محمد علی نعمتنژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هزار و ۶۴۵ حلقه چاه آب مجاز صنایع در استان واجد شرایط هوشمندسازی هستند که تاکنون ۸۸۲ فقره از این تعداد به کنتور هوشمند مجهز شده و ۷۶۳ حلقه چاه صنایع هنوز به کنتور هوشمند مجهز نشده اند.
وی اضافه کرد: طبق مصوبه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی مقرر شده چاه های آب تمام صنایع استان خراسان رضوی تا پایان مهرماه امسال به کنتور هوشمند تجهیز شوند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: طبق این مصوبه، صنایع متخلف با قطع برق روبرو خواهند شد.
وی بیان کرد: ۹۶ درصد چاههای کشاورزی در استان خراسان رضوی نیز برای جلوگیری از برداشت بیرویه و غیر اصولی آب از منابع زیرزمینی، به کنتور هوشمند مجهز شده است.
نعمتنژاد اضافه کرد: فرو نشست زمین از تبعات برداشت غیر اصولی آب از منابع زیرزمینی است و طبق برآوردهای انجام شده، نرخ فرو نشست زمین در بخش مرکزی دشت مشهد بین ۱۵ تا ۱۷ سانتیمتر در سال است، درحالیکه که ۵۰ درصد جمعیت استان در همین بخش ساکن هستند.
وی گفت: عمده فشار برنامههای کنترل و مدیریت مصرف آب و تعادل آبخوان بر روی بخش کشاورزی است، بخشهای شرب و صنعت نیز باید نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.
خراسان رضوی هفت درصد گستره کشور را داراست که ۷۶ درصد آن خشک و بقیه دارای اقلیم نیمه خشک است، ۳۷ حوضه آبریز در خراسان رضوی وجود دارد که به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، این آبخوانها دچار افت شدید شده و ۳۴ محدوده از ۳۷ محدوده در حالت ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد.
نظر شما