محمد بیانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح ترمیم و ارتقای جمعیت دام سبک مولد، سبب افزایش حداقل ۲۵ درصدی برهزایی خارج از فصل تولید مثلی خواهد شد و برههای نر و ماده تولید شده قابلیت افزایش جمعیت دام مولد استان و تولید گوشت قرمز را خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه از چالشهای اصلی دامداری روستایی کمبودن بهرهوری و ظرفیت تولیدمثل دام ها است، ادامه داد: همزمانسازی فحلی از روشهای سودمند برای جامعه دامداران روستایی است که در راستای افزایش بهرهوری و به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت تولید مثلی دام سبک صورت میگیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: از مزایای همزمانسازی فحلی میتوان به مدیریت زایش، افزایش برهزایی و تولید برههای هم سن و سال، تشخیص و حذف میشهای غیر آبستن، افزایش دو قلوزایی و در نهایت افزایش جمعیت دامی و تولید گوشت قرمز اشاره کرد.
بیانی به اهداف اجرای این پروژه اشاره کرد و یادآور شد: کوتاه کردن دوره زایش، تولید برههای هم سن برای پرواربندی و جایگزینی، تشخیص میش های غیرآبستن و حذف آنها از گله و در نتیجه کاهش هزینههای نگهداری و بهبود بازده تخمک ریزی و چند قلوزایی از جمله اهداف اجرای این طرح در استان است.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه افزون بر ۳۰ هزار تن گوشت قرمز، بیش از ۹۰ هزار تن گوشت مرغ و پنج هزار تن تخم مرغ تولید می شود.
جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد دامی( سبک و سنگین) است.
نظر شما