به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، در نخستین نشست کارگروه همکاریهای مشترک کشاورزی میان ایران و تاجیکستان که به صورت برخط برگزار شد، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بر گسترش همکاری های ایران و تاجیکستان در بخش کشاورزی به ویژه در حوزههای فناوری، تجهیزات آب و خاک، صنایع فرآوری و تجارت تاکید کرد.
«صفدر نیازی شهرکی» در همین حال خواست در راستای اجرای تفاهمنامههایی که میان دو کشور منعقد شده، برنامه عمل تدوین شود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: این تفاهمنامهها باید منجر به اقدام شود و بتوانیم خروجی مناسبی از آنها داشته باشیم.
نیازی شهرکی در زمینه همکاریهای متقابل در زمینه بذر، واکسن و آموزشهای کشاورزی اعلام آمادگی کرد و اظهار داشت: ما آمادهایم دورههای آموزشی نیز در بخشهای مختلف اعم از آب و خاک، شیلات، دام و طیور، گلخانه و تحقیقات برای کارشناسان، محققان و بهرهبرداران تاجیکستانی برگزار کنیم.
وی همچنین در مورد پذیرش هیاتهای تجاری، علمی و اقتصادی در حوزههای کشاورزی اعم از بخش دولتی و خصوصی تاجیکستان اعلام آمادگی کرد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از یکهزار شرکت تولیدکننده و مشاور در حوزه بهرهوری آبیاری و ارتقای بازده آبیاری در ایران فعالیت میکنند، گفت: ایران میتواند نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش کشاورزی با تاجیکستان همکاری داشته باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ایران به ۱۹ کشور، خدمات فنی و مهندسی کشاورزی صادر میکند.
تاجیکستان آمادگی همکاری در همه بخش های کشاورزی را دارد
«مشاکر نظرزاده فاضل» معاون وزارت کشاورزی تاجیکستان در این نشست با اشاره به سفر آیتالله رئیسی به این کشور در سال گذشته و امضای تفاهمنامه همکاریهای مشترک، گفت: ما آماده همکاری با ایران در همه زمینههای کشاورزی هستیم.
وی افزود: نیازهای ما برای این همکاری از نظر تجهیزات و فناوری در حوزههایی مانند آب و خاک، مرغداری، پرورش ماهی و صنایع فرآوری غذایی است.
این مقام مسئول تاجیکستانی، در همین حال از سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی در بخش مکانیزاسیون، آب و خاک و بستهبندی محصولات برای صادرات استقبال کرد.
نظرزاده فاضل خواستار همکاریهای سودمند در بخش کشاورزی میان ۲ کشور شد و تصریحکرد: زبان و فرهنگ مشترک نیاکان ما ایجاب میکند همکاریهای کشاورزی طرفین گسترش یافته و تقویت شود.
در این نشست، بخشهای تخصصی وزارت جهاد کشاورزی در حوزههای مختلف زراعت، باغبانی، دام و طیور، پرورش زنبور عسل، تحقیقات، مکانیزاسیون و آب و خاک، زمینههای همکاری میان ۲ کشور را برشمردند و اعلام آمادگی کردند.
در دولت سیزدهم، ایران و تاجیکستان ۲ یادداشت تفاهم همکاری امضا و یک یادداشت تفاهم همکاری در زمینه بهداشت دام و دامپزشکی تبادل کردند و این یادداشت تفاهم در حال نهاییسازی برای امضا است.
در سال ۱۴۰۲ در سفر رییس جمهوری ایران به تاجیکستان، یادداشت تفاهم شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی و فرهنگی امضا شد و یادداشت تفاهم همکاریهای کشاورزی نیز در همین سال به امضای وزارتخانههای کشاورزی ۲ کشور رسید.
.
نظر شما