به گزارش ایرنا از تارنمای العربی الجدید، یک مقام مصری که نامش ذکر نشده است گفت که پس از دو روز مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا، هیاتهای حماس و رژیم صهیونیستی بدون هیچ نتیجهای قاهره را ترک کردند.
بر اساس این گزارش، تلاشهای مصر و میانجیگران برای نزدیک کردن دیدگاههای دو طرف به ویژه با توجه به تحولات اخیر در نوار غزه ادامه دارد.
از سوی دیگر یک مقام وابسته به حماس گفت که فرمولی که در نهایت با آن موافقت شده و اصلاحاتی که ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در آن اعمال کرده، نهایت چیزی است که جنبش حماس و مقاومت میتوانند بپذیرند.
این مقام افزود: حضور حماس در قاهره به معنای گفت وگو در خصوص شرایط جدید (رژیم) اسرائیل نبود.
وی اضافه کرد: بنیامین نتانیاهو گمان میکند که با عملیات رفح حماس تحت فشار قرار میگیرد اما فشاری که (رژیم) اسرائیل میخواست در عملیات رفح اعمال کند، اکنون علیه خودش شده است.
این مقام حماس همچنین گفت که هیات این جنبش برای تاکید بر موضع خود مبنی بر اینکه فراتر از پیشنویس تصویب شده نمیتواند چیزی را بپذیرد، قاهره را ترک کرد.
همچنین یک مقام دیگر مصری نیز به العربی الجدید گفت که برنز در جریان سفر به تل آویو نتوانست نتانیاهو را به پذیرش موعدی برای پایان جنگ متقاعد کند.
این مقام افزود: اختلافات دیگری نیز وجود دارد اما این اختلافات مانع دستیابی به توافق درصورت حل مساله پایبندی به آتش بس نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما