علی مهدیپور شنبه در حاشیه نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: شورای راهبری توسعه خوشهای در خوزستان ایجاد شده که با تصویب این شورا فرآیند تشکیل ۲ خوشه کسب و کارگیاهان دارویی و صنایع دستی استان در حال انجام است.
تولید زعفران در چهار شهرستان دزپارت، ایذه، باغملک و اندیکا خوزستان در مساحت ۳۰ هکتار در حال انجام است که سالانه ۷۵ کیلوگرم تولید این گیاه را دارند.
وی مدت زمان تشکیل نهایی خوشه را سه سال عنوان کرد و گفت: در خوشه گیاهان دارویی تولید زعفران، گل گاوزبان، نعناء و چای ترش مد نظر است و تلاش میشود این تولیدات منجر به برندسازی و تولید و صادرات گسترده در این حوزه شود.
مهدیپور اظهار کرد: در خوشه صنایع دستی کپوبافی، حصیر و بوریا بافی و گلیم بافی از صنایع دستی با قدمت استان مورد توجه است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان با اشاره به میزان تولیدات مورد نظر در هر خوشه تصریح کرد: در خوشه گیاهان دارویی سطح زیر کشت زعفران ۲۹ هکتار، گل گاوزبان ۸۶ هکتار، نعناء ۳۱۸ هکتار و چای ترش ۹۱ هکتار است.
وی با بیان میزان اشتغال پیشبینی شده برای هر بخش خوشه گیاهان دارویی ادامه داد: برای بخش زعفران ۲۸۲، گل گاو زبان یکهزار و ۵۳۰، نعناء ۶۳۳ و چای ترش ۴۲۲ فرصت شغلی پیشبینی شده است.
مهدیپور گفت: برای خوشه صنایع دستی نیز یکهزار و ۲۰۰ قطعه کپو بافی، ۸۴ هزار قطعه حصیربافی، ۷۰ هزار متر بوریا بافی و ۱۲ هزار متر گلیم بافی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: میزان اشتغالزایی پیشبینی شده برای هر بخش در این خوشه شامل، سه هزار و ۶۰۰ نفر در حوزه کپوبافی، ۶۷۲ نفر حصیربافی، سه هزار نفر بوریا بافی و ۶ هزار نفر گلیمبافی است.
به گزارش ایرنا، خوشههای صنعتی به صورت تخصصی در حوزه تولید فعالیت دارند که در خوزستان هفت خوشه صنعتی تا کنون تشکیل شده است.
نظر شما