۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۵:۴۵
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 85461489
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

معلمانی که در مسیر کوچ همپای دانش‌آموزان هستند

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۵:۴۵
کد خبر: 85461489
معلمانی که در مسیر کوچ همپای دانش‌آموزان هستند

شهرکرد- ایرنا- معلمان شاغل در آموزش و پرورش عشایری با عشق و علاقه به آموزش دانش‌آموزان، مسیر کوچ را طی می‌کنند تا کلاس‌های درس عشایر تعطیل نشود.

به گزارش ایرنا، این معلمان حتی گاهی چند روزی به دور از خانواده در کنار دانش‌آموزان عشایر به سر می‌برند تا به رسالت معلمی خود عمل کنند.

ساعت‌ها و کیلومترها پیاده‌روی در کوه و دشت و عبور از میان مناطق سخت‌گذر و حتی عبور از عرض رودخانه را انجام می‌دهند تا به دانش‌آموزان خود برسند و بتوانند آموزش دانش‌آموزان عشایر را انجام دهند و به گفته خودشان عدالت آموزشی فراهم شود و این مشکلات دیگر برای معلمان مناطق عشایری به یک رویه عادی است.

عده دیگر از معلمان نیز همراه با عشایر درون و برون کوچ در موسوم ییلاق و قشلاق کوچ می‌کنند و راهی استان دیگری می‌شوند تا فارغ از مشکلاتی که در حین مسیر برایشان اتفاق می‌افتد، آموزش دانش‌آموزان این مناطق، را فراهم کنند.

گفت وگوی ایرنا با معلمی که۲۲ سال همراهی با عشایر برای آموزش دانش‌آموزان است

معلم با مشق عشق در مسیر کوچ

یکی از معلمان عشایری چهارمحال و بختیاری که ۲۲ سال از خدمت خود را در مناطق عشایر و همراه با عشایر کوچ می‌کند، در گفت وگو با ایرنا از عشق و علاقه خود به تحصیل دانش آموزان می‌گوید: عشق به آموزش به کودکان مناطق محروم و همچنین برای رضای خدا سختی‌ها برای ارائه آموزش به این کودکان را بر جان خود می‌خریم.

آیت‌ الله امیدی افزود: از ابتدای فعالیت در آموزش و پرورش عشایری در مناطق عشایری مشغول به کار شدم و تا پایان خدمت خود نیز کار آموزش به این دانش‌آموزان را ادامه خواهم داد.

وی با اشاره به اینکه دانش‌آموزانی را که آموزش می‌دهد زیرمجموعه تنها مجتمع آموزشی کوچرو با نام شهید شاهمرادای است، گفت: برای برگزاری کلاس درس دانش‌آموزان کوچ‌رو همزمان با فصل کوچ عشایر من و چند همکار دیگر که بیشتر هم سابقه بالا دارند، همراه عشایر کوچ می‌کنند و کلاس درس را در همان چادرهای عشایری برگزار می‌کنیم.

وی گفت: معلمان این مجتمع و همچنین مدیر و معاونان همزمان با آغاز کوچ عشایر به منطقه گرمسیر از استان خارج و در طول ماه یک‌بار به دیدار خانواده خود به چهارمحال و بختیاری می‌آیند.

به گفته وی، اول مهرماه کلاس‌های درس خود را در منطقه بازفت آغاز می‌کنیم و هر روز کلاس درس را خانه به خانه پیگیری و کلاس برپا می‌کنم.

امیدی افزود: آبان‌ماه همزمان با کوچ پاییزی عشایر از منطقه بازفت به چلو، همراه با عشایر راهی این منطقه می‌شویم و کلاس درس را در چادرهای عشایری برپا می‌کنیم.

معلم با مشق عشق در مسیر کوچ

این معلم افزود: در زمان کوچ داخل استان، شهرستان کوهرنگ ۲ بخش مرکزی و بازفت را زیرپوشش دارد ولی در زمان کوچ پراکندگی جامعه هدف در پنج شهرستان هفت‌گل، شوشتر، گتوند، مسجدسلیمان و باوی است و کلاس‌های درس در چادر برپا می‌شود.

به گفته وی، از اواسط فروردین‌ماه نیز که زمان کوچ عشایر به چهارمحال و بختیاری است، با عشایر وارد منطقه چلو و بعد بازفت می‌شویم و درست ابتدای سال تحصیلی و انتهای سال تحصیلی کلاس‌های درس درمنطقه بازفت برپا می‌شود.

چادر کلاس‌های دانش آموزان عشایری

معلم با مشق عشق در مسیر کوچ

این معلم کوچرو با اشاره به اینکه کلاس‌های درس را در چادر برپا می‌کند، گفت: بعد از اسکان عشایر، با همکاری دانش‌آموزان و اولیای آنها چادر را برپا می‌کنیم و کلاس‌های درس در چادر برپا می‌شود.

وی به قول مسوولان برای اهدای کانکس برای برپایی کلاس درس در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: این امر هنوز محقق نشده است.

این معلم حوزه آموزش و پرورش عشایری به کمبودن وسایل کمک آموزشی و تجهیزات اولیه کلاسهای درس اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته پنل‌های خورشیدی به برای تامین برق به چادرهای عشایری داده شد.

امیدی اظهار داشت: بیشتر تجهیزات و وسایل آموزشی این مدارس از جمله لوحه‌نگاری، جدول ضرب و سایر وسایل توسط مدیر مجتمع و یا معلمان تامین می‌شود.

وی به راه‌اندازی کتابخانه سیار توسط مدیر مجتمع آموزشی اشاره کرد و گفت: سالانه ۵۵۰ جلد کتاب بین دانش‌آموزان توزیع می‌شود.

این معلم از برگزاری جشنواره "طعم کتاب با عشایر" در استان خوزستان خبر داد و گفت: در سال تحصیلی جاری یکی از معلمان این مجتمع آموزشی در استان خوزستان نفر اول شدند.

امیدی با اشاره به اینکه به دلیل سخت‌گذر بودن می‌گوید: دسترسی به اینترنت بسیار پایین است.

معلمان در بین عشایر جایگاه بالایی دارند

وی با اشاره به اینکه معلمان در بین عشایر و جوامع روستایی جایگاه بالایی دارند، گفت: در بیشتر کارها خانواده دانش‌آموزان برای انجام کارهای مختلف با معلمان مشورت می‌کنند.

به گفته وی، با توجه به اینکه دور از خانه و خانواده هستیم، اما به خاطر مهمان‌نوازی عشایر و اینکه خانواده‌ها از معلمان استقبال خوبی دارند.

به گزارش ایرنا ، هشت هزار و ۱۶۰ دانش‌آموز در مدارس عشایری چهارمحال و بختیاری مشغول تحصیل هستند

براساس آخرین سرشماری ۲۲ هزار ۹۲۳ خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت در استان ساکن هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha