانی و عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید همچنین سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مرتضی مقتدایی رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم و سید جواد علوی بروجردی از استادان حوزه علمیه قم حضور داشتند، یاد و نام آن زعیم جهان تشیع گرامی داشته شد.
در این آیین یکی از خطیبان کشور طی سخنانی با بیان اینکه آیتالله بروجردی تا آخرین روزهای حیات پُر خیر و برکت خود، دغدغه نشر و اشاعه فرهنگ اهل بیت(ع) را داشت خاطرنشان کرد: آن مرجع عالیقدر در نامهای به صاحب قلمهای مصر از آنان خواست تا احوالات شیعه را به صورت داستان برای کودکان بنویسند.
حجتالاسلام حسین انصاریان ویژگیهای اخلاقی این مرجع تقلید شیعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: آیتالله بروجردی به لحاظ اخلاق در اوج بود، فقط با مطالعه دقیق کتابهای رجالی این مرد بزرگ است که میتوانیم درک درستی از اخلاقیات آن داشته باشیم.
این مدرس حوزه علمیه قم همچنین یادآور شد: معرفت، اخلاص و تقواست که انسان را به این نقطه عظیم اخلاقی میرساند.
حجتالاسلام انصاریان در بخش دیگری از سخنان با ذکر این نکته که آیتالله بروجردی به مساله اقامه نماز جماعت تاکید ویژهای داشت گفت: باید به نماز جماعت توجه بیشتری صورت گیرد، فقط مساجدی که کنار حرمها هستند را ملاک قرار ندهیم، در خیلی از شهرهای بزرگ کشور درب مساجد بسته شدهاست.
آیتالله سید حسین طباطبایی بروجردی در سوم فررودین ۱۲۵۴ در بروجرد متولد شد، نسب او با ۳۲ واسطه به امام حسین(ع) میرسد.
وی که به مدت ۱۷ سال مدیر حوزه علمیه قم و ۱۵ سال نیز تنها مرجع تقلید شیعه بود در دهم فروردین ۱۳۴۰ پس از یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت و در مسجد اعظم حرم حضرت معصومه(س) در قم به خاک سپرده شد.
کتابهای این فقیه والامقام در چهار رشته فقه، اصول فقه، حدیث و رجال است.
جامع احادیث الشیعة مشهورترین کتاب او به شمار میآید که احادیث فقهی شیعه را دربردارد.
آثار آیتالله بروجردی در قالب ۲۰ عنوان کتاب و در ۴۰ جلد، از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به صورت نرمافزار انتشار یافته است.
نظر شما