به گزارش ایرنا، محمدعلی زلفیگل شامگاه پنجشنبه در آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی که در هتل عباسی اصفهان برگزار شد، افزود: یکی از اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تلاش برای دیده شدن شرکتهای دانشبنیان و فناور و قرار گرفتن محصولات و خدمات آنها در معرض عموم است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: اگر توسعه فناوری دانشبنیان با سرعت شکل بگیرد، طرح های کارآفرینی، سرمایهگذاری و محصولات ارائه شده حاصل ایدهها که در مقیاس آزمایشگاهی و کوچک تولید شده اند، تبدیل به ثروت میشود.
وی گفت: جریان اقتصادی نوین (جان) شامل محصولات هستهای، فناور، نوپا و نوآور دانشبنیان در این سامانه ثبت و ضبط می شود و در این راستا تفاهم نامهای با سازمان صمت منعقد شده است.
زلفیگل اضافه کرد: علاوه بر تحقق شعار سال، تحقق فراز گام دوم رهبری درخصوص پیشران بودن در علوم را در وزارت تحقیقات، علوم و فناوری مد نظر قرار دادیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: این فرصت رقابتپذیری، زمینه را برای تولید محصولاتی که در سایر کشورها وجود ندارد و نیز برای محصولاتی که مشابه دارد، ایجاد کرده است.
زلفیگل اظهار کرد: در راستای دیده شدن و ارائه محصولات، سامانه جریان اقتصادی نوین را با پارک نوآوری سازمان پژوهش ایران تاسیس کردیم که آماده افتتاح است.
وی افزود: میدانیم که تولید علم مرجعیت ایجاد میکند و مصرف علم ثروت، آسایش، آرامش و... ایجاد میکند اما اگر تولید علم داشته ولی مصرف علم نداشته باشیم به هدف نمیرسیم.
زلفیگل ادامه داد: یکی از برنامههای جدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تولید علم و تبدیل آن به ثروت است و وزارتخانه تا قبل این دوره ریاست جمهوری معاونت فناوری و علوم نداشت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: بخشی از وظایف این وزارت خانه خلق علم است و ما در همین راستا معاونت فناوری و نوآوری و مدیریت پارک علم فناوری را راهاندازی کردیم تا امور انسجام پیدا کند.
وی گفت: در برنامه توسعه هفتم نیز احکام خوبی ثبت شد و برنامه عملیاتی برای آن تدوین و در قانون بودجه ۱۴۰۳ نیز دیده شد.
زلفیگل بیان کرد: توجه ویژه به فناوری موجب شده تا بسترهای خوبی فراهم و ۹ برنامه عملیاتی در سطوح مختلف تعریف شود تا در خلق فناوری، ثروت و تجاری سازی برنامه منسجم داشته باشیم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: یکی از برنامههای علم و فناوری تامین منابع علمی و مالی است که زمینه آن از طریق بورس و فرا بورس متناسب با توسعه فناوری با مشارکت مردم فراهم شده است.
سند آمایش استان بر مبنای توسعه اقتصاد دانشبنیان است
سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز در این آیین گفت: سند آمایش استان اصفهان بر مبنای توسعه مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان و توسعه گردشگری قرار گرفته و زیرساختهای آن از گذشته تاکنون در همین مسیر قرار گرفته است.
وی با اشاره به جشنوارههای مختلف مانند رویداد بزرگ جایزه بینالمللی مصطفی، مجموعه کنفرانس علوم و فنون و جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی به میزبانی اصفهان افزود: ما در کشور به دنبال توسعه علم و فناوری هستیم اما یکی از مؤلفههای اصلی برای ماندن در میدان، حضور در بخشهای مرتبط با اقتصاد دانشبنیان است.
استاندار اصفهان تصریح کرد: این جشنوارهها موجب رونق آینده فنآفرینی و تعامل بین مبتکران، فنآفرینان و سرمایه گذاران میشود.
وی تاکید کرد: مأموریتی که جشنواره شیخ بهایی بهعنوان عمیقترین جشنواره از سالهای گذشته در حوزه فنآفرینی دنبال کرده ایجاد همین فضای رقابتی بین فنآفرینان و شناخت استعدادها و مبتکران در این عرصه است.
مرتضوی گفت: اقتصاد آینده مبتنی بر دانش و دانایی است و فعالیت اقتصادی آینده باید بر مبنای توجه به ضرورتهای امروز در دنیای اقتصاد باشد.
وی یادآور شد: این جشنوارهها موجب میشود که دولت و مسوولان کشور نیز به حوزههای علمی و فناوری توجه بیشتری داشته باشند.
به گزارش ایرنا، از دیگر بخش های این جشنواره نمایشگاه دستاوردهای دانشبنیان، پل سرمایهگذاری، تامین مالی جمعی طرحهای فناورانه، بازارچه طعم فناوری در زندگی و کارگاهها و نشست های تخصصی اشاره کرد.
جوایز جشنواره شیخ بهایی که نسبت به دوره قبل تا ۵۰ درصد افزایش یافته است توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سایر حامیان مالی تامین میشود.
بازارچهای نیز با عنوان «طعم فناوری در زندگی» برای نخستین بار و با هدف فروش محصولات فناورانه شرکتها همزمان با جشنواره در شهرک برگزار خواهد شد و حضور در آن برای عموم مردم آزاد است.
این بازارچه ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت از ساعت ۹ تا ۱۸ در ضلع غربی ساختمان شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برپاست.
سه جایزه ویژه «فناوری صنعت ساز» مرحوم دکتر شیخ زین الدین، «مدیریت شهری» و « فناوری آب» نیز در این دوره از جشنواره به برگزیدگان اعطا شد.
نمایشگاه دستاوردهای دانش بنیان نیز امروز با حضور ۷۱ شرکت دانشبنیان، فناور، سازمان و صنایع بزرگ کشور در برج فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گشایش یافت.شرکتهای دانشبنیان و فناور در این نمایشگاه جدیدترین دستاوردهای خود را در حضور سازمانها، صنایع بزرگ، استادان دانشگاه و سایر بازدیدکنندگان به نمایش گذاشتند.
به گزارش ایرنا، جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی بعنوان نخستین رویداد فناوری و فنآفرینانه کشور توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار میشود.
در این جشنواره به ۲۰ نفر از برگزیدگان در بخشهای طراحان کسب و کار، بخش فن آفرینی و تجاری سازی، جایزه فنآوری تجاری ساز، جایزه مدیریت شهری، جایزه ویژه آب و جایزه پیروز جوایز نقدی و تندیس جشنواره اهدا شد.
نظر شما