تاکید سفیر ازبکستان بر ضرورت توسعه راهگذرهای ترانزیتی در منطقه

تهران- ایرنا- سفیر ازبکستان در ایران با تاکید بر ضرورت توسعه راهگذرهای ترانزیتی در منطقه، استفاده از قلمرو ایران را برای دولت ازبکستان مهم برشمرد.

به گزارش ایرنا از وزارت راه‌وشهرسازی، "فریدالدین نصری‌اف" در دیدار با مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به گفت‌وگو در زمینه تسهیل مناسبات حمل‌ونقلی پرداخت و افزود: دولت ازبکستان در زمینه توسعه همکاری جدی بوده و برای بررسی و تدوین برنامه عملیاتی، افزایش ارتباط و برگزاری نشست‌های فنی بین نهادهای تخصصی دو کشور را پیشنهاد می‌دهد.

در این دیدار که در راستای ارتقای سطح مناسبات حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای و ترانزیتی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان برگزار شد، "جواد هدایتی" مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به اهمیت راهبردی قلمرو و پیشینه ۲ کشور در منطقه و با تاکید بر ضرورت تولید داده‌های درست برای اتخاذ تصمیمات اثربخش، بر آمادگی بخش حمل‌ونقل بین‌المللی ایران بر توسعه مناسبات با همه کشورهای آسیای مرکزی و جایگاه مهم ازبکستان به‌عنوان پرجمعیت‌ترین کشور منطقه، تأکید کرد.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی بنادر جنوبی ایران برای انتقال کالاهای کشورهای آسیای مرکزی و دسترسی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و اقیانوس هند، افزود: برای تجاری‌سازی این مسیر، آماده اجرای برنامه حمل آزمایشی ناوگان ۲ کشور در شرایط استاندارد قرار داریم تا قلمرو ایران به‌ویژه متعاقب رویدادهای منطقه‌ای، بهترین مسیر ممکن برای تامین دسترسی ناوگان کشورهای آسیای میانه باشد.

هدایتی با اشاره به سوابق مذاکرات دوجانبه و چندجانبه با طرف ازبک و با هدف رفع موانع موجود و افزایش حجم تردد ناوگان کشورها به مقاصد و عبوری از قلمرو یکدیگر، بر آمادگی سازمان برای تقلیل متقابل عوارض و افزایش تسهیلات لازم تأکید کرد.

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری افزود: به‌طور قطع حمل‌ونقل نقش ویژه‌ای در توسعه مناسبات تجاری در همه زمینه‌ها دارد.

وی به تشریح آخرین وضعیت مسیرهای عبوری دسترسی ناوگان ازبک به ایران و هزینه‌های مترتب بر آن پرداخت و بر اهمیت تقویت ترانزیت منطقه‌ای بر پایه مزیت‌های چندجانبه تأکید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha