به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این وبگاه خبری شب گذشته نوشت: مجریان قانون هنگام بررسی اعتراض های دانشگاهی [در ایالات متحده] و معترضان دستگیر شده، به ابزارهای تشخیص چهره و نظارت بر رسانه های اجتماعی تکیه می کنند. با این حال، این فناوریها نواقص بسیاری داشته و ممکن است برخی به اشتباه شناسایی شده و حتی مسئولان از این فناوری سوء استفاده کنند.
در ادامه گزارش آکسیوس آمده است: همکاری پلیس و دانشگاهها در زمینه مسائل ایمنی سابقه طولانی داشته و تصاویر دوربین های دانشگاه ها، موقعیت جغرافیایی معترضان و مطالب منتشر شده در رسانههای اجتماعی در اختیار نهادهای امنیتی قرار می گیرد.
بر اساس این گزارش، بخش انتظامی دانشگاه ها در دوران همه گیری کرونا و به بهانه نظارت بر مسائل ایمنی مانند تیراندازی های احتمالی، ابزارهای نظارتی بیشتری خریداری کردند. حتی برخی دانشگاه ها پلاک خوان های خودکار را در محوطه نصب کردند.
آکسیوس یادآوری کرده است: طبق تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۲۲، از سال ۲۰۱۵ دستکم ۳۷ موسسه آموزش عالی در ایالات متحده از نرم افزار "سوشال سنتینل" (Social Sentinel) که یک ابزار نظارت بر محتوای رسانه های اجتماعی است، برای نظارت بر دانشجویان معترض استفاده کرده اند.
این وبگاه خبری تاکید می کند: اکنون بیم از آن وجود دارد دانشجویانی که در اعتراضات اخیر شرکت کردهاند، حتی پس از دانشآموختگی نیز با افزایش نظارت نیروهای امنیتی مواجه شوند. با این وجود، بسیاری از معترضان با فناوری های نظارتی آشنایی دارند.
آکسیوس می افزاید: در سال ۲۰۲۰ و در جریان اعتراضات "زندگی سیاهپوستان مهم است"، بسیاری از مردم دریافتند که ماسک هایی که برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ بر صورت می زدند، میتوانند تشخیص هویت آنها را برای دوربینهای تشخیص چهره دشوارتر کنند. از این رو بسیاری از شرکت کنندگان در اعتراض های اخیر حمایت از فلسطین نیز برای جلوگیری از شناسایی، از ماسک صورت استفاده کردند.
به نوشته این رسانه، در جریان اعتراض های ۲ هفته اخیر دانشجویان طرفدار فلسطین، بیش از یک هزار و ۹۰۰ نفر در دستکم ۴۳ پردیس دانشگاهی آمریکا دستگیر شده اند.
نظر شما