به گزارش خبرنگار ایرنا، آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای برای جوانانی که دوره خدمت سربازی را میگذرانند پشتوانهای برای ارتقای توانمندیها و افزایش آمادگی آنها در کسب اشتغال میشود.
دورههای آموزشی فنی و حرفهای، مبتنی بر نیازهای بازار کار طراحی شده و جوانانی که در هنگام خدمت به وطن، با استفاده از دورههای رایگان و دولتی به آموختن نوعی حرفه همت میکنند، میتوانند خیلی زود جذب بازار کار شوند، چنانکه بر اساس آمارها بیش از ۶۰ درصد افراد جویای کار که مهارتهای فنی و حرفهای را فراگرفتهاند مشغول به کار شدهاند.بر اساس آمارها بیش از ۶۰ درصد افراد جویای کار که مهارتهای فنی و حرفهای را فراگرفتهاند مشغول به کار شدهاند.
آموزش سربازان از اولویتهای سازمان فنی و حرفهای نیز هست؛ مدیرکل آموزش فنی و حرفهای فارس کارکنان وظیفه نیروهای مسلح را مهمترین هدف این ادارهکل در دستیابی به اشتغال عنوان کرد و گفت: این جوانان پس از پایان خدمت سربازی با اولین چالشی که مواجه میشوند، اشتغال است.
رهام کیائی اظهار کرد: سربازان وظیفه می توانند از فرصت مناسبی که در هنگام خدمت دارند استفاده کنند و با آموزشهای مهارتی مناسب و متناسب برای دستیابی به فرصتهای پایدار شغلی آماده شوند.
او با بیان اینکه استان فارس از استان های پیشرو در زمینه ارائه آموزشهای مهارتی به سربازان وظیفه نیروهای مسلح است، افزود: تجهیز کارگاههای مربوط به یگان های نظامی ، انتظامی و دفاعی نیز یکی از اولویتها است و همه ظرفیتهای آموزشی مراکز آموزش فنی و حرفهای بیدریغ در اختیار کارکنان وظیفه قرار میگیرد.
نگاهی به آمار مهارت آموزی سربازان در فارس
بر اساس برش استانی تفاهم سازمان آموزش فنی و حرفهای و ستاد نیروهای مسلح، تعهد ابلاغی استان فارس برای مهارتآموزی به سربازان وظیفه ۸۹۲ هزار و ۸۵۹ نفر ساعت آموزش بود که رئیس اداره آموزش، پژوهش و برنامهریزی اداره کل آموزش فنی و حرفهای فارس به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۱۹ درصد محقق شده است. به گفته رئیس اداره آموزش، پژوهش و برنامهریزی اداره کل آموزش فنی و حرفهای فارس این اداره کل موفق شده در یکسال گذشته ۱۱۹ درصد تعهدات خود در مهارت آموزی به سربازان را محقق کند.
براساس آماری که محمدکاظم شمس مربوط به آموزش سربازان در سال ۱۴۰۲ در اختیار ایرنا گذاشت، در این سال هفتهزار و ۳۶۱ سرباز تحت آموزشهای مهارتی دولتی اداره کل آموزش فنی و حرفهای فارس قرار گرفتند و معادل یک میلیون و ۶۸ هزار و ۷۹۶ نفر ساعت آموزش دیدند.
به گفته شمس در یکسال گذشته ۶۷۳ دوره آموزشی برای سربازان وظیفه برگزار شد که از این شمار ۲۰۴ دوره برای سربازان سپاه پاسداران، ۱۹۷ دوره برای نیروهای آجا، ۲۶۶ دوره برای سربازان فراجا و ۶ دوره ویژه سربازان وزارت دفاع برگزار شد و در مجموع هفت هزار و ۳۶۱ جوان مهارت آموختند.
آنطور که رئیس اداره آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفهای فارس گفت: از میان ۶۷۳ دوره آموزشی برگزار شده، سربازان بیشترین استقبال را از دورههای مهارتی جوشکاری، برق ساختمان و نصب و تعمیر کولرهای گازی، تعمیر موتور خودرو، لولهکشی گاز خانگی و تجاری، تعمیر آبگرمکن و دوربین مداربسته و آرایشگری و پیرایشگری مردانه داشتهاند.
شمس این را هم افزود که ادارهکل آموزش فنی و حرفهای فارس، علاوه بر مهارتآموزی به سربازان، در تکمیل و تجهیز کارگاههای مهارتی پادگانها نیز با ستاد نیروهای مسلح همکاری کرده و به تجهیز کارگاههای رشتههای اتومکانیک (برق خودرو)، تنظیم موتور خودرو، لولهکشی صنعتی، فناوری اطلاعات و برخی دیگر از حوزهها کمک کرده است.
او اضافه کرد: ادارهکل آموزش فنی و حرفهای فارس به آموزش خانوادههای کارکنان نیروهای مسلح و نیروهای بازنشسته نیز توجه داشته و سمینارهای آموزشی ویژه این گروهها برگزار کرده است.
نگاهی به آینده؛ آموزشهای مهارتی راهی برای اشتغال پایدار
به گفته که رئیس اداره آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفهای فارس، این استان با ارائه دورههای آموزشی در ۲۸ مرکز آموزش دولتی در ۲۵ شهرستان، پهناورترین استان مهارتآموزشی کشور شناخته میشود. فارس با ارائه دورههای آموزشی در ۲۸ مرکز آموزش دولتی در ۲۵ شهرستان، پهناورترین استان مهارتآموزشی کشور شناخته میشود.
بر این اساس استفاده سربازان از این خدمات آموزشی میتواند چشمانداز روشنی را برای توانمندی و اشتغالزایی جوانان ایجاد کند.
به گفته شمس میزان تعهد آموزش فنی و حرفهای فارس برای مهارت آموزی به سربازان در سال ۱۴۰۳ نیز همان ۸۹۲ هزار و ۸۵۹ نفر ساعت در نظر گرفته شده اما همانگونه که سال گذشته موفق به آموزش این جوانان فراتر از میزان تعهد شدیم، میکوشیم امسال نیز بیش از این میزان دورههای مهارتی ویژه سربازان وظیفه فراهم کنیم.
مشاور عالی قرارگاه مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح که امروز به فارس سفر کرده بود نیز در نشست با مسئولان آموزش فنی و حرفهای فارس و رابطان یگانهای نظامی، انتظامی و دفاعی این استان اظهار کرد: آموزشهای مهارتی می بایست به عنوان یک فرصت مغتنم برای دست یابی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به مشاغل پایدار باشد.
در این نشست که درباره راهکارهای ارتقای کمی و سطح کیفی آموزشها ی مهارتی بحث و گفتوگو شد، سردار موسی کمالی اظهار کرد: هدف مشترک ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، ارتقا مطلوب کیفیت و افزایش سرانه کمی مهارت آموزی به سربازان وظیفه است.
او گفت: آموزش مهارتی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به عنوان اولویتی مورد تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب، فرمانده ستاد کل مشترک نیروهای مسلح و فرماندهان ارتش ، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و وزارت دفاع است.
نظر شما