به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس اعلام مسوولان شهرداری بجنورد، اکنون حدود ۱۰۰ انبار ضایعاتی در مرکز خراسان شمالی وجود دارد که بیشتر آن ها بدون داشتن مجوز از شهرداری فعالیت میکنند، شماری از این انبارها زیر پوشش صنف در و پنجره سازان نسبت به خرید و فروش ضایعات اقدام می کنند که البته این اقدام نیز غیرمجاز است.
فعالیت انبارهای ضایعاتی به عنوان یک شغل مزاحم آن هم در دل شهر و مناطق مسکونی سبب گلایه همسایه ها شده به گونه ای که تاکنون شماری از انبارها با ورود دادستانی پلمب شده است.
فعالیت انبارهای ضایعاتی غیرمجاز که گاهی با خرید و فروش اموال مسروقه همراه می شود، آسیب هایی از قبیل تهدید علیه بهداشت عمومی و محیط زیست نیز به همراه دارد، همین چند وقت پیش بود که ۸۰ کامیون خاور زباله در یک خانه مسکونی واقع در بجنورد که با بوی بد و تعفن ایجاد مزاحمت کرده بود، کشف و تخلیه شد.
کشف دهها تن زباله از یک خانه مسکونی
امروز نیز خانه ای در محله نیروگاه بجنورد که محل انباشت ضایعات و زباله شده بود به وسیله نیروهای شهرداری بجنورد و حکم دادستانی مرکز خراسان شمالی پاکسازی شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند خراسان شمالی پیش از این گفته بود که حدود ۱۰۰ انبار ضایعاتی در این شهر وجود دارد که بیشتر آنها به صورت غیرمجاز فعالیت می کنند.
هادی قربانی اظهار کرد: هیچ کدام از انبارهای ضایعاتی مجوزی برای فعالیت ندارند و تنها ۱۰ درصد از آنان مجوز صنف در و پنجره سازی دریافت کرده اند که در حرکتی غیرمجاز، نسبت به خرید و فروش ضایعات اقدام می کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند خراسان شمالی با بیان اینکه این انبارها باید به خارج از شهر منتقل شوند، افزود: به منظور ساماندهی انبارهای ضایعاتی، زمینی به گستره پنج هکتار در روستای ینگه قلعه در اطراف شهر بجنورد جانمایی شد و پیگیر هستیم تا این انبارها به این مکان منتقل شوند.
ترکیب تولید پسماند در ایران با کشورهای اروپایی متفاوت است در ایران حدود ۷۰ درصد پسماندهای تولیدی، تر و ۳۰ درصد خشک است اما در اروپا ۳۰ درصد پسماندها تر و ۷۰ درصد خشک و در خراسان شمالی هم ۸۰ درصد پسماندها تر و ۲۰ درصد خشک است.
محدوده شهر جای انبارهای ضایعات نیست
معاون خدمات شهری شهرداری بجنورد در این باره گفت: براساس قانون وزارت کشور فعالیت انبارهای ضایعاتی در حریم و محدوده شهر غیرقانونی است و این انبارها باید از شهر خارج شود.
مجید شادکام اظهار کرد: متاسفانه انبارهای ضایعاتی برای دریافت مجوز به شهرداری مراجعه نمی کنند و اداره صنعت، معدن و تجارت هم در اعطای پروانه فعالیت، این اصناف را به شهرداری ارجاع نمی دهد.
وی تصریح کرد: پروانه فعالیت انبار ضایعات باید از شهرداری دریافت شود، همچنین باید بسته به نوع ضایعات از اصناف مربوطه نیز مجوز دریافت شود اما اداره کل صنعت، معدن تجارت در صدور پروانه ها استعلامی از شهرداری نمی گیرد.
شادکام خاطرنشان کرد: شهرداری با انبارهای پنهان ضایعات مقابله می کند و از شهروندان درخواست داریم فعالیت این انبارها را گزارش دهند تا پیگیری های لازم و برخورد با آن انجام شود.
براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، شهرستان بجنورد به عنوان مرکز استان ۳۲۴ هزار نفر جمعیت دارد که ۲۳۰ هزار آن در شهر بجنورد ساکن هستند.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما