به گزارش ایرنا، ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی این تحریم های گسترده را در رابطه با جنگ اوکراین وضع کرد. وزارت خزانهداری آمریکا ۲۰۰ تحریم بر ۲۰۰ هدف و وزارت امور خارجه این کشور نیز در گستردهترین اقدام علیه شرکتهای چینی از وضع تحریم در ۸۰ هدف مرتبط با روسیه خبر داد.
آنتونی بلینکن و جانت یلن وزرای امور خارجه و خزانه داری آمریکا وضع تحریم ۲۰ شرکت مستقر در چین و هنگکنگ در پی هشدارهای متعدد واشنگتن به چین بر سر حمایت از روسیه در جنگ اوکراین را اعلام کردند.
یلن در بیانیهای اعلام کرد: «وزارت خزانهداری به طور مداوم هشدار داده است که شرکتهایی که از روسیه در جنگ اوکراین حمایت کنند، با عواقب جدی مواجه میشوند و ایالات متحده آمریکا امروز تحریمهایی را علیه تقریبا ۳۰۰ هدف وضع کرد.»
وزارت خزانهداری آمریکا در این زمینه، همچنین تحریمهایی را علیه نزدیک به ۶۰ هدف مستقر در جمهوری آذربایجان، بلژیک، چین، روسیه، ترکیه، امارات عربی متحده و اسلواکی وضع کرد.
این نهاد آمریکایی ، نهادها و شرکتهای هدف قرارداده شده را به «توانمندسازی روسیه برای تهیه فناوری و تجهیزات مورد نیاز از خارج کشور» متهم کرده است.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ با حمله مسکو آغاز شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند. با وجود تحریمهای بیسابقه و تلاشهای غرب برای انزوای روسیه، کرملین توانسته اقتصاد خود را در شرایط جنگ پا بر جا نگه دارد.
آمریکا همچنین ایران را از ابتدای این جنگ متهم به حمایت از روسیه با ارسال پهپاد کرده است؛ اتهامی که بارها مقامات جمهوری اسلامی ایران، آن را رد کرده اند.
این روزها، ایالات متحده آمریکا همزمان با دو بحران بزرگ یکی در شرق اروپا و دیگری در غرب آسیا (خاورمیانه)، یعنی جنگ اوکراین و دیگری جنگ در غزه و حمایت از رژیم اسرائیل درگیر است که ابعاد جنگ اسرائیل به یمن رسیده و این مسائل معادلات را در حوزه داخلی و نیز سیاست خارجی این کشور
نظر شما