به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از سیانان، گروهی از کارمندان دولت بایدن با اعلام حمایت از اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین و ساکنان غزه، مخالفت خود را با برخورد منفی واشنگتن در قبال این جنبشهای اعتراضی اعلام کردند.
این دسته از کارمندان دولت بایدن در بیانیهای خواستار برقراری آتشبس فوری در نوار غزه شده و اعلام کردند: ما در کنار دانشجویان معترض آمریکایی میایستیم و مخالفت خود را با موضع بایدن در سلب حقوق این دانشجویان اعلام میکنیم.
در این بیانیه ضمن محکومیت برخورد خشن و سرکوبگرانه نیروهای نظامی آمریکا علیه دانشجویان معترض، آمده است: بایدن باید از حقوق قانونی دانشجویان معترض حمایت کند.
این در حالی است که اندرو بیتس معاون سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای مدعی شد که بایدن به حق آزادی بیان احترام میگذارد.
در این بیانیه آمده است: رئیس جمهور آمریکا به حق آزادی بیان احترام میگذارد اما اعتراضات باید مسالمتآمیز و قانونی باشد.
این بیانیه در ادامه میافزاید: تصرف قهرآمیز ساختمانهای دانشگاهها از سوی دانشجویان معترض، اقدامی صلحآمیز نیست و این کار یک اشتباه است.
از سوی دیگر چاک شومر رهبر اکثریت سنای آمریکا نیز اعتراضات دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا را محکوم کرد و گفت: اعتراضات این دانشجویان، مستعد انحراف به سمت جرم و جنایت است.
وی در ادامه افزود: شکستن پنجرهها با چکش و تسخیر ساختمانهای دانشگاه، آزادی بیان نیست، این بیقانونی است و کسانی که این کار را انجام دادهاند باید فوراً با عواقب آن مواجه شوند.
به گزارش ایرنا، حمایت از مردم غزه و اعتراضها به سیاستهای دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراضها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا بر اساس گزارش رویترز، حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شدهاند.
این اعتراضها در پی حمایتهای همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمکهای نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، (رژیم) اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کییف را امضا کرد.
لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماهها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.
استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور درباره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی میسازد.
اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار میرود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.
این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدانهای بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور و نیز نگرانیهای روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.
نظر شما