به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری کیودو، شرکتها و مؤسسات تحقیقاتی این فهرست در انجام تجارت با شرکتهای آمریکایی با محدودیتهایی روبهرو خواهند شد. آنها پیش از دریافت کالا یا فناوری از شرکت های آمریکایی باید تأییدیه وزارت بازرگانی را دریافت کنند.
براساس این گزارش، ۲۲ مورد از ۳۷ نهاد این فهرست، به اتهام ارتباط با دولت چین برای بهبود فناوری کوانتومی و تلاش برای به دست آوردن کالاهایی از مبداء ایالات متحده به منظور تقویت قابلیت های کوانتومی چین، با این محدودیتها مواجه شدهاند.
ادعا می شود برخی از شرکتها و نهادهای تحریمشده با پیشرفت برنامههای هسته ای چین مرتبط بوده یا در صادرات کالاهایی به روسیه پس از آغاز جنگ این کشور با اوکراین نقش داشته اند.
آلن استیوز معاون وزیر بازرگانی در امور صنعت و امنیت در بیانیهای اعلام کرد: ایالات متحده باید در جلوگیری از دسترسی چنین نهادهایی به فناوری های ایالات متحده که می تواند علیه امنیت ملی آمریکا از آن استفاده شود، هوشیار باشد.
گفتنی است در فوریه سال گذشته میلادی (بهمن ۱۴۰۱) بالون غول پیکر مظنون به جاسوسی بر فراز آسمان ایالات متحده دیده شد. این حادثه به نقطه عطف جدیدی در روابط ایالات متحده و چین تبدیل شده و به تعویق ناگهانی سفر برنامه ریزی شده آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده به پکن منجر شد.
ماه ها پس از این حادثه، به تدریج تنشها بین 2 کشور کاهش یافت. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و همتای چینی او، شی جین پینگ، در نوامبر سال گذشته (آبان ۱۴۰۲) در نزدیکی سانفرانسیسکو با یکدیگر دیدار کردند و در مورد مدیریت اختلافات میان 2 کشور به توافقاتی رسیدند.
با این وجود، دولت بایدن همچنان چین را مهمترین تهدید ژئوپلیتیکی علیه ایالات متحده دانسته و تنشها بین واشنگتن و پکن بر سر یک سری از مسائل در حال افزایش است.
نظر شما