به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری ایندین اکسپرس، جیسوال روز جمعه و در جریان نشست هفتگی خود با رسانههای هندی در پاسخ به پرسشهای مطرح شده در رابطه با هشدار آمریکا به هند درباره توافق همکاری ۱۰ ساله در بندر چابهار با ایران، اظهار کرد: ایالات متحده نشان داده است که اهمیت توافق بندر چابهار را برای تداوم ارسال کمکهای بشردوستانه به افغانستان، درک میکند.
وی با بیان اینکه نباید از دیدگاهی تنگنظرانه به این توافق همکاری بلندمدت نگاه کرد، افزود: میخواهم بار دیگر آنچه را که سوبرامانیام جایشانکار وزیر خارجه هند پیش تر در رابطه با توافق همکاری در بندر چابهار گفت را تکرار کنم که ما نباید به این موضوع نگاه محدودی داشته باشیم.
جیسوال در ادامه سخنان خود تاکید کرد: تعهد هند در قبال توافق همکاری ۱۰ ساله بندر چابهار این است که در همکاری با ایران، زمینهای را فراهم کند تا این بندر قابلیتهای خود برای تبدیل شدن به یک هاب ارتباطی برای اتصال افغانستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی که در خشکی محصور هستند، به مسیرهای دریایی را تحقق بخشد.
به گزارش ایرنا، دولت جو بایدن پس از امضای قرارداد ۱۰ ساله دهلی نو برای توسعه بندر استراتژیک چابهار، کشور هند را تهدید کرد که همکاری تجاری با جمهوری اسلامی ایران خطر تحریم به همراه دارد.
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به پرسش خبرنگاری بیان کرد که از او پرسید: هند به تازگی یک قرارداد ۱۰ ساله برای مدیریت بندر چابهار با ایران امضا کرده است، آیا آمریکا مخالف این توافق است؟
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پاسخ داد: ما از این گزارشها آگاه هستیم. دولت هند باید خودش در مورد سیاست خارجی اش صحبت کند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: در مورد آمریکا باید بگویم که تحریمهای ما علیه ایران پابرجاست و همچنان اجرا میشوند.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تصریح کرد: آنها که به دنبال همکاری تجاری با ایران هستند باید بدانند که خود را در معرض تحریمها قرار میدهند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه (۲۵ اردیبهشت) با بیان اینکه امروز قرارداد چابهار بین جمهوری اسلامی ایران و هندوستان با هدف گسترش مبادلات تجاری امضا شد ، گفت: در این خصوص وزیر هند به ایران سفر کرده است.
مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه ایران در مراسم افتتاح همایش فرصتهای سرمایه گذاری دیار کریمان با عنوان کرمان آیدکس ۲۰۲۴، افزود: این قرارداد خبری خوش برای صادر و واردکنندگان و ترانزیت ایران و دیگر کشورهای آسیای مرکزی همچون ازبکستان، روسیه و قفقاز است.
وی با بیان اینکه تا زمانی که قطار چابهار خاش آماده شود، تدابیری اخذ شده است، افزود: در این خصوص ۱۵۰ کامیون به صورت ترکیبی بار را از این مسیر به آسیای مرکزی و قفقاز منتقل میکنند.
این دیپلمات ایرانی تصریح کرد: علاوه بر سفرایی که در همایش کرمان آیدکس ۲۰۲۴ حضور دارند، مدیران مختلفی از وزارت خارجه نیز آمده اند تا راهنمایی و فعالیتهای جذب سرمایه گذاری را در پنلهای تخصصی این همایش پیگیری و نتایج را جمع بندی کنند.
وی گفت: وزارت امور خارجه در بخش اقتصادی وظیفه ارزآوری برای کشور دارد و ما همواره در تلاش هستیم که بازارهای موجود را حفظ کنیم و برای صادرات توسعه دهیم، ضمن آنکه جذب بازارهای جدید برای واردات را پیگیری میکنیم.
نظر شما