به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، "امید احسنی" دانشجوی دکترای عمران گرایش مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی تفت که مخترع ساخت این بلوک بتنی است در این زمینه گفت: هدف از ساخت بتن سبک در صنعت ساختمان ، کاهش وزن بارهای مرده ساختمان و به تبع آن کاهش هزینه های ساخت و عملکرد بهتر سازه در هنگام زلزله است و از دیگر مزایای بتن سبک عایق صوت و عایق حرارت بودن آن است .
وی افزود: در پژوهش اخیر که منتج به ثبت اختراع ساخت بلوک بتنی سبک شد با بهره گیری از مواد ضایعاتی و بلااستفاده در جهت حفظ محیط زیست و رشد اقتصادی و در نتیجه رسیدن به اهداف توسعه پایدار توانستیم بتنی را بسازیم که تمام الزامات سبکی و مقاومتی محصولات مشابه را دارد اما از مواد معدنی و طبیعی تجدید ناپذیر استفاده نمی شود و گام موثری در حفظ محیط زیست برداشته شده است.
وی خاطرنشان کرد: با استفاده از این محصول در ساخت دیوارهای جانبی ساختمان، ضمن سبکی سازه ، مصرف سوختهای فسیلی جهت تولید گرمایش و سرمایش ساختمان کاهش خواهد یافت و سبب کاهش آلودگی هوا و محیط زیست می شود.
این مخترع ادامه داد: همواره در دنیا تاکید بر روی توسعه پایدار است و فرایند توسعه پایدار دو اصل ناسازگار یعنی پایداری زیست محیطی وتوسعه اقتصادی را به یکدیگر پیوند میدهد که در این اختراع هر دو مزیت فوق با یکدیگر پیوند خورده اند.
احسنی ادامه داد: استفاده از مواد ضایعات حاصل از تولید ملامین که تا کنون هیچ کاربرد موثری برای آن تعریف نشده بود در این روش جایگزین مصالح متداول می شود و از دیگر ویژگی های محصول اخیر می توان به ارزان بودن محصول نسبت به محصولات مشابه ، نسوز بودن محصول ، قابلیت برش با اره و میخ پذیری ، قابلیت اتصال با انواع ملات ها ، حمل و نقل سریع و ارزان و سرعت اجرای بالا در ساختمان سازی اشاره کرد.
احسنی مدت زمان صرف شده برای ساخت این محصول و یافتن طرح اختلاط مناسب و ثبت اختراع آن را چهارسال ذکر کرد و گفت: با احصاء استانداردها موفق به ثبت این اختراع در داخل کشور با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شدیم.
وی در پایان به عدم حمایت مالی و معنوی مسئولان اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه دانشگاه های ما در مقطع تحصیلات تکمیلی مقاله محور شده اند ،اساتید و دانشجویان که ظرفیت منحصر به فردی از نیروی انسانی متخصص جامعه هستند باید بتوانند با تکیه بر دانش خود مسائل و مشکلات کشور را حل کنند اما ارجحیت مقاله محوری بر مسئله محوری باعث شده حجم زیادی از مکتوبات بلااستفاده در جامعه دانشگاهی ما تولید شود که هیچ توجه ای به حل مسائل و نیازهای کشور در آنها دیده نمی شود و مسیر پیشرفت و تعالی کشور با این رویکرد منحرف شده است.
این اختراع با شماره ۱۰۸۸۴۰ در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما