گفت‌وگوی بایدن با نتانیاهو در بحبوحه مذاکرات آتش‌بس و کوچ اجباری ساکنین رفح

تهران-ایرنا- در بحبوحه حمله زمینی قریب الوقوع رژیم صهیونیستی به رفح و مذاکرات میان این رژیم و حماس برای آتش‌بس در غزه، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا امروز (دوشنبه) با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایرنا از تارنمای شبکه خبری «ان‌بی‌سی‌ نیوز»، در بیانیه کاخ سفید درباره این گفت‌وگو آمده است که «بنیامین نتانیاهو تضمین کرد که گذرگاه کرم ابوسالم برای کمک‌های بشردوستانه باز باشد. جو بایدن موضع صریح خود در مورد رفح را تکرار کرد.»

خبرگزاری «رویترز» در این باره گزارش داد که موضع بایدن این بوده است که «اسرائیل نباید برنامه تهاجم خود را ادامه دهد مگر اینکه نشان دهد چگونه می‌تواند از صدها هزار غیرنظامی فلسطینی در آنجا محافظت کند.»

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا پیش از این تماس اعلام کرده بود که [بایدن و نتانیاهو] در مورد اقدام نظامی احتمالی در رفح صحبت می‌کنند. بایدن و دولت او به رژیم صهیونیستی نسبت به حمله نظامی به رفح هشدار داده‌اند.

بر اساس این گزارش، این تماس در حالی انجام شد که به نظر می‌رسد مذاکرات آتش‌بس در آخر هفته هیچ دستاوردی نداشته است.

یک منبع آگاه به ان‌بی‌سی نیوز گفت که انتظار می‌رود ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) پس از شرکت در گفتگوهای روز یکشنبه در دوحه پایتخت قطر، (امروز) دوشنبه برای مذاکرات بیشتر به اسرائیل (اراضی اشغالی) سفر کند.

تارنمای «آکسیوس» نیز روز گذشته به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده بود که دولت بایدن هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به رژیم اسرائیل را به تعویق انداخت.

این در حالی است که بایدن هفته گذشته قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

همزمان با تهدیدهای مقام‌های صهیونیست برای حمله زمینی به شهر رفح در جنوب نوار غزه، ارتش رژیم صهیونیستی امروز از آغاز روند کوچاندن ساکنان منطقه شرقی این شهر به منطقه خان‌یونس خبر داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha