دانشنامه فرق و مذاهب توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تهیه شد

قم- ایرنا- مدیر گروه علمی کلام و علوم عقلی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی گفت: دانشنامه فرق و مذاهب اسلامی که توسط این مرکز تهیه شده به دنبال این است که عقاید و آرای شیعه را به صورت دقیق به دیگر مذاهب ارائه کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا شیر ملکی روز دوشنبه در نشست خبری رونمایی از نرم افزار دانشنامه فرق و مذاهب ابراز کرد: در بحث فرق و مذاهب این ضرورت احساس شد که کار فرقه شناسی دنبال شود و مهمترین ضرورت‌های این کار تعامل بین مذاهب و تلاش برای پیدا کردن نقاط مشترک مذاهب و ایجاد وحدت بین مذاهب می‌باشد.

وی بیان کرد: در تدوین دانشنامه فرق و مذاهب اسلامی این ضرورت احساس شد که عقاید شیعه را از کتاب‌های مذهب خود یا از دیدگاه‌های سایر مذاهب جمع‌آوری کنیم و نگاه فرق و مذاهب دیگر در مورد تشیع نیز شناسایی شود.

وی ادامه داد: در دانشنامه فرق و مذاهب اسلامی، ۱۸۲ عنوان کتاب در ۲۳۳ جلد به مخاطبان ارائه شده‌است و در ۷۰ عنوان از این مجموعه، تحلیل درختی شده که ۳۰ عنوان مربوط به کتاب‌های قرن دوم تا سیزدهم در باب فرقه شناسی است.

شیرملکی افزود: در دانشنامه فرق و مذاهب ، ۲۲۰ فرقه را تعریف کرده‌ایم و در مجموع نام یک‌هزار فرقه در آن آمده‌است.

وی یادآور شد: یک گروه علمی پنج نفره پژوهشی، پنج سال روی دانشنامه فرق و مذاهب کار کرده‌اند و هشت هزار ساعت کار روی آن کار انجام شده‌است.

مدیر گروه علمی کلام و علوم عقلی مرکز تحقیقات کامپیوتر اسلامی(نور) افزود: نمایه‌ها و شاخه‌های دانشنامه عربی است و به فارسی و انگلیسی ترجمه می‌شود.

وی افزود: آیین رونمایی از نرم افزار فردا در مشهد ذیل کنگره بین المللی امام رضا(ع) در پنل فرق و مذاهب در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار خواهد شد.

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در سال ۱۳۶۸ تأسیس شده‌است.

اشاعه فرهنگ غنی اسلام، تسهیل دستیابی به منابع و متون اصیل دینی و نیز سرعت بخشیدن به امر کاوش و پژوهش در حوزه علوم اسلامی با بهره گیری از فناوری اطلاعات و به کارگیری امکانات رایانه ای برای ارائه معارف حقّه اهل بیت علیهم السلام به جهانیان در شکل و قالب جدید، از اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی شمرده شده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha