تولید چهار رقم پنبه با انرژی هسته‌ای در ایران

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۳:۳۵
کد خبر: 85459518
تولید چهار رقم پنبه با انرژی هسته‌ای در ایران

گرگان- ایرنا- رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور با تاکید بر اینکه بزرگترین مشکل ما فقدان دانش در کشاورزی و مدیریت بهینه است گفت: ۲ رقم پنبه که با کمک انرژی هسته‌ای پرتودهی شده به‌همراه ۲ رقم جدید دیگر که با همکاری انرژی اتمی تولیدشده است در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، قربان قربانی روز یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است و هر چهار هکتار پنبه‌کاری، یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد می‌کند ضمن آن‌که ۷۰ فرآورده از پنبه قابل استخراج است که ۱۰۰ میلیون بهره‌بردار از پنبه بهره‌مند می‌شوند و ۳۵۰ میلیون نفر در صنایع نساجی و جانبی پنبه مشغول به کار خواهند شد.

وی ادامه داد: سال‌های گذشته حدود ۲۵۰ هزار هکتار در کشور پنبه‌کاری انجام می‌شد که ۱۸۰ هزار هکتار آن مربوط به گلستان بود، همچنین ۷۰ درصد پنبه ایران در گلستان تولید می‌شد.

تولید چهار رقم پنبه با انرژی هسته‌ای در ایران

رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور با اشاره به اینکه با توجه به محدودیت منابع آبی به پنبه‌کاری در سطح زیرکشت سال‌های گذشته نیاز نداریم، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار می‌تواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.

قربانی با بیان اینکه براساس تاکید وزیر جهاد کشاورزی باید در پنج محصول گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم، تصریح کرد: استان گلستان با وجود سرسبز بودن با چالش کمبود آب مواجه است.

وی با تاکید بر اینکه در راستای اجرای برنامه خودکفایی پنبه در سال ۱۴۰۱، سال اول برنامه سطح زیر کشت افزایش پیدا کرد و به ۷۲ هزار هکتار رسید، افزود: سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم‌آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.

تولید چهار رقم پنبه با انرژی هسته‌ای در ایران

رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور از وجود ۱۴ رقم تجاری پنبه در گلستان خبر داد و افزود: برای کشت پنبه باید با دانش حرکت کنیم، کشاورزی باید دانش‌بنیان شود و بهره‌وری افزایش پیدا کند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان نیز در این همایش گفت: در شرایط خشکسالی استفاده از گیاهان مناسب با اقلیم بهترین راه برای افزایش عملکرد و بهره‌وری است.

علیرضا صابری استفاده از گیاهان مقاوم به خشکسالی را بهترین راه افزایش عملکرد مزارع کشاورزی برشمرد و افزود: استفاده از نزولات آسمانی یکی از راهبردهای ما در دوران خشکسالی است که در همین راستا کشت برخی محصولات را از فصل تابستان به پاییز سوق دادیم.

وی تاکید کرد: برخی محصولات مانند سورگوم به ازای یک کیلوگرم ماده خشک ۳۲۳ لیتر آب مصرف می‌کند اما گندم در فصل پاییز برای یک کیلو ماده خشک نیازمند ۴۵۰ لیتر آب است که با یک جایگزینی خوب می‌توان افزایش بهره‌وری در محصولات را به ارمغان آورد.

تولید چهار رقم پنبه با انرژی هسته‌ای در ایران

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان متذکر شد: ارقام جدید معرفی شده در مرکز تحقیقات گلستان مقاوم به تنش‌های محیطی هستند و دوره رشد کوتاهی دارند و از تنش‌های محیطی و خشکی به سرعت فرار می‌کنند.

قربانی با بیان اینکه ارقام گیاهی متنوعی وجود دارد، یادآور شد: در راستای توجه به سلیقه کشاورز، محدودیت‌های اقلیمی و تکنولوژی کشت قراردادی و تضمینی و امثال آن ارقام متنوعی تولید شده تا کشاورز با توجه به شرایط محصولی مناسب را برای کشت انتخاب کند.

وی با بیان اینکه محصول سورگوم مقاوم به خشکی است، یادآور شد: برنامه ما کشت این نوع محصولات در ۶۸ هزار هکتار از اراضی شمال گلستان است تا کشاورزان این مناطق از ظرفیت تولید و یا آب پشت سد بهترین بهره را ببرند و در کنار آن، ارقام مختلف کم‌توقع با مصرف پایین آب و مقاوم را کشت کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha