۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۳:۴۲
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85458935
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صاحب‌نظر برزیلی: ایجاد ارز معیار،‌ گام رو به جلوی بریکس خواهد بود

مسکو- ایرنا- مشاور روابط بین‌الملل ریاست صندوق بین‌المللی پول از کشور برزیل معتقد است: ایجاد یک ارز معیار جدید برای کشورهای عضو گروه بریکس، می‌تواند گامی رو به جلو باشد.

به گزارش شامگاه شنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی بریکس،‌ هنریک دومینگ در نشستی با عنوان اقتصاد بریکس 2024 در دانشگاه دولتی روابط بین‌الملل مسکو (MGIMO امگیمو) افزود:‌ ارز معیار جدید برای کشورهای بریکس می‌تواند دیجیتال نیز باشد.
در این نشست که توسط باشگاه اقتصادی ماکارنکو برگزار شد، وی خاطرنشان کرد:‌ شکی نیست که ورود اعضای جدید شامل جمهوری اسلامی ایران،‌ مصر،‌ اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، فرصت‌های جدیدی را فراروی گروه بریکس می‌گشاید، چرا که این کشورها از نظر جغرافیایی در موقعیت راهبردی قرار دارند.
این صاحب‌نظر برزیلی خاطرنشان کرد:‌این کشورها هم‌اینک، وزیران اقتصاد و رؤسای بانک‌های مرکزی خود را موظف کرده‌اند که راه‌های جدیدی را برای تجارت با سایر کشورهای عضو گروه بریکس ارائه کنند.
در بخش آغازین این نشست، النا زینوویوا استاد بخش فرآیندهای سیاسی جهان در دانشگاه امگیمو و یوگنی کاپوگوزوف رئیس آزمایشگاه تحقیقات اقتصاد بریکس در دانشگاه دولتی لومونوسوف مسکو درباره راه های توسعه کشورهای بریکس دیدگاه خود را مطرح کردند.
این اساتید دانشگاه به موضوعاتی مانند ظرفیت اقتصادی، دیجیتالی شدن و حاکمیت دیجیتالی گروه، گسترش نفوذ گروه بر فرآیندهای ژئوپلیتیک فعلی پرداختند.
آنا لیسینا سردبیر پلتفرم چند زبانه تلویزیون بریکس نیز درباره پوشش رسانه ای فعالیت های کشورهای عضو و نقش جوانان در ترویج رویکردهای بریکس در عرصه بین‌المللی سخنانی را مطرح کرد.
سردبیر شبکه تلویزیونی بریکس گفت:‌ ما در این شبکه به گسترش یک دستورکار صلح‌آمیز و سازنده با تأکید بر تحولات مثبتی که در کشورهای بریکس و بریکس پلاس در حال وقوع است، اعتقاد داریم.
لیسینا خاطرنشان کرد:‌ ما معتقدیم که رسانه ها نقش کلیدی در شکل دادن به افکار عمومی و تاثیرگذاری بر مناسبات بین المللی دارند. بنابراین، وظیفه ما ایجاد فضایی اطلاعاتی است که باعث ارتقای گفتگو، تفاهم و همکاری بین همه اعضای گروه بریکس می شود.
وی با اشاره به پیوستن پنج کشور جدید به پنج عضو بریکس و افزایش شمار اعضای این گروه به 10 گفت: دستور کار ما در تلویزیون بریکس با در نظر گرفتن جریان اطلاعاتی که از کشورهای عضو جدید بریکس نشأت می‌گیرد، در حال گسترش است.

در ادامه این نشست، موضوعاتی همچون «معرفی ارز واحد برای کشورهای بریکس»، «امکان سنجی اقتصادی گسترش بریکس» و «جذب سرمایه گذاری در کشورهای عضو این گروه» بررسی شد.

طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی ( ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ (۳۰ شهریور ۱۳۸۹) نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.

در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این سازمان تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند. رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین در ماه‌های اخیر اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی‌پیوندد، با این حال، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی کنیم، این دعوت باقی می ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.
روسیه در سال ۲۰۲۴ میلادی ریاست دوره‌ای گروه بریکس را برعهده دارد و بیش از ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب میزبانی می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha