به گزارش پنجشنبه ایرنا، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، حسن شیخ نیا، ضمن تاکید بر لزوم توجه به زنجیره ارزش در کشاورزی افزود: ظرفیت مهمی در حوزه تحقیقاتی دانشگاههای استان فارس وجود دارد که آن را سرآمد کشور میکند.
وی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان، مهندسین مشاور و مجموعههای فنی و مهندسی استان فارس دارای ظرفیتهای بی بدیلی هستند که باید از قابلیت های آنها بهره برد.
او اظهار داشت: شماری از بهترین شرکت های دانش بنیان در عرصه جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و دستاوردهای آنها میتواند چراغ راهی در زمینه افزایش بهرهوری باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، با اشاره به نقش صنعت کشاورزی در عرصه اقتصاد ملی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی فارس، باید از مبانی علمی در زمینه آبیاری محصولات کشاورزی به نحو مطلوب تری استفاده کنیم.
شیخ نیا افزود: کشاورزان استان فارس سرآمد کشور هستند و چنانچه از ظرفیت های علمی و تجربی آنها در مقیاس وسیع تری بهره مند شویم، افزایش بهره وری را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با اصلاح بذر می توانیم میانگین تولید گندم را از ۲ و نیم تن در هکتار به پنج تن برسانیم هرچند تولید ۱۲ تن گندم در هر هکتار هم دور از ذهن نیست.
او اظهار کرد: در حلقه برداشت گندم آمارهای مختلفی وجود دارد که به ضایعات هفت تا هشت درصدی گندم اشاره دارند که باید نسبت به این موضوع دغدغه جدی داشت.
لزوم کاهش ضایعات برداشت گندم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: میتوان با بهره مندی از روش های حرفهای و علمی تا ۲۰ درصد از ضایعات برداشت گندم را کاهش داد و شاهد اثرات مثبت آن بر اقتصاد کشاورزان و میزان تولید گندم کشور بود.
شیخ نیا، نقش زنجیره ارزش را از مولفههای اصلی در افزایش بهره وری دانست و افزود: دولت با تمام توان در جهت افزایش بهرهوری گام بر خواهد داشت.
وی ادامه داد: نقش محصولات کشاورزی در عرصه سلامت جامعه نیز سرنوشت ساز است و به همین دلیل بر نقش نظارتی دولت در این حوزه تاکید ویژه ای داریم.
نظر شما