به گزارش ایرنا از رسانههای روسیه و شبکه تلویزیونی بریکس، آیین تحلیف ریاست جمهوری یک روش تشریفاتی برای تصدی پست ریاست دولت است.
پوتین پیش از این، چهار بار در آیین تحلیف، برای دفاع از قانون اساسی روسیه سوگند خورده بود.
در سال ۲۰۰۰ میلادی، ۵۲.۹۴ درصد از روس ها به نامزد ۴۷ ساله آن زمان رای دادند، در سال ۲۰۰۴ میلادی، ۷۱.۳۱ درصد واجدان شرایط شرکت در انتخابات، در سال ۲۰۱۲ میلادی ۶۳.۶ درصد و در انتخابات سال ۲۰۱۸ میلادی ۷۶.۷ درصد به وی رأی دادند.
در هشتمین دوره انتخابات ریاستجمهوری روسیه که مارس ۲۰۲۴ ( ۲۵ تا ۲۷ اسفند ۱۴۰۲) برگزار شد،پوتین با رکورد رأی ۸۷.۲۸ در انتخابات ریاستجمهوری این کشور باری دیگر به عنوان رئیسجمهوری، عهدهدار این مسئولیت شد.
درباره تاریخچه آیین تحلیف در روسیه
مراسم تحلیف رئیسجمهوری در روسیه در سال ۱۹۹۶ میلادی ایجاد شد، زمانی که اولین رئیس جمهور، بوریس یلتسین، برای دومین بار در بالاترین پست دولتی شروع به کار کرد. از آن زمان، این آیین دستخوش تغییرات جزئی شده است، اما نکات اصلی آن ثابت مانده است.
جزئیات آیین سوگند رئیسجمهوری روسیه
رئیس جمهوری روسیه از دفتر کار خود در ساختمان اول مجموعه کرملین به سالن بزرگ این کاخ رفت و در آنجا سوگند یاد کرد.پس از آن سرود ملی فدراسیون روسیه پخش شد.
بخش اداری کاخ کرملین، در طبقه اول چند بخش شامل دفتر کار، کتابخانه و مکان دیدارها و طبقه دوم، سالنهای برگزاری مراسمهای رسمی را شامل میشود.
پوتین پس از ادای سوگند و سخنرانی، از ایوان سرخ کاخ کرملین به میدان کلیسای جامع رفت، جایی که که هنگ ریاستجمهوری از مقابل فرمانده کل قوای روسیه رژه رفت.
حضور رئیسجمهوری روسیه در کلیسای کرملین برای ادای مراسم شکرگزاری با حضور پاتریارک کریل اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس بخش دیگری از این آیین بود.
مقامات و شخصیتهای روسیه اعم از نمایندگان قوه مجریه، مقننه، قوه قضاییه، دولت فدراسیون روسیه، شورای فدراسیون، دومای ایالتی، اداره ریاست جمهوری و فرمانداران نمایندگان ادیان اصلی، دارندگان نشانهای ملی، قهرمانان روسیه و همچنین روسای نمایندگی های دیپلماتیک، برخی نمایندگان سازمان های عمومی، محافل تجاری، فرماندهای نظامی، شخصیت های علمی، فرهنگی، ورزشی و روزنامه نگاران نیز به کرملین دعوت شده بودند.
مراسم تحلیف پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه با آتش بازی در ۳۰ منطقه این کشور به پایان رسید.
درباره پوتین
پوتین متولد ۷ اکتبر ۱۹۵۲ (۱۵ مهر ۱۳۳۱) در لنینگراد، فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه دولتی لنینگراد (دانشگاه دولتی سن پترزبورگ کنونی) و موسسه پرچم قرمز KGB اتحاد جماهیر شوروی (آکادمی اطلاعات خارجی کنونی) است.
او در سازمان های امنیتی دولتی خدمت کرد، در دفتر شهردار سن پترزبورگ کار کرد و در سال ۱۹۹۶ به مسکو رفت و به سمت معاون مدیر امور رئیس جمهور فدراسیون روسیه رفت. سپس در اداره رئیس جمهور فدراسیون روسیه سمت های بالایی داشت، ریاست سرویس امنیت فدرال و دبیر شورای امنیت را بر عهده داشت. او دو بار (در نیمه دوم سال ۱۹۹۹ و در سال ۲۰۰۸ - ۲۰۱۲) به عنوان نخست وزیر روسیه خدمت کرد.
زمانی که پوتین برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ مسئولیت کشور را بر عهده گرفت، قول داد که دستور یلتسین برای "مراقبت از روسیه" اولویت اصلی او خواهد بود. رئیسجمهوری روسیه بارها تکرار کرده است که برنامه کلیدی وی، بهبود شرایط زندگی و افزایش درآمد روس ها است.
در طول این سال ها، وضعیت چچن، مبارزه با تروریسم، کاهش سربازی اجباری در ارتش، المپیک سوچی، جام جهانی، معرفی آزمون دولتی واحد، پروژه های ملی و ایجاد کمک هزینه زایمان و همچنین سخنرانی معروف مونیخ، عملیات در سوریه، ایجاد گروه بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، پیوستن شبه جزیره کریمه، دونباس، نووروسیا و آغاز عملیات نظامی ویژه از نکات محوری در کارنامه پوتین بوده است.
اختیارات رئیسجمهوری روسیه
پوتین با ادای سوگند به عنوان رئیسجمهوری روسیه، باری دیگر مسئولیت ضمانت اجرای قانون اساسی، حقوق و آزادی های انسان و شهروندی را در این کشور برعهده میگیرد.
بر اساس قانون اساسی روسیه، صیانت از حاکمیت ، استقلال و تمامیت دولتی کشور، اطمینان از عملکرد هماهنگ و تعامل مقامات دولتی در چارچوب قانون از مسئولیتهای رئیسجمهوری این کشور است.
پوتین به عنوان رئیس دولت جهت های اصلی سیاست داخلی و خارجی را تعیین می کند، مسائل مربوط به حقوق شهروندی را حل می کند. او همچنین فرماندهی کل نیروهای مسلح روسیه را برعهده دارد.
قانون اساسی به رئیس جمهوری روسیه، اختیارات گسترده ای برای طرحریزی و اجرای سیاست خارجی این کشور می دهد. این رئیس دولت است که موقعیت روسیه را در عرصه بین المللی تعیین می کند.
۶ سال پیش، پوتین در مراسم قبلی تحلیف خود به عنوان رئیس جمهور گفت که روسیه باید مدرن و پویا باشد، چالش های زمانه را جسورانه بپذیرد و در مسیر تحقق اهدافی که تاکنون به نتیجه منجر نشده، تلاش کند.
بدین ترتیب، پوتین تا ۶ سال آینده سکاندار ریاستجمهوری روسیه خواهد بود.
دعوت از ۲۶۰۰ نفر برای آیین تحلیف پوتین
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در حاشیه آیین تحلیف رئیسجمهوری این کشور گفت: در مجموع حدود ۲ هزار و ۶۰۰ نفر به مراسم تحلیف پوتین دعوت شده بودند.
دیمیتری پسکوف درباره تصمیم سفرای برخی از کشورها مبنی بر عدم حضور در مراسم تحلیف پوتین اظهار داشت: این تصمیم آنها است، مراسم تحلیف در درجه اول برای شهروندان روسیه است.
زمان آغاز به کار کابینه جدید
براساس قانون فدراسیون روسیه، پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید، کابینه وزیران باید استعفا دهد و پس از آن، در مدت ۲ هفته نخست وزیر تعیین میشود و ۲ هفته پس از معرفی نخستوزیر، باید کابینه جدید تشکیل شود.
والنتینا ماتوینکو رئیس شورای فدراسیون (مجلس علیا) روسیه در این پیوند اعلام کرد: فهرست گزینههای پیشنهادی وزیران تا ۱۵ مه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارائه و در پارلمان بررسی می شود.
نظر شما