۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۷:۰۶
کد خبر: 85472352
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حمله به منشور «مگنا کارتا» در لندن

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۷:۰۶
کد خبر: 85472352
حمله به منشور «مگنا کارتا» در لندن

لندن – ایرنا – فعالان محیط زیست در تداوم اعتراض‌ها به اهمال‌کاری دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی، در اقدامی نمادین به منشور ۸۰۰ ساله «مگنا کارتا» در کتابخانه مرکزی این کشور در لندن حمله کردند.

به گزارش ایرنا از منابع خبری انگلیس، ۲ فعال محیط زیست در محدوده سنی ۸۰ سال به جعبه شیشه‌ای حاوی این سند قدیمی آسیب زدند.

سو پارفیت، ۸۲ ساله کشیش مسیحی و جودی بروس، ۸۵ ساله معلم بازنشسته زیست شناسی امروز (جمعه) وارد کتابخانه انگلیس شده و تلاش کردند تا با استفاده از چکش، محفظه این منشور را بشکنند.

«مگنا کارتا» یا منشور کبیر که به زبان لاتین به معنای سند یا منشور بزرگ آزادی است، پیمان‌نامه‌ صلحی بود که بیشترین تاثیر آن قرن‌ها پس از نوشتن آن پدیدار شد. این منشور زیربنای نظام مشروطه سلطنتی در بریتانیا شد. «منشور کبیر» همچنین از منابع اصلی اعلامیه جهانی حقوق بشر و قانون اساسی آمریکا بوده است. این منشور در نگارش قانون اساسی فرانسه نیز تاثیر داشته است.

۸۰۰ سال پس از نگارش «منشور کبیر»، تنها چهار نسخه‌ خطی از این سند موجود است. ۲ نسخه از این منشور در کتابخانه مرکزی انگلیس در لندن و ۲ نسخه دیگر در کلیساهای جامع سالزبری و لینکلن نگهداری می‌شوند.

در «مگنا کارتا» آمده است که «هیچ‌کس بالاتر از قانون نیست، حتی شاه.» بندهایی از این منشور هم به «محاکمه در دادگاه عادلانه» و «محدودیت‌هایی برای پرداخت مالیاتی» اشاره دارند.

از کسانی که در مبارزات خود از این منشور الهام گرفته‌اند، می‌توان به ماهاتما گاندی اشاره کرد که در سال ۱۹۴۷ با الهام از «مگنا کارتا» هند را به سوی استقلال رهبری کرد. نلسون ماندلا نیز در سال ۱۹۶۴ در دادگاهی که علیه او بر پا شد، جمله‌هایی از مگنا کارتا را قرائت کرد؛ با این حال خود انگلیسی‌ها بدون قانون اساسی به سر می‌برند.

۲ فعال محیط زیست امروز (جمعه) پس از تلاش برای آسیب زدن به جعبه محافظ منشور کبیر، پارچه‌نوشته‌ای را به نمایش گذاشتند که روی آن نوشته بود: «دولت قانون را زیر پا گذاشته است». آن‌ها همچنین با کنایه به محتوای منشور مگنا کارتا فریاد زدند: آیا دولت بالاتر از قانون است؟

سو پارفیت در همین پیوند گفت: «مگنا کارتا به درستی مورد احترام است، زیرا برای تاریخ، آزادی ها و قوانین ما اهمیت زیادی دارد. اما اگر اجازه دهیم تغییرات آب و هوایی به فاجعه تبدیل شود، آزادی، قانونمندی، حقوق وجود نخواهد داشت.»

در همین حال کتابخانه مرکزی انگلیس با صدور بیانیه‌ای تایید کرد که ۲ نفر «به جعبه شیشه‌ای» حاوی منشور کبیر حمله کردند، اما با اقدام تیم حفاظتی کتابخانه، موفق به تخریب این منشور نشدند. پلیس لندن هم اعلام کرد که این ۲ را نفر دستگیر و به بازداشتگاه منتقل کرده است.

این تحول درست یک هفته پس از آن صورت می‌گیرد که دادگاه عالی انگلیس با صدور حکمی جنجال‌برانگیز، برنامه دولت «ریشی سوناک» برای مقابله با تغییرات اقلیمی را غیرقانونی اعلام کرد. بر اساس حکم صادره، برنامه دولت انگلیس برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای مطابق با اهداف زیست محیطی نیست و باید در این زمینه تجدیدنظر شود.

ریشی سوناک شش ماه پیش اصلاحات گسترده‌ای را در برنامه دولت برای مقابله با تغییرات اقلیمی اعمال و اعلام کرد که طرح جدید زمان بیشتری را برای انتقال از وضع موجود به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر فراهم می‌کند.

این طرح اما از همان زمان با انتقادهای متعددی روبرو و از سوی گروه‌های حامی محیط زیست از جمله «دوستان کره زمین»، «پروژه قوانین خوب» و «مشتریان‌زمین» به دادگاه کشیده شد. آن‌ها ادعا کردند که دولت لندن بدون محاسبه زمان مورد نیاز برای تحقق اهداف زیست محیطی، این اصلاحات را اعمال کرده است.

بر اساس حکمی که دادگاه عالی انگلیس صادر کرده است، دولت سوناک موظف شد که برنامه تغییرات اقلیمی کشور را بازنگری کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha