به گزارش خبرنگار ایرنا، وقتی اردیبهشت از راه میرسد، دلها برای حضور در حرم حضرت زینب (س) هوایی میشوند، اردیبهشت مقاومت، اردیبهشت خانطومان، اردیبهشت بهشت آسا، اردیبهشت عرش پیما و اردیبهشت عاشق پرور برای مازندرانیها که دهها عاشق عباس گونه را تقدیم دفاع از پیشگاه حرم عقیله بنی هاشم یعنی حضرت زینب (س) نموده اند، مفهوم متفاوتی دارد.
خانطومان، خط مقدم فراموش نشدنی جبهههای دفاع از حرم، مظهر نمایش شرف و ناموس پرستی مازندرانی ها، سندرافتخاری است که نام مازندران را بر تارک قلههای جوانمردی و بصیرت دینی حک نموده و صادق الوعد بودن جوانان ولایی مازندران را برای همه عصرها و نسلها ثابت کرد.
جوانان شریفی که مصداق بارز بی ادعاهای اهل عمل بوده و جان در طبق اخلاص نهاده و عاشورای دیگری را بنام مازندران خلق کردند! جوانانی که با شهدای دفاع مقدس پیوند خورده و برای همیشه تاریخ الگوهای ماندگار بصیرت و ولایتمداری و ایثار برای جوانان و هم نسلان خود شدند.
خانطومان به عنوان یک قطعه کمیاب از پازل ارزشمند دفاع از حرم، در فراز اندیشه ما آنچنان تابناک مانده که به تنهایی همه پدیدهی بزرگ دفاع از حرم رو براب همه مستاقان و تشنگان حقیقت تفسیر میکند.
آنچه که در واقعه خانطومان میدرخشد و روشنگری میکند، جغرافیا و نژاد و زبان نیست، بحث انسانیت و نوعدوستی یک ملت است، بحث عقیده مندی و دفاع از ارزشها و آرمانهاست، بحث ظلم ستیزی و دفع شرارت استکبار جهانی و صهیونیسم بین المللی و پایان دادن به فتنه داعش و جنگ نیابتی آنهاست و از این رو خانطومان هم یک حادثه تاریخی و هم یک خاطره ارزشی و هم یک جلوه انساندوستانه از سوی ملت بزرگ ایران است که در سختترین شرایط، سختترین تصمیم را برای سختترین رسالت خویش گرفته و با این کار، بین همه گزینههای اعم از سرزمین و نژاد و مذهب و دین و انسانیت پیوندی جاودان زده تا جائیکه رئیس جمهور سوریه در مراسم استقبال از رئیس جمهور ایران اعتراف میکند که ملت بزرگ ایران با خون خود ملت سوریه را نجات دادند و مانع بزرگترین نسل کشی قرن شدند.
خانطومان شاید جغرافیای بزرگی نداشته باشد، اما به ازای تاریخ ریشه دارد و پردازش خانطومان، پردازش افتخارات ماندگار ملت ما در ایجاد امت واحده و تبدیل ایران به ام القرای جهان اسلام است و ما با این فداکاری به دنیای استکباری فهماندیم که جهان اسلام و مسلمانان صاحب و پشتوانه دارند و دوران استعمار و استثمار بپایان رسیده و نه تنها داعش راه بجایی نمیبرد، بلکه صهیونیستها هم باید جمع کنند و از این منطقه بروند!
اینجاست که ما به مفاهیم بنیادین دیدگاههای سردار دلها حاج قاسم عزیز بیشتر پی میبریم که جمهوری اسلامی را حرم اعلام کرد و دفاع از حرم را به مفهوم دفاع از حریم جهان اسلام میدانست و در تعیین حریم امنیتی، عراق و سوریه و فلسطین و لبنان را هم دید تا دنیا بداند که خانطومان برای ما مثل عاشورا، فقط یک حادثه نیست بلکه یک استراتژی است و تجلیل از آن جدای از تکریم مقام شهدا، تبیین یک خط مشی فراگیر و تبلیغ و فرهنگ سازی عاشورایی است که طی میخواهیم فریاد زنیم تا دنیا بشنود که ما ملت امام حسین (ع) در مکتب امام حسین (ع) برای رسیدن به ساحل سبز نجات در دریای خون شنا خواهیم کرد.
در نبرد خان طومان سوریه شهیدان محمد بلباسی از قائمشهر، علی جمشیدی از نور، رضا حاجیزاده از آمل، حسن رجاییفر و سید رضا طاهر از بابل، سیدجواد اسدی و محمود دادمهر از ساری، سعید کمالی از میاندرود، علیرضا بربری از بابلسر، علی عابدینی از فریدونکنار، حسین مشتاقی از نکا، رحیم کابلی و یدالله قنبری از بهشهر به شهادت رسیدند.
شهرک راهبردی خانطومان یکی از اصلیترین راههای کمک رسانی تکفیری ها به یکدیگر از شمال به جنوب استان حلب سوریه بود که در فاصله ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری جنوب این شهر قرار دارد و به خاطر نزدیکی به اتوبان حلب - دمشق در جنگ داخلی سوریه دارای اهمیت راهبری بود.
روایت رزمندگان مدافع حرم ایرانی حاکیست که روز جمعه هفدهم اردیبهشت ماه ۹۵ حدود سه هزار تکفیری با نقض آتش بس به خان طومان یورش بردند و این شهرک استراتژیک را اشغال کردند.
مازندران با تقدیم حدود ۴۰ شهید مدافع حرم، بیشترین نقش را در حفاظت از حرم خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در سوریه داشته است.
استان مازندران بیش از ۱۰هزار و ۴۰۰ شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم ایران اسلامی کرده است.
نظر شما