به گزارش ایرنا ، نامدار ملکپور روز یکشنبه تاکید کرد: این اقدام با همکاری ادارهکل دامپزشکی، شرکت آب منطقهای و ادارهکل حفاظت محیط زیست انجام شد.
وی افزود: بر این اساس قرار شد شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری در ازای دریافت تعهدنامه محضری از بهرهبرداران در خصوص تصفیه پساب و نصب تجهیزات مورد نظر نسبت به تخصیص آب به میزان ۲۵ لیتر در ثانیه به هر کدام از بهرهبرداران اقدام کند.
ملکپور تصریح کرد: ادارهکل دامپزشکی نیز با حضور معاون سازمان دامپزشکی کشور موافقت خود را با صدور مجوز در قالب تعداد ۲۶ مجتمع در این حوضه آبریز اعلام کرده است.
وی یادآور شد: همچنین ادارهکل حفاظت محیط زیست موافقت خود را در این زمینه اعلام کرده است.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: صدور مجوزهای مربوطه در مراحل نهایی خود قرار دارد و تعدادی از بهرهبرداران نیز نسبت به ارائه تعهد نامه محضری اقدام و تخصیص آب خود را دریافت کردهاند.
وی گفت: ظرفیت اسمی مجموع این مزارع و مجتمعها افزونبر ۹۰۰ تن و میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این مزارع ۲۷۰ نفر است.
ملکپور در ادامه به آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: با توجه به شروع فصل کشاورزی امکان پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی فراهم است.
وی افزود: با توجه به وجود استخرهای ذخیره آب کشاورزی، بهرهبرداران میتوانند با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان استان نسبت به ماهیدار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی خود اقدام کنند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در صورت بهرهبرداری کامل از این استخرهای ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یکهزار تن ماهی قزلآلای رنگینکمان در سطح استان وجود دارد.
وی یادآور شد: برای این اقدام کشاورزان باید نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام کنند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهرماه یا اواسط آبانماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.
ملکپور اظهار داشت: استفاده از دستگاههای هواده اسپلش یا برجهای هوادهی در استخر بایستی در این نوع پرورش ماهی مورد توجه باشد.
وی گفت: افزایش بهرهوری محصول کشاورزی از مزیتهای اصلی پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی بهشمار میرود.
ملکپور تاکید کرد: آب استخرهای کشاورزی محل پرورش ماهیان سردابی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی غنی است.
به گزارش ایرنا، پرورش ماهیان سردآبی بهعلت شرایط آب و هوایی مناسب، موقعیت جغرافیایی، تکمیل زنجیره تولید و بهرهمندی از نیروی انسانی متخصص و ماهر مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در تحقق "جهش تولید با مشارکت مردم" بهعنوان شعار سالجاری بهشمار میرود.
چهارمحال و بختیاری علاوهبر شرایط طبیعی مناسب برای رونق صنعت شیلات، دارای یکی از بزرگترین کارخانه تولید خوراک آبزیان کشور است.
برای بهرهگیری از ظرفیت چهارمحال و بختیاری در بخش صادرات ماهی باید زیرساختهای پایهای و استاندارد ایجاد و تولیدکنندگان را در خصوص سرمایه در گردش حمایت کرد.
پرورش ماهیان سردآبی بهعلت شرایط آب و هوایی مناسب، موقعیت جغرافیایی، تکمیل زنجیره تولید و بهرهمندی از نیروی متخصص و ماهر مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در این خصوص بهشمار میرود که ۱۵ درصد از ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است و میطلبد در بهرهگیری از این ظرفیت اقدامات بیشتری انجام گیرد.
چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه بیش از ۳۰ هزار تن ماهی قزلآلا رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما