به گزارش ایرنا " حمید اسدپور " روز دوشنبه در این همایش اظهار کرد: از مجموع ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این همایش ۵۰ مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شد.
وی افزود: این همایش به دلیل اهمیت بعد تجاری خلیج فارس، بازرگانی دریایی و حمل و نقل را محور اصلی خود قرار داده است.
اسدپور تصریح کرد: موضوع عمده مقالات دریافت شده متمرکز بر بنادر ایران و روابط تجاری ایران با دیگر کشورها است.
دبیر علمی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با بیان اینکه این همایش در ۲ روز برگزار میشود، گفت: روز نخست همایش توجه به مسائل علمی و روز دوم به عنوان روز فرهنگی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در روز علمی همایش، پژوهشگران داخلی و خارجی به ارائه مقالات میپردازند و در روز فرهنگی بازدید از آثار تاریخی استان برنامه ریزی شده است.
اسدپور بیان کرد: ۱۰ پژوهشگر خارجی از کشورهای عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش در این همایش حضور دارند.
دبیر علمی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس عنوان کرد: برگزاری مسابقه دو و میدانی، نمایشگاه اسناد تاریخی خلیج فارس و برپایی غرفه های سنتی از جمله برنامههای جانبی این همایش در روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه است.
عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس گفت: بوشهر شهری با پیشینه ممتاز است که باید جایگاه تاریخی آن بخوبی تبیین شود.
اسدپور اظهار کرد: در دوره قاجار آنقدر بوشهر اهمیت پیدا کرد که کمپانی هند شرقی و کنسولگری انگلیس به صورت مداوم در بوشهر حضور داشتند.
اسدپور افزود: در قرن ۱۹ هیچ جا به اندازه بوشهر در تجارت رقیب نداشت و بوشهر ابر بندری بود طوریکه بازار تهران با بازار بوشهر هماهنگ میشود و افول بوشهر زمانی است که تجار کوچ میکنند.
وی با اشاره به اینکه بوشهر باب البواب ممالک محروسه بوده است افزود: کمپانی های بزرگ جهان در این بندر نمایندگی داشتند.
نظر شما