تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب؛ مطالبه ساکنان غرب مازندران از دولت مردمی

نوشهر- ایرنا- پیشرفت ۷۵ درصدی طرح تصفیه‌خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس با تخصیص اعتبار کلان از سوی دولت سیزدهم، ساکنان غرب مازندران را به بهره‌داری از این طرح در آینده نزدیک امیدوار کرد.

به گزارش ایرنا، گام نخست این تصفیه خانه سال ۱۳۸۵ با حدود ۱۰ هزار مشترک در نوشهر و چالوس به بهره برداری رسید و ساخت گام دوم آن هم سال ۱۳۹۹ با پیش‌بینی اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال آغاز شد که به‌دلیل تخصیص حدود ۲۰۰ میلیارد ریالی روند اجرایی طرح به پیشرفت ۲۰ درصدی رسید.

بالا بودن سفره آب زیرزمینی، نفوذ آب‌های آلوده، رشد روز افزون جمعیت به خاطر گردشگرپذیری، ساخت و ساز بی رویه و سرریز فاضلاب خانگی به آبراه‌ها و رودخانه‌های منتهی به دریا از عمده‌ترین چالش‌های زیست محیطی و بهداشتی است که ساکنان این منطقه،‌ حامیان محیط زیست و مسوولان بهداشتی و درمانی غرب مازندران را رنج می‌دهد.

بیستم اسفند ۱۴۰۰ همزمان با دور اول سفر رییس جمهور به مازندران برای مردم این دیار روز تاریخی محسوب می‌شود چرا که در این سفر آغاز عملیات اجرایی طرح‌هایی مصوب شد که قبل از این دولت، مردم اجرای آن‌ها را غیر ممکن می دانستند اما با عزم جدی دولت سیزدهم و تزریق اعتبار، رکود چندین ساله به اتمام رسید.

در دور اول سفر رییس جمهور به مازندران بیشتر از ۱۷۷ هزار و ۹۸۹ میلیارد ریال مصوب شد که از این میزان ۸۸ هزار و ۸۶۵ میلیارد ریال معادل نیمی از اعتبارات مصوب از محل منابع بودجه عمومی دولت و ۸۹ هزار و ۳۳ میلیارد ریال یعنی نیمی دیگر از این اعتبار از محل فروش املاک و منابع داخلی وزارتخانه ها وکمک نهادها تامین شد.

در این ارتباط، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : از مجموع ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل سفرهای استانی دولت در بخش آب و فاضلاب، حدود هزار میلیارد ریال برای ارتقای کیفی مدول نخست و تکمیل مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای گردشگرپذیر نوشهر و چالوس اختصاص داده شد.

بهزاد برارزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساخت مدول دوم این تصفیه خانه اردیبهشت سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود و قبل از سفر اول رئیس جمهور به مازندران حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.

وی افزود: در سفر اول رئیس جمهور اعتبار لازم برای تکمیل طرح در نظر گرفته شد و با توجه به افزایش جمعیت، ارتقای ظرفیت مجموع ۲ فاز تصفیه‌خانه به ۲۴ هزار متر مکعب در دستور کار قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران اظهار کرد: این تصفیه خانه پیش از ساخت مدول نخست برای جمعیتی حدود ۱۶۰ هزار نفر پیش بینی شده بود که با افزایش ظرفیت، قابلیت خدمت‌رسانی به ۲۰۰ هزار نفر را دارد.

برارزاده افزود : از طول ۲۲۰ هزار شبکه جمع آوری فاضلاب شهری در این شهرهای گردشگرپذیر ، حدود ۱۳۰ کیلومتر شبکه گذاری شده که حدود ۷۰ کیلومتر آن مربوط به شهر نوشهر و بقیه هم مربوط به چالوس است.

این تصفیه خانه در زمینی به گستره حدود ۱۰ هکتار در منطقه بهجت آباد شهرستان نوشهر ساخته شده است .

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری - ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت - همراه با تعدادی از اعضای هیات دولت برای دومین بار در قالب سفر استانی مهمان مازندرانی‌ها است.

بهره‌برداری از طرح‌های جدید نهضت ملی مسکن، چندین طرح درمانی، سد گلورد، طرح تکمیل آبرسانی به شهر ساری، پارک جنگلی ۵۰۰ هکتاری ساری و چند طرح عمرانی دیگر و همچنین حضور در نشست شورای اداری، دیدار با علما، نخبگان و خانواده شهدا و مردم استان بخشی از برنامه‌های هفدهمین سفر رئیس‌ دولت سیزدهم در دور دوم سفرهای استانی است.

سفر نخست آیت‌الله رئیسی همراه با تعدادی از وزرا و اعضای هیات دولت سیزدهم به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که افزون بر دیدار با اقشار مختلف مردم و بازدید از برخی طرح‌های زیرساختی، بهره‌برداری از چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژه‌های نیمه‌کاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرح‌های مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.

از پایان سال ۱۴۰۰ تا کنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های مصوب سفر نخست رئیس‌جمهور به مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح‌ها است.

به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاه‌های اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیس‌جمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی می‌شود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال انجام است و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha