به گزارش ایرنا، بهنام نظری روز یکشنبه در همایش نان کامل استان مرکزی در فرهنگسرای آیینه اراک، افزود: غفلتی در حوزه نان با صنعتی شدن جوامع طی سالهای گذشته صورت گرفته که باید تلاش شود تا جبران شود.
وی بیان کرد: نهضت ملی نان کامل از استان مرکزی کلید خورده و در حال فراگیری است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: امروز باید تلاش شود تا به تغذیه سالم گذشته در روستاها برگردیم.
نظری گفت: نظارت بر نانواییهای عرضه کننده نان کامل امری ضروری است و مجموعههای مختلفی باید در این مسیر ورود کنند.
وی اظهار کرد: باید تلاش شود در کنار توزیع شیر رایگان در مدارس، نان کامل نیز عرضه شود تا در ذائقه کودکان و نوجوانان اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: توجه به کیفیت نان کامل از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر مورد بیتوجهی قرار گیرد، میتواند به اهداف طرح آسیب وارد کند.
نظری تاکید کرد: سلامت مردم خط قرمز است و هر جایی که بخواهند به این مهم ضربه وارد کنند، برخورد قاطع صورت میگیرد.
جلوگیری از هدررفت نان هدف اصلی اجرای طرح نان کامل است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این همایش گفت: هدر رفت نان در سالهای گذشته بالا بوده و تلاشهای زیادی صورت گرفته تا از این موضوع جلوگیری شود.
دکتر اردلان زیلابی افزود: خوشه گندم تاریخچه چند هزار ساله دارد و باید نان کامل، بدون مواد اضافی در اختیار مردم قرار گیرد.
وی بیان کرد: قوت غالب مردم نان است و سفیدکنندههایی که به محصول اضافه میشود به هیچ عنوان برای سلامت مناسب نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: وزارت بهداشت تلاش زیادی برای غنیسازی نانها به کار گرفته است.
مدیرکل غله استان مرکزی هم در ادامه این همایش گفت: سالهای سال است که مردم در خصوص کیفیت نان همیشه اعتراض داشتند و مطالباتی داشتند.
غلامرضا ملکی افزود: استان مرکزی برنامههای ویژهای برای سلامت نان از جمله نهضت ملی نان کامل آغاز کرده است.
وی بیان کرد: طرح نان کامل در ابتدا با مقاومتهایی همراه شد اما پس از اجرا با رضایتمندی گستردهای همراه شد.
مدیرکل غله استان مرکزی ادامه داد: بزرگترین و بهترین کارخانه آرد کامل کشور در استان مرکزی است.
ملکی اظهار کرد: برای نانواییهای متصل شده به این طرح مشوقهایی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: نان کامل یکی از راههای سیری سلولی است.
مدیرکل غله استان مرکزی افزود: نان کامل در واقع همان نانهای سنتی، قدیمی و با کیفیت است که به روش بهداشتی و با نظارت اداره استاندارد و وزارت بهداشت تولید و عرضه میشود.
ملکی بیان کرد: نهضت احیای نان کامل از سال ۱۴۰۲ در استان مرکزی شکل گرفت و کمیتههای زیرمجموعه کار خود را شروع و تاکنون پیشرفت خوبی داشته است.
وی گفت: خردادماه سال گذشته همایش ملی نان کامل با حضور استانهای مختلف کشور در اراک، برای ایحاد موج پیوستن به این نهضت برگزار شد و تاکنون بسیاری از استانها به این نهضت پیوستهاند.
مدیرکل غله استان مرکزی اضافه کرد: کیفیت گندم نیز در راستای ارتقای کیفیت نان کامل در برنامهها است که با جدیت دنبال میشود.
ملکی عنوان کرد: تولید آرد کامل استان مرکزی سالانه ۱۰ هزار تن بود که پیشبینی شده به ۳۲ هزار تن برسد.
وی تاکید کرد: استفاده از نان کامل نقش موثری در حفظ سلامتی افراد دارد.
مدیرکل غله استان مرکزی افزود: رتبهبندی نانواییها در استان عملیاتی شده و در دستور کار است.
ملکی گفت: اطلاعرسانی در خصوص مصرف نان کامل امری ضروری است تا مردم نسبت به خواص این نان برای سلامت خود آگاه شوند.
۲۵ نانوایی در اراک آرد کامل دریافت میکنند و باید تلاش شود تا تعداد زیادی از نانواییها از این آرد استفاده کنند.
نظر شما