به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی افزود: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) گزارش می دهد که از روز سه شنبه که عملیات زمینی ارتش اسرائیل در رفح آغاز شد، حدود ۸۰هزار نفر آواره شده اند.
او تصریح کرد: بیشتر این آوارگان به دنبال امنیت در خان یونس و دیرالبلاح هستند. این مناطق فاقد خدمات اولیه مورد نیاز برای حمایت از غیرنظامیانی هستند که به غذا، سرپناه و مراقبت های بهداشتی نیاز دارند.
فرحان حق ادامه داد: هیچ کمک بشردوستانه - یا سوختی که برای عملیات کمک رسانی ما تامین می شود - در روزهای اخیر نتوانسته است از طریق گذرگاه رفح وارد شود.
این سخنگوی سازمان ملل گفت: برنامه جهانی غذا (WFP) گزارش می دهد که انبار اصلی آن در غزه اکنون غیر قابل دسترس است.
فرحان حق اضافه کرد: آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (آنروا) در غزه گفت که اگر ما سوخت دریافت نکنیم، برخی بیمارستان ها ظرف سه روز دیگر ژنراتورهای خود را خاموش خواهند کرد.
او تاکید کرد: سازمان ملل به تعامل با همه افراد درگیر برای از سرگیری ورود کالاها، از جمله سوخت، برای شروع مدیریت منابع ورودی ادامه می دهد.
معاون سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: ما در روزهای اخیر نتوانستیم هیچ کمک بشردوستانه یا سوختی را از طریق گذرگاه رفح به غزه وارد کنیم.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از 18 اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بست.
این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است؛ اما اسرائیل ادعا کرد که این پیشنهاد خواستههای ضروری این رژیم را تامین نمیکند.
به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، تاکنون نزدیک به ۳۴ هزار و ۸۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدهاند که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.
نظر شما