« رضا قربانی » روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان ترانزیت خارجی انجام شده از گمرک پرویزخان در فروردین ماه امسال در هم سنجی با مدت مشابه سال قبل ۴۷ درصد رشد داشته و بعد از گمرک پرویزخان، گمرکات شهید رجایی با ۳۷۷ هزار تن و گمرک باشماق مریوان با ۲۰۳ هزار تن در زمینه ترانزیت خارجی مبدا در رتبه های دوم و سوم در بین گمرکات کشور قرار گرفتند.
وی همچنین با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی درآمدهای گمرک پرویزخان در سال گذشته، گفت: مجموع درآمدهای سال گذشته این گمرک یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود که این میزان درآمد از محل عوارض، حقوق ورودی، مالیات، خدمات و سایر عوارضی است که گمرک بر اساس قانون باید در بخش صادرات و ترانزیت دریافت کند.
مدیرکل گمرک پرویزخان با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری در مرز رسمی پرویزخان بالا است، گفت: اکنون روزانه ۲ هزار کامیون صادراتی و ترانزیت سوخت وارد این مرز میشوند و تشریفات آن را مجموعه کارکنان گمرک انجام میدهند.
قربانی ادامه داد: مرز رسمی پرویزخان مرزی مهم بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق است و مبادلات تجاری و مرزی روزانه در این مرز به صورت مستمر و بدون وقفه در حال انجام است.
استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما